PagerRank Nedir ? Para eder mi ? Pagerank sorgulama



Pagerank metodu Google tarafından, sitelerin birbirleriyle orantılı olarak önemlerini yani kısaca popüleritelerini tespit etmek için bulundu. Bu metod oluşturulurken siteler arasındaki linkler baz alınarak internetteki topoloji örneklendi.

PageRank, Google’ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu sitenize verdiği değeri gösteren basitleştirilmiş 0′dan 10′a kadar olan bir değerdir Bu değer genel olarak özgün bir içeriğe, sayfaya verilmiş bağlantılara ve bağlantı veren sayfaların kalitesine bağlı olarak değişir. Pagerank, değer olarak sitenizin Google tarafından arama sonuçlarında sıralanmasını ve Google tarayıcısının sitenizi kontrol etme sıklığını etkiler.
Google Arama motoru, Stanford’da doktora yapan iki öğrenci, Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1998 yılında kurulduğunda, arama sonuçlarını patentli PageRank™ tekniği üzerine geliştirdiler. Bu yüzden PageRank™ patenti de Google’a değil Stanford Üniversitesi’ne aittir.

Pagerankı Yükseltme Yolları?
1) Blogunuza kaliteli ve özgün içerikli yazılar yazın.
2) Yapabilirseniz sitenize her gün yeni bir makale eklemeye çalışın. Bu yazılarda özgün ve net anlatıma özen verin. Kesinlikle başka sitelerden alıntı yapmamaya çalışın. Özgün ve kaliteli içeriği Google kısa süre içinde indeksleyebilir.
3) Eski yazılarınızı fırsat buldukça güncelleyin ve yazınıza yorum almaya çalışın. Sitenizi güncel tutmaya özen gösterin.


Page Rank’in ana fikri şöyledir: Eğer bir A sitesi B sitesinin linkini yayınlamışsa bunun nedeni B sayfasının A sayfası ziyaretçileri tarafından dolaşılabilecek olarak düşünülmüş olmasıdır. Bu yapıya göre A sayfası B sayfasının pagerankini yükseltmiş olacaktır.
pagerank siteniz için en önemli unsurdur unutmayiniz

PageRank 1 – 2 Değeri: İşten az buçuk anlıyorsun. Zırnık para kazanamazsın.
PageRank 3 – 4 Değeri: İşi biliyorsun, binlerce hitin var. Sigara paranı zar zor çıkartırsın. Harcadığın emek ise paha biçilemeyecek düzeydedir.
PageRank 5 – 6 Değeri: Para kazanıyorsun, editörlerin var, ofisin var, freelance personelin var. Hayallerin büyük. Artık Blog kesmiyor, sen portal istiyorsun.
PageRank 7 – 8 Değeri: Paranın bir yerine sağlı sollu koydun geçtin. Binlerce webmaster ve SEO uzmanının gelmek istediği noktadasın. İnsanların hayallerini süslüyorsun.
PageRank 9 – 10 Değeri: Bu dünya ile işin kalmadı. Artık dünyanın sahibi olduğunu düşünüyorsun. Ay’a ne zaman uydu yollayayım, bir ara Satürn’e gezmeye gideyim gibi deli sorular aklını karıştırıyor.

Enter the URL of any website or web page to get its Google PageRank. Remember, "www.domain.com" and "domain.com" may have different results.
Site URL :

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More