Çıt Çıt Saç, Postiş Hakkında Herşey



Bayanların alternatif saç uzatma yöntemlerinden olan ve en çok tercih edilen postiş ya da çıt çıt saçlar özellikle kısa saçlı bayanların imdadına yetişen protez kozmetik ürünlerinin başında geliyor. Postiş hakkında merak ettiğiniz her sorunun cevabını sizler için araştırdım yazının devamında çıt çıt saç ile ilgili her şeyi bulabilirsiniz.

ÇIT ÇIT SAÇ ÖRNEKLERİ
Çıt Çıt Saç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Çıt çıt saç alırken öncelikle saçın gerçek mi sahte mi olduğunu bilmek gerekir. Uzun vadeli kullanım için ise gerçek saçtan yapılmış postişleri tercih etmekte fayda var. Hem sağlık hem de kullanım açısından gerçek saç tercih etmelisiniz.
  • Çıt çıt saçınızı eğer sahte saç tercih ediyorsanız sürekli boyama imkanınızın olmadığını bilerek rengine dikkatli karar verin. Öyle ki tek boyamadan sonraki boyamalar saçı kullanılmaz hale getirecektir. Hatta hiç boyamamanızı tavsiye ederim.
  • Aldığınız postişin uzunluğuna ve adetine de dikkat etmelisiniz. Az sayıda postiş oldukça yapmacık duracak ve kamufle edilemeyecektir.
  • Sahte saç konusunda da şunu bilmenizde fayda var; bazı tip saçlarda at kılı kullanılabiliyor ve bu da bazı kişilerde alerjik reaksiyon gösterebiliyor.
Çıt Çıt Saç Nasıl Takılır?
Bu tip saçlarda mevcut olarak bulunan bir çıt çıt vardır. Saçınızın arka orta kısmına birleşim yerini kamufle edilebilecek olan en uygun yere çıt çıtları açarak tutturun ve kapatıp uygun şekilde kamufle edin. Aşağıda videolu anlatımdan da faydalanabilirsiniz.
ÇIT ÇIT SAÇ TAKIMI VİDEOSU
Çıt Çıt Saç Nasıl Boyanır?
Çıt çık saç sahte olsun olmasın çıt çıtlı kısımlarından bir yere asılarak dikkatle ve zarif hareketlerle normal saç boyama işlemi gibi boyanabilir.
Çıt Çıt Saç Nasıl Taranır?
Çıt çıt kullanan bayanların en büyük sorunu da bu saçları taramak oluyor özellikle de sahte saçtan yapılma postişlerde bu problem sık görülüyor. Bunun için saç açıcı spreyleri tercih etmekte fayda var. Taramamanız en iyisi olmakla birlikte çok gerekli ise bu şekilde tarayabilirsiniz.
Çıt Çıt Saç Nasıl Yıkanır?
Çıt çıt saçları yıkamak için kuru saçlar için olan ve nem veren şampuanlı bir su hazırlayın. Bu suyun içerisine saçı çıt çıtlı kısmından tutarak suya daldırmak ve çıkarmak suretiyle yıkayın ve duş altında yukarıdan aşağı sıvazlayarak saçı karıştırmadan durulayın. Ilık su kullanın.
Yıkama işlemini ardından da nemlendirmek için durulanabilen saç kremini saça uygulayarak aynı yöntemle durulayın ve çıt çıtlı kısımdan bir yere asmak suretiyle kurumaya bırakın.
Çıt Çıt Saç Nasıl Muhafaza Edilmeli?
Çıt çıt saçları saçınızdan çıkardıktan sonra hemen uygun ve hava alan bir yere asın kesinlikle kapalı bir yerde veya bir poşet içerisinde beklemeye bırakmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More