Pastırmalı Çıtırdayan Börek



Oktay Usta'dan Pastırmalı Çıtırdayan Börek Tarifi
Malzemeler:
  • 1 yufka
  • 7 adet milföy hamuru
  • 1 şişe soda
  • 1 çay b.mısırözü yağı
  • 1 yumurta
  • kaşar peyniri
  • pastırma




Hazırlanışı:

Fırın kabının altını yağlayın. Daha sonra fırın kabının altını milföy ile kaplayın. Yufkayı 2 ye ayırarak milföylerin üzerine yayın. Üzerine pastırma ve kaşar peynirini serperek kalan yufkayı üzerine kapatın. Kalan milföyleri de üzerine kapatın.


Sosu için ise karıştırma kabına yumurtayı, sodayı ve sıvıyağı alarak çırpın. Böreği kestikten sonra sosu üzerine döküp 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More