Düzgün bacaklara nasıl sahip olunur?



Ah benim de şöyle düzgün ve ince bacaklarım olsa” mı diyorsunuz? Düzgün bacaklara sahip olmak için biraz gayret göstermek yeterli…
Yaz gelince, her kadın etek, elbise, şort giymek için yanıp tutuşuyor. Kimilerinin hiçbir sorunu yok; bacakları düzgün, ince ve biçimli. Ancak kimileri… Bırakın etek elbiseyi, pantolonu “üniforma”
yapıyorlar, en şık davete bile etek giyemiyorlar, bacaklarını açan kadınlara ise gıptayla bakıyorlar… Kısaca kadınların en büyük nimetlerinden bir olan püfür püfür elbise ve eteklerden

faydalanamıyorlar. Ne yapmalı da bu “kalın, çirkin bacak” sorunundan kurtulmalı? Düzgün bacaklara nasıl sahip olunur? Sorunun çözümü ta gençlik yıllarına dayanıyor ama hala bir çaresi bulunabilir.
Lavinia Estetik ve Zayıflama Merkezi’nden Uzman Estetisyen Leyla İnanır, bacaklardaki en büyük sorunun selülit olduğunu belirterek, selülitin bebeklerde bile olduğunu ancak ergenlik çağından sonra yanlış beslenme ve hareketsizlik nedeniyle fazlalaştığını anlatıyor. Bacakların arka ve iç kısımlarında selülitin daha çok görüldüğünü belirten İnanır, “Selülit başlamışsa, lenf ve kas zayıflar, yağlanma ve kalınlaşma başlar” diyor.
Bir de bacakalardaki kilolar var. Genetikse bol bol spor yapmak kaçınılmaz diyor Leyla İnanır. Spor yapıyorsunuz da kilolarınız bir türlü gitmiyor mu? O halde liposuction veya mezoterapi gibi zayıflama yöntemlerine başvurmanız gerekiyor. İnanır, bu iki yöntemin sadece dokuyu düzelttiğini belirterek, uzun vadede kalıcı sonuç elde etmek için bu yöntemlerin spor ve düzenli beslenmeyle desteklenmesi gerektiğini anlatıyor.

Düzgün bacaklara nasıl sahip olunur?


Düzgün ve ince bacaklar için spor olmalı
  • Bisiklete binin
  • Ödemin kolay atılması için her gün en az bir saat yürüyün
  • Yüzün
  • Step yapın
  • Asansörü hayatınızdan çıkarın, merdivenleri yürüyerek çıkın
  • Sporun kas yaptığını unutmayın. Kas oluşumun önlemek için spor yaptıktan sonra mutlaka masaj yaptırın.
  • Bol bol su için
  • Akşam saat 19.00′dan sonra yemek yememeye çalışın.
  • Size önereceğimiz egzersizleri her bacak için 15 kez tekrarlayın ve dinlenmeden bütün egzersizleri tamamlayın. 3 egzersizi de yaptıktan sonra 15 dakika dinlenin ve bu kombinasyonu iki kez daha tekrarlayın.

    Bir ayak havada olacak şekilde yatarak iç butları sıkıştırmak :
    Omuzlarınız yere temas edecek şekilde sırt üstü yatın. Bacaklarınızı ileriye doğru iyice gerin ve dizlerinizi kırmadan düz tutmaya çalışın. Sağ topuğunuzu yerden 15 cm kadar yukarıya kaldırın ve sol bacağınız gergin haliyle dururken sağ topuğunuzu diğer ayağınızın soluna kilitleyin. Sağ topuğunuz sol topuğunuza kavuşturana kadar bu yönde bacaklarınızı gererek hareket ettirmeye devam edin. Hareket ettirdiğiniz bacak üzerindeki basıncı kaldırmadan başlangıç pozisyonuna dönün. Aynı hareketi sol bacağınızda tekrarlayın.

    Tek ayak üzerinde ayakta durmak :
    Sırtınız dik bir şekilde ayakta durun. Bacaklarınız arasında biraz mesafe olmasına dikkat edin. Dizleriniz gergin bir şekildeyken sağ bacağınızla 15 cm çapta bir daire çizmeye çalışın. Diziniz ve kaslarınız olabildiğince gergin bir şekildeyken sağ ayağınızı sol ayak parmaklarınızın üzerinden geçirin. Harekete sağ topuğunuz sol topuğunuza değişene kadar devam edin. Bacaklarınızın gerginliğini bozmadan başlangıç pozisyonuna geri dönün ve hareketi sol bacağınızda tekrarlayın.

    Makas şeklinde uzanarak :
    Sırt üstü yatın ve bacaklarınızı öne doğru gerin. Topuklarınız temas halindeyken ayak parmaklarınızı uzanabildiğiniz kadar uzak bir mesafeye gerin. Ayak parmaklarınızın ve bacak kaslarınızın gerginliğini bozmadan bacaklarınızı makas şeklinde açabildiğiniz kadar çok açın. Dinlenmeden başlangıç pozisyonuna dönün ve hareketi tekrarlayın.

Masaj tavsiyesi

Aşağıda adı geçen yağları karıştırdıktan sonra, bu karışımı bacaklarınıza sürerek en az 30 dakika masaj yapın. Masaj sonrasında ise en az 20 dakika boyunca bacaklarınızı yıkamayın. Bu karışımla yapılan masaj hem bacaklarınızı rahatlatacak hem de cildinizin parlak görünmesine yardımcı olacak.
Malzemeler: 1 litre susam yağı, 2 yemek kaşığı limon yağı, 1 yemek kaşığı papatya yağı, 1.5 yemek kaşığı biberiya yağı (kılcal damarlar yoksa), 1 yemek kaşığı ısırgan yağı (kılcal damarlar yoksa), Bir çay bardağı ethil alkol, 2 yemek kaşığı kekik yağı (eğer ağrı varsa)

NOTLAR
  • Selülitten kurtulun.
  • Çatlaklar için otururken ayaklarınızı masaya uzatın, fırsat buldukça yukarı kaldırın.
  • Parlaklık ve kuruluktan kurtulmak için keselenin ve nemlendiriciyi aksatmayın, her gün kullanın.
  • Unutmayın jilet bacaklarınızı kurutabilir, nemlendiricili köpükler kullanın.
  • Yazdığımız gibi yürüyün, koşun, çıkın, inin yani bacaklarınızı çalıştırın.
  • Dar pantolonlar giyip bacaklarınızı sıkıştırmayın, çatlaklara davetiye çıkarmayın.
  • Bacaklarınızın üst tarafı kalınsa alta doğru daralan yerine açılan etekler giyin.
  • Kalın, ince, selülitli ne ise… hakkınız, eteğinizi giyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More