BÖREK ÇORBASI
böreği için:
2 su b. un
tuz,su
içi için:
200 gr kıyma
1 soğan
tuz,karabiber
sıvıyağ
çorbası için:300 gr et
1 su b. nohut
4 su b. süzme yoğurt
nane,karabiber,tuz
HAZIRLANIŞI:
Böreği için un,tuz ve su ile bir hamur hazırlayın.
Kıymanın içine soğanı rendeleyin.Tuz,karabiber
ve biraz sıvıyağ ilave ederek yumuşak bir kıvama
getirin. Hamuru mantı hamuru gibi açıp üzerine
kıymalı harcı heryerine gelecek şekilde sürün.
Daha sonra rulo yapıp hamuru iyice inceltin.
Hamuru bıçakla küp şeklinde kesin. Daha sonra
ya uçlarından kapatarak ya da yan çevirip üzerine
bastırarak inceltin. Tencerede et ve nohutu birlikte
haşlayın.Üzerine börekleri ekleyin. Bu arada süzme
yoğurdu iyice çırpın. Çorbanın suyundan ekleyerek
ılıtın. Daha sonra kesilmeden çorbaya yoğurdu ekleyin.
Suyunu ve tuzunu ayarlayın. Servis sırasında kırmızı biber
ve nane eklenmiş kızartılmış tereyağı ekleyerek sıcak
servis yapın. Eti,hamuru,nohutu içinde olan çorba değil
tam bir ana yemek..
Posted in: ÇORBALAR
Bu yazı;
ÇORBALAR kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder