Microsoft tan 25 Dolarlık Nokia Telefon



Microsoft dün tanıtımını yaptığı 25 dolarlık Nokia 130 telefonu için açıklamasında, "Bu, ilk kez telefon alacaklar için veya mevcut telefonlarının yanında yedek bir telefon isteyenler için uygun bir cihaz" dedi.
Teknoloji devi telefonu bu yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunmayı planladığını belirtirken telefonun satılacağı ülkeler olarak da Çin, Mısır, Hindistan, Endonezya, Kenya, Nijerya, Pakistan, Filipinler ve Vietnam gösterildi.

Yalnızca 67 gram ağırlığa sahip olan telefon, 1.8 boyutundaki ekranıyla hizmet veriyor olacak. 3G desteği bulunmayan telefon, FM radyo dinlememize imkan sağlayabiliyor. Nokia 130, içerisine microSD kart takılarak 32 GB’ye kadar hafıza imkanı sunuyor. Evet, normal şartlarda çok eksik özellikleri bulunan bir telefon olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu cihaz 25 dolar. Hem de kontratsız.
Microsoft'un telefonlardan sorumlu başkan yardımcısı Jo Harlow konuyla ilgili açıklamasında, "Uygun fiyatlı telefon segmentine talep artarken Microsoft da her bir fiyat seviyesine uygun piyasaya öncülük eden mobil yenilikler yapmaya devam ediyor. Dünyada hala en az bir milyar kişinin mobil telefon kullanmadığı tahmin ediliyor. Ayrıca hem hızlı büyüyen piyasalar hem de gelişmiş piyasalarda yedek telefona da talep gittikçe artıyor" dedi.
Şirket her yıl 35 doların altında 300 milyon telefonun satıldığını da kaydetti.

Nokia 130

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More