Kaşık Helvası




MALZEMELER
250 gramlık bir paket tereyağ
1 su bardağı irice çekilmiş ceviz
450 gr. un
1 su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI
Tereyağ geniş ve yayvan bir teflon tavada eritilir. Tereyağ kızmaya başlayınca içine cevizler ilave edilip biraz kavrulur. Cevizlere un da ilave edilip önce yüksek ateşte sonra da kısık ateşte 45 dakika boyunca kavrulur. Ateş kapatıldıktan sonra pudra şekeri helvaya ilave edilip iyice yedirerek karıştırılır. Avuç içine bir kaç kat kağıt havlu alınır ve helvadan bir kaşık dolusu alınarak kağıt havlu olan el ile sıkıştırılarak şekil verilir. Sonra şekillenmiş helva kaşıktan tabağa alınır. Bu işlem helva bitene kadar tekrarlanır.

not: helva ilk anda yumuşak gelebilir, soğudukça katılaşacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More