Sağlıklı Saçlar İçin Basit Çözümler



ıpranan saçlarınızı düzene sokmak için ayda bir kuaförlere taşınmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken 2 haftalık basit kürlerle saçlarınızı sağlıklı görünümlerine geri kavuşturmak. Aşağıda sayacağım basit kurallara uyarak da daha sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

indirİlk olarak duştan çıkar çıkmaz sakın saçlarınızı taramayın. Duştan çıktıktan sonra saçlarınızı bir havluya sarın ve 15 – 20 dakika sonra bir saç kremi sürerek saçınızı tarayın. Islak saç her zaman daha savunmasızdır ve daha kolay kırılır. Saçlarınızı taramak için tahta bir tarak ve fırça kullanın.
Tahta tarak diğer taraklardan daha az düzeyde bir yıpranmaya sebep olur. Fırçalar ise saçınızı tararken kafa derinize de masaj yapar. Sabahları saç diplerinize tırnaklarınızı kullanmadan masaj yapmakta saçlarınıza faydalı olacaktır. Saçlarınızı bakıma aldığınız iki haftada daha az yıkayın.
Saç yıkama zamanınızı 2 günden 3 güne çıkarın böylece saç diplerindeki yağlar saçlarınızın iyileşmesini sağlayacaktır. Saçlarınıza susam yağı ya da zeytinyağı sürün. Özellikle saç uçları için susam yağı oldukça faydalıdır. 2 saat beklettikten sonra yıkayın.
Banyodan çıkmadan son durulama suyunuza bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırın. Bunu haftada bir yapmak saçlarınızı parlaklaştıracaktır. Saçlarınızı toplayarak uyumayın. Saçları sıkıştıran mandal tarzı tokalar ve lastik tokalardan uzak durmaya çalışın. Saten yastık kılıfı kullanın. Bu basit kuralları alışkanlık haline getirmek saçlarınızda gözle görülür değişikliğe sebep olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More