Windows XP Desteği Bir Sene Sonra Bitiyor!



Windows XP için Microsoft’un resmii destek süresi önümüzdeki yıl bitiyor. Destek isteyen kullanıcılar ise büyük paralar ödemek zorunda kalacak

2001 yılında tanıtılan XP, ciddi anlamda büyük değişimler yaptı. Çoğu kullanıcının gözünde gelmiş
geçmiş en iyi Windows sürümüdür. Ancak artık zamanı doldu, Microsoft 7 Nisan 2014′te desteğini kesecek. Ancak bu XP’nin tamamen yol olacağı anlamına gelmiyor. Gartner’a göre, eğer yıllık 200 ile 500 bin dolar arası teknik destek ücreti ödenirse Microsoft’un XP kullanıcılarını ‘talep üzerine’ destekleyecek.

Gartner’ın açıklamasından yola çıkarak, Microsoft’un kullanıcılara iki seçenek sunduğunu söyleyebilliriz; eski bir işletim sistemini ayakta tutmak için çok para öde ya da daha yeni bir işletim sistemi edin. İkinci seçenek daha cazip duruyor.
Bu konuyla ilgili en önemli detaylardan biri ise, Windows XP’nin kolayca hacker’ların hedefi olabilmesi. Her ne kadar başarılı olsa da, eski bir işletim sistemi ve ana güvenlik anlayışı 2001 yılının siber tehditlerine göre yapılandırıldı. 2013 yılında yaşanan DDoS ataklarında kullanılan zombi bilgisayarların büyük bir bölümünün XP işletim sistemine sahip deseler şaşırmayız doğrusu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More