FIRINDA SEBZELİ KÖFTE
Malzemeler:
1 kg kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
Karabiber, pul biber, tuz, kuru nane, kimyon
Yarım demet maydanoz
5-6 yemek kaşığı galeta unu
4 adet orta boy patates
3 adet çarliston biber
3 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
İlk olarak köftemizi hazırlayalım.
Bunun için soğanları soyup rondodan geçirelim.
Kıymayla soğanları bir kaba alıp dilediğimiz ölçüde dilediğimiz baharatları ve tuzu ekleyelim.
Maydanozu ince ince kıyıp harca ekleyelim.
Güzelce yoğuralım ve kabı streç filmle sarıp, dolaba kaldıralım.
Köfte harcını en az bir saat dolapta dinlendirelim.
Sonra çıkarıp yeniden yoğuralım.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle oval şekilli köfteler hazırlayalım.
Daha sonra patatesleri soyalım ve halka halka doğrayalım.
Biberleri de temizleyip ortadan ikiye keserek iki şerit elde edelim. Şeritleri de kendi içinde 4-5 parçaya keselim.
Bir dırın kabına sırasıyla bir köfte, bir patates, bir kırmızı biber, bir köfte, bir patates, bir yeşil biber şeklinde sırt sırta dizelim.
Dilerseniz patatesini ya da biberini daha çok koyabilirsiniz.
Yemeğimizi fırın kabına bu şekilde hazırladıktan sonra, bir başka kapta salça ve suyu karıştıralım.
İçine 1 çay kaşığı tuzu, 2 diş dövülmüş sarımsağı ve sıvı yağı karıştıralım.
Hazırladığımız bu karışımı yemeğimizin üzerine gezdirelim.
Fırın kabının ağzını alüminyum folyo ile kapatıp, 200 C lik fırında 55 dakika pişirelim.
Aluminyum folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirip, fırından alalım, servis yapalım.
Afiyet olsun.
1 kg kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
Karabiber, pul biber, tuz, kuru nane, kimyon
Yarım demet maydanoz
5-6 yemek kaşığı galeta unu
4 adet orta boy patates
3 adet çarliston biber
3 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
İlk olarak köftemizi hazırlayalım.
Bunun için soğanları soyup rondodan geçirelim.
Kıymayla soğanları bir kaba alıp dilediğimiz ölçüde dilediğimiz baharatları ve tuzu ekleyelim.
Maydanozu ince ince kıyıp harca ekleyelim.
Güzelce yoğuralım ve kabı streç filmle sarıp, dolaba kaldıralım.
Köfte harcını en az bir saat dolapta dinlendirelim.
Sonra çıkarıp yeniden yoğuralım.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle oval şekilli köfteler hazırlayalım.
Daha sonra patatesleri soyalım ve halka halka doğrayalım.
Biberleri de temizleyip ortadan ikiye keserek iki şerit elde edelim. Şeritleri de kendi içinde 4-5 parçaya keselim.
Bir dırın kabına sırasıyla bir köfte, bir patates, bir kırmızı biber, bir köfte, bir patates, bir yeşil biber şeklinde sırt sırta dizelim.
Dilerseniz patatesini ya da biberini daha çok koyabilirsiniz.
Yemeğimizi fırın kabına bu şekilde hazırladıktan sonra, bir başka kapta salça ve suyu karıştıralım.
İçine 1 çay kaşığı tuzu, 2 diş dövülmüş sarımsağı ve sıvı yağı karıştıralım.
Hazırladığımız bu karışımı yemeğimizin üzerine gezdirelim.
Fırın kabının ağzını alüminyum folyo ile kapatıp, 200 C lik fırında 55 dakika pişirelim.
Aluminyum folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirip, fırından alalım, servis yapalım.
Afiyet olsun.
Kaynak: elifintarifleri.blogspot.com
Posted in: ETLİ YEMEK VE KEBAPLAR
Bu yazı;
ETLİ YEMEK VE KEBAPLAR kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder