HINDISTAN CEVIZLI KURABIYE

MALZEMELER

un
2 adet yumurta
125 gr margarin (1/2 paket)
1 paket kabartma tozu
1 çay fincanı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi


HAZIRLANIŞI

Margarini ılıtıp, yumuşatın. Yumurtalardan birinin beyazını ayırın. Yumuşattığınız margarin, yumurta sarısı, toz şeker, hindistan cevizi, yumurta ve kabartına tozunu bir kaba konulup yoğurun, alabildiği kadar un ilave edip, katıca bir hamur yapın. Yumurta iriliğinde parçalara bölüp, elinizle yuvarlayın. Bir tarafını yumurta akına ve ardından da toz şekere batırıp tepsiye dizin, pembeleşinceye dek orta hararetli fırında pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More