Katlı Açma
Malzemeler:
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 bardak süt (1 bardağı mayayı eritmek için ılıtılacak)
- 1 paket yaşmaya
- 1 kiloya yakın un
- 1 kaşık şeker
- 1 kaşık tuz
- 1 paket yumuşak margarin
- susam
Yapılışı:
Sütün 1 bardağını ılıtıp mayayı eritin,unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapıp diğer malzemeleride koyup hamuru yoğurun.hamuru önce 2 ye sonrada her bezeyi 6 ya bölüp 12 beze elde edelim 1 paket margarinide 10 parçaya bölüp 6 bezeyi tabak kadar açıp 5 katına margarin sürüp en üste sürmeden 6 katı birden açın sigara böreği gibi kesip malzemeyi koyup kıvırın aynı işlemi diğer 6 bezeyede uygulayıp tepsiye dizin 1 saat kadar beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp susam ekip fırınlayın.
dilekkmutfakta.blogspot.com
Posted in: BÖREKLER
Bu yazı;
BÖREKLER kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder