Süper Lig Değerlendirmesi (2012-2013 Sezonu)



Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta maçları oynanıyor. Prestij maçları dışında artık herşey belli oldu.

2012-2013 Sezonuna kısaca göz atalım:

2012-2013 Sezonu Şampiyonu Galatasaray:
Galatasaray bugün kupasını aldı. 3.Hafta liderliği ele geçiren Galatasaray kalan haftaları hep lider olarak tamamladı ve 19.şampiyonluğun sahibi oldu. Galatasaray ligde en fazla şampiyon olma ünvanını da ele geçirmiş oldu. Galatasaraylu Burak Yılmaz ligi 23 golle tamamlayarak üst üste ikinci gol krallığına ulaştı.

Avrupa Yolcuları:
Ligi 2.sırdada bitiren Fenerbahçe gelecek sezon Şampiyonlar liginde ön eleme mücadelesi verecek. 3.Beşiktaş ve 4.Bursaspor ise UEFA Avrupa Luiginda boy gösterecekler.

Süper Lig'den Düşenler:
Daha önce düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu ve Orduspor'un ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor lige veda eden üçüncü takım oldu. Son haftaya heyecan katan düşme mücadelelerinde Akhisar Belediyespor deplasmanda Ordu'yu 2-0 mağlup ederken, Kardemirçelik Karabükspor ise Fenerbahçe'yi evinde 3-2 mağlup etti. İBB evinde 1-0 öne geçtiği anda ligden düşecek olan takım Karabükspor olacakken 55.dakikada Kasımpaşa'nın golü geldi. Beraberlikte bile küme düşecek ekip olan İBB 5 yıllık lig serivenini noktalamış oldu.

Ligin ilk yarısına göre Akhisar Belediye ligden sonuncu sıradaydı ve neredeyse düşmesine kesin gözle bakılıyordu. Ancak Akhisar Belediye zoru başardı ve ligi 42 puanla tamamladı. Benzer çıkışı Sanica Boru Elazığspor da gerçekleştirerek adete mucizeye imza attılar.

Süper Lig'e yüklesenler:
Süper Lig'e yükselen ilk iki takım Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor oldu. 3.Takım play-off maçları sonunda belli olacak.
Play-off maçları:
Konyaspor-Bucaspor
Adana Demirspor-Manisaspor.

Acısıyla, tatlısıyla, olaylarıyla, heyecanıyla bir sezon geride kaldı. Bütün takımlarımıza mücadele ettiği ligde başarılar dileriz.

|www.ahmetsaglam.net|

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More