SEBZE ÇORBASı

MALZEMELER

1 adet kereviz (yapraklarıyla)
1 adet domates
1 adet patates
4-5 yaprak ıspanak
½ su bardağı sıvıyağ
1 baş soğan
1 adet kabak


HAZIRLANIŞI

İki litre su kaynatılır. MALZEMESİ : güzelce yıkanıp, iyice temizlendikten sonra iri iri doğranarak kaynamakta olan suya atılır. Harlı ateşte yaklaşık yarım saat piştikten sonra üzerine yağ ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Ilındıktan sonra mikser yardımı ile pütürsüz hale getirilir.

Not: Çorbanızı daha koyu bir kıvamda arzu ederseniz, içine bir avuç mercimek yada bir avuç şehriye atabilirsiniz. Tuz miktarı arzuya göre ilave edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More