Patates Mantısı
Malzemeler:
İç Harcı İçin:
- 2 Soğan
- 200 Gr. Kıyma
- 1 Kase Yoğurt
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin:
- 1 Kase Çırpılmış Yoğurt
- 1 Çorba K. Tereyağı
- 1 Çay K. Toz Kırmızı Biber
Hazırlanışı:
Patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz. İnce doğranmış maydanozu katıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Servis tabağına koyup ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz. İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber döküp iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Kıymalı harcımızdan çanakların içlerine dolduruyoruz.
Üzerine çırpılmış yoğurt koyuyoruz. Tereyağı ve toz kırmızı biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne dökdükten sonra servis ediyoruz.
Posted in: SEBZE YEMEKLERİ,Vejeteryan Sofrası
Bu yazı;
SEBZE YEMEKLERİ kategorisine eklenmiştir,Vejeteryan Sofrası kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
1 yorum:
çok şık ve güzel görünüyor ellerine sağlık arkadaşım
Yorum Gönder