Balık Uçtu Nasıl Yapılır?



Gerekli Malzemeler

  • 1 kg domates
  • 1 kg soğan
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 1 fincan pirinç
  • 100 gr İzmir tulum peyniri
  • 1/2 demet nane veya maydanoz
Yapılışı
Soğanı piyazlık doğrayın. Yağda kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun. Dilimleyerek soğanların üzerine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, pişirin. Pirinci ayıklayıp, yıkayın. Domateslerin üzerine dökün. 2 fincan tuzlu suyu tencereye alın. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Ocağı söndürüp, soğutun. Üzerine bol kıyılmış nane ve rendelenmiş peynir serperek servis yapın.
Afiyet Olsun :-)

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More