Kutlu Doğum Haftasında Yapılacak İbadetler Nelerdir?



Mübarek aylar, mübarek haftalar, mübarek günler, mübarek geceler ve mübarek saatler geldiği zaman insanlarımızı bir heyecan kaplıyor acaba bu mübarek günü nasıl değerlendireyim de Cenab-ı Hak benden razı olsun.

Her gördüğünü Hızır, her geceyi Kadir bil hesabı bazılarımız ise her gününü hatta her anını Yüce Yaradanın huzurundaymış gibi geçiriyor. Amellerinde her yaptığında onu düşünüyor ondan sonra adımını atıyor.
İşte o mübarek haftalardan birisindeyiz. Aslında Peygamber Efendimizin doğum günü olarak ifade edilen Kameri aylardan Rebiü’l-evvel ayının 12.gecesinde değiliz ya da Mevlid Kandilinde değiliz. Miladi olarak doğduğu tarihteyiz. Sonradan da olsa değerli bir hafta olarak ifade edilen güzel bir haftanın içerisindeyiz. Madem Cenab-ı Hakkın rızasına ve Habibi Ekreminin sünnetine vesile olacak bir meşguliyete girmişiz elbette ki bu kadar insanın yüzü suyu hürmetine Cenab-ı Hak bu haftayı mübarek olmasa da şüphesiz mübarek kılacaktır.
Gelelim asıl sorumuza, Kutlu Doğum haftasında yapılacak ibadetler nelerdir?
Madem Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’in kutlu doğumunu idrak etmiş bulunuyoruz elbette ki öncelikle ona Salat-ü Selam getirmek.
Peygamber Efendimizden bahseden Risale-i Nur’lar da geçen bahisleri okumak. (19. Mektup, 19. Söz, 4. Lem’a, 11. Lem’a, Reşhalar vs. gibi)

Kur’an okumak, Hadis-i Şerif Mealleri okumak vs. tarzında bir çok akla gelecek mübarek işleri yapabilirsiniz.
Son olarak şunu belirtmeliyiz ki sadece bir günlük ya da haftalık anılan bir peygamberden ziyade hayatının her anında ihtiyaç duyulan, hatırdan çıkarılmayan ve işlerini O’nun mahşerde şefaatine nail olmak için çabalayan insanlardan olma gayretinde olmak.
Allahım! “Şüphesiz sen pek büyük bir ahlâk üzeresin” sırrına mazhar olarak en üstün meziyetleri kendisinde toplayan ve “Ümmetimin fesadı zamanında benim sünnetime yapışana yüz şehid ecri vardır” buyuran zâta salât et. Amin.
Allahım! Tıpkı İbrahim’e ve İbrahim’in âline salât ettiğin gibi, Efendimiz Muhammed’e ve Efendimiz Muhammed’in âline de salât et. Muhakkak ki Sen her türlü hamd ve övgüye nihayetsiz derecede lâyıksın ve şan ve şerefin her şeyden nihayetsiz derecede yüksektir. Amin.
NurNet.Org

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More