PATATES ÇORBASı

MALZEMELER

5 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 baş soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay fincanı un
Yeterine tuz-biber
1 adet dolmalık ya da çarliston biber
2 yemek kaşığı margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ


HAZIRLANIŞI

Yağ (margarin) tencerede hafifçe eritilir. Yıkanıp küp küp doğranmış patates, havuç, ince doğranmış soğan ve biber yağa atılarak 2-3 dakika çevrilir. Üzerine 6-7 bardak su ilave edilir. Hafifçe bulamaç haline getirilen un ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra yeterince tuz, biber, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Hafifçe koyulaşınca ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More