TAVUKLU YAZ TÜRLÜSÜ
Malzemeler:
- Tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 3 adet domates
- 4-5 adet biber
- 5-6 adet patates
- 4-5 adet patlıcan
- 7-8 adet küçük soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 çorba kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber, kimyon, kekik, kırmızı pul biber
- Kuşbağı doğranmış tavuk, kızartmalık doğranmış patates, bir kaç parçaya kesilmiş biber, doğranmış ve tuzlu suda bekletilmiş patlıcan, kabuğu soyulmuş bütün soğan ve diğer tüm malzemeler geniş bir kapta karıştırılarak fırın tepsisine yayın. Üzerine yuvarlak dilimlenmiş domatesleri dizerek önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Afiyet bal şeker olsun.
Posted in: ETLİ YEMEK VE KEBAPLAR
Bu yazı;
ETLİ YEMEK VE KEBAPLAR kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder