Android uygulaması yapmak artık çok kolay



Android Market’teki uygulama sayısının azlığı her zaman Apple tutkunları tarafından sorgulanır. Her ne kadar son zamanlarda aşırı hızla artıyor olsa da, iTunes’da 250 bin üzerinde uygulama varken, Android Market’teki uygulama sayısının bunun çok daha altında olduğu söylenir hep.

Google, Apple’ın aksine, Linux tabanlı Android’i birçok farklı marka ve özellikli telefonda kullandırarak, yayılmasını sağlamaya çalışıyor bildiğiniz gibi ve artık günde 300.000 yeni Android’li telefon piyasaya çıkıyor dünya üzerinde. Ayrıca yeni Android sürümleri sürekli olarak yayınlanmaya devam ediyor ve bu sayede kullanıcı bağımlılığı arttırılmış oluyor elbette.
Android uygulamalarını telefonunuza indirmeye olanak sağlayan Android Market’te de son zamanlarda birçok değişiklik gerçekleşti ve bugünlerdeki Nexus S ve Gingerbread lansmanları sonrası görünüm anlamında daha da büyük değişiklikler olacak.
Ama bugün gelen haber, tüm teknoloji tutkunlarını sevindirecek cinsten. Artık herhangi bir kodlama dili bilmenize gerek kalmadan, kendi ihtiyacınıza göre ve dilediğiniz özelliklere sahip bir uygulama geliştirmeniz çok kolaylaşıyor. Google’ın daha önce davetiyeli olarak beta sürümünü kullanıma açtığı bu sistem sayesinde, dilediğiniz gibi uygulamalar yapabileceksiniz.

google app inventor Android uygulaması yapmak artık çok kolay
App Inventor adı verilen sistem, gerçi hala Google Labs altında yer alıyor ve geliştirme aşamasında. Ancak aşağıdaki linkten de görebileceğiniz gibi, Google’ın deyimiyle “maceraperest kullanıcılar” için son hali genel kullanıma açıldı bugün. Artık yalnızca bir Google hesabınızın olması sayesinde, App Inventor ile, basitten karmaşığa, dilediğiniz gibi uygulamalar yapma şansınız var.
Elbette bu yapacağınız uygulamalar, profesyonel ellerden çıkmış ve Android Market‘te rastlayacağınız türden olmayabilir. Ancak kameraya, GPS’e erişim imkanı veren, çok yaratıcı, çok hoş uygulamalar geliştirebilirsiniz kolaylıkla.
Eğer bir Androidli telefon sahibiyseniz, yeni oyuncağınız olacak olan App Inventor‘a ulaşmak için bu linki tıklamanız yeterli.
Ve eğer neler yapılabileceği hakkında kısa bir fikir edinmek istiyorsanız, ekteki videoyu izleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More