YAZ ÇORBASI
MALZEMELER:
- 1 su bardağu nohut
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı buğday
- Yarım kilo yoğurt
- yarım demet dereotu yada nane
- tuz
HAZIRLANIŞI: Nohut buğday ve mercimek akşamdan ıslatılır. Bakliyatlar ayrı ayrı haşlanır. Haşlandıktan sonra sularını süzüp soğuması için bekletilir. Bir kapta yoğurt çırpılır içine 1 su bardağı soğuk su ve tuz eklenir kalın ayran kıvamına getirilir. Büyük bi kapta nohut, buğday ve mercimek ve yoğurt karıştırılır. soğuması için dolapta bekletilir veya buz eklenir. Damak zevkinize göre dereotu yada nane ile tatlandırılır. Soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaynak:www.resimli-yemek-tarifleri.info
Posted in: ÇORBALAR
Bu yazı;
ÇORBALAR kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder