YGS, LYS, SBS, KPSS Adayları Dikkat!



Lise ve üniversite, master, yabancı dil, kamu personel sınavları gibi ÖSYM tarafından yapılan sınavlara gireceklere kötü haber.
Yargı kararı olmadan artık sınav kağıdını görmek mümkün olmayacak. ÖSYM’nin yaptığı tüm sınavlar için adaylar artık, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde başvurarak soru ve yanıt kağıtlarını göremeyecekler.

ÖSYM sınavlarında kopya çekenler de 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaklar.

Dün akşam TBMM’ye sunulan Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 6. Maddesi bu haliyle kabul edilirse memur adayları ile lise ve üniversite öğrenci adayları başta olmak üzere ÖSYM’nin sınavlarına girenler artık sınav kağıtlarını göremeyecekler.

İŞTE O MADDE:
Gelen itirazlardan bunalan ÖSYM’nin isteğiyle eklenen hüküm şöyle:

“9/10/2003 tarihli ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 2. Maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir: “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar bu Kanun kapsamı dışındadır.”

Tasarı ile ayrıca geçici olarak ÖSYM başkanlığının ihtiyaç duyduğu işlerde üniversite öğrencileri ile master ve doktora öğrencilerinin kısmi zamanlı olarak çalıştırılabilmesi olanağı getiriliyor.

Bu işler nedeniyle kişilerin yurt hakları ile kredi ve burs haklarının kesilmeyeceği hükme bağlanıyor.

KOPYA ÇEKEN DE CEZA ALACAK
Tasarının 6. Maddesi d fıkrası ile sadece kopya çektirilmesine imkan sağlayan kişi değil; bireysel veya toplu olarak kopya çeken kişilerin de 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması hükmü getiriliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More