HAZIR YUFKADAN MUSKA BÖREK
Çalışan kadınların kurtarıcılarından biri milföy diğeri de hazır yufkadır hiç şüphesiz. Milföy ya da hazır yufkadan yapılmış, tadı üç aşağı beş yukarı aynı da olsa, farklı görünen börekler yapmak ve yemek daha çok hoşuma gidiyor. Yani yemek mideden önce göze hitap etmeli :)) Bu böreği de öğrenciyken ev arkadaşım yapardı, Sofra dergisinin eski bir sayısında bu böreği görünce o günleri yad etmek adına hemen yaptım, fakat fotografları bir türlü düzenleyemediğimden aylardır bekleyip duruyor. Siz de yufkayı değişik şekillerde börek haline getirmek isterseniz hem pratik hem de şık olan bu halini deneyin derim. Bu arada kıymalı versiyonu da çok lezzetli oluyor ... Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler :
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
İç harcı için beyaz peynir
Yapılışı :
Su, süt ve yağı bir kapta karıştıralım.
Yufkanın bir tanesini masanın üzerine serelim.
Karışımdan koyup, her tarafına güzelce sürelim.
İkinci yufkayı da ilkinin üzerine koyup aynı şekilde harcımızla ıslatalım.
Daha sonra fotograflarda görüldüğü gibi dört kenarından kare olacak şekilde katlamalar yapalım.
Köşeleri ortada birleştirecek şekilde (zarf gibi) katlamaya devam edelim.
Elde ettiğimiz karenin ortasına peynirden koyup köşeleri gene ortada birleşip yeni bir kare oluşturacak şekilde katlayalım.
Bu şekilde dört adet üçgen elde etmiş olacağız.
Bu üçgenleri de ortadan ikiye keserek sekiz parça börek elde edelim.
Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım.
Börekleri yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerine çırpılmış yumurta sürelim.
200C de 30 dakika civarında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
İç harcı için beyaz peynir
Yapılışı :
Su, süt ve yağı bir kapta karıştıralım.
Yufkanın bir tanesini masanın üzerine serelim.
Karışımdan koyup, her tarafına güzelce sürelim.
İkinci yufkayı da ilkinin üzerine koyup aynı şekilde harcımızla ıslatalım.
Daha sonra fotograflarda görüldüğü gibi dört kenarından kare olacak şekilde katlamalar yapalım.
Köşeleri ortada birleştirecek şekilde (zarf gibi) katlamaya devam edelim.
Elde ettiğimiz karenin ortasına peynirden koyup köşeleri gene ortada birleşip yeni bir kare oluşturacak şekilde katlayalım.
Bu şekilde dört adet üçgen elde etmiş olacağız.
Bu üçgenleri de ortadan ikiye keserek sekiz parça börek elde edelim.
Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım.
Börekleri yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerine çırpılmış yumurta sürelim.
200C de 30 dakika civarında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Kaynak: elifintarifleri.blogspot.com
Posted in: BÖREKLER
Bu yazı;
BÖREKLER kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder