Transformers 4 Kayıp Çağ filmini İzle



Transformers, 1984-1987 arasında yayınlanan kült bir çizgi filmdir. Amerikan-Japon ortak yapımıdır. Çizgi filmin ana karakterleri robotlardır ve iki robot grubu arasındaki mücadele konu alınır. İyi robotlar Autobot'lar, kötü robot grubu ise Decepticon'lardır. İyi Autobot'ların lideri tıra dönüşen Optimus Prime'dır. Kötü Decepticon'ların lideri ise çeşitli savaş araçlarına dönüşebilen Megatron'dur.

İlk Jenerasyon Transformers
Birinci Jenerasyon (G1) 1984 ve 1992 yılları arasındaki Transformers karakterleri için kullanılan bir terimdir. Transformers 1970lerde Japonya'da bir oyuncak serisi olan Microman ve
Diaclone'dan meydana geldi. Önceleri insan şeklinde değişik özellikli robotlarken sonradan her gün gördüğümüz araçlara, elektronik aletlere veya silahlara dönüşebilen robotlar olarak gösterildiler. Hasbro,Microman teknolojisiyle yakaladığı G.I. Joe: A Real American Hero oyuncak serisi başarısını, Takara firmasıyla iş birliği yaparak Diaclone oyuncaklarına da uyguladı.[1] Ardından Hasbro Jim Shooter veDennis O'Neil ile anlaşarak , onlardan Transformers geçmişini anlatan bir hikâye yazmalarını istedi. Sonraları yazar Bob Budiansky Transformers karakterlerinin çoğunu yaratarak ve hepsine uygun birer hikâye yazarak birçok Diaclone oyuncağına karakter kazandırmıştır.[2] G1'in ana konsepti Optimus Prime'ın ,baş düşmanı Megatron'un ve en iyi askerlerinin kendilerine ait Ark ve Nemesis adlı uzay gemileiyle tarih öncesi Dünyaya düşmeleriyle oluşturuldu.
Transformers'ın televizyon kariyerinin başlaması da aynı tarihlere rastlar. Sunbow Productions tarafından TV serisi Budiansky'nin yarattığı hikâyelerle çelişiyordu, Sunbow'a göre Autobotlar yeni enerji kaynakları ararlarken kötü Decepticon'ların saldırısı sonucu dünyaya zorunlu iniş yapmak zorunda kalırlar.[3] Marvel Autobotların Cybertron'a yaklaşan dev bir başıboş göktaşını yok ettiği şeklinde bir hikâye yarattı. Shockwave TV serilerinde Megatrona tamamen sadık, onun yokluğunda Cybertron'da kalarak onu stabil bir halde tutmakla görevli olarak gösterildi ama çizgi roman serilerinde Shockwave'in Decepticonlar'ın liderliğini ele geçirmeye çalıştığı anlatıldı.[4] TV serisinin ikinci sezonunda iki bölüm halinde yayınlanan The Key to Vector Sigma bölümünde, kadim Vector Sigma bilgisayarı ile birlikte Yaradılış Matrix'ini (Transformers'a hayat veren yaşam kaynağı) ve onun koruyucusu Alpha Trion da izleyiciye tanıtıldı.Vıt vıt vıt sesi ise 2004 yılında çıkmıştır.

Filmin Konusu
Autobot ve Decepticon'lar arasında yaşanan son savaşın ardından dört yıl geçer. Savaşta Chicago şehri yerle bir edilmiş ve binlerce insan öldürülmüş olsa da dünya ve insanlık büyük bir tehditten kurtulmuş olur. 
İnsanlık yaralarını sarmaya çalışırken Amerikan hükümeti de Autobotlar ile arasındaki ilişkiye iyice koparmış, hatta hayatta kalanları yok etmeleri için CIA'de özel bir birim dahi kurulmuştur. Teksas'ta kendi halinde bir tamirci olan Cade Yeager, eline geçen hasarlı bir kamyoneti, parçalarını satma umuduyla kabul eder.
Transformers 4 Kayıp Çağ filmini İzle Cade Yeager (Mark Wahlberg) kızı Tessa ile (Nicola Peltz) birlikte yaşayarak geçimlerini araba tamiriyle geçirmektedir. Cade araba tamiri üzerinde de bir mucittir. Bir gün Optimus Prime' ı yapmayı başardığında daha farklı sonuçlar meydana gelecektir. Transformers: Age of Extinction - Transformers: Kayıp Çağ (2014) 720p HD kalitesinde türkçe altyazılı izlemeniz için sizlerle..
Ne var ki bu kamyonetin yaralı bir Optimus Prime'dan başkası olmadığını anlaması uzun sürmez. Optimus Prime'dan aldıkları sinyallerle yola çıkan CIA ajanlarıyla başının derde girmesi de çok yakındır. Cade Yeager bir şekilde Optimus Prime'ı Chicago'ya ulaştırmak ve diğer Autobotlar ile iletişime geçmesini sağlamak zorundadır. 
Zira dünyayı tehdit eden güçlü bir düşman yola çıkmak üzeredir. Optimus Prime ve Autobotlar, Cade Yeager başta olmak üzere kendilerine destek olan insan topluluğunun yardımıyla başlarına gelen en korkutucu düşmanla yüzleşmek zorundadır...
Yönetmen: Michael Bay
Oyuncular: Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Jack Reynor, Stanley Tucci, Bingbing Li, Kelsey Grammer, Titus Welliver, Thomas Lennon
Film Süresi: 2 sa 45 dk
Film Türü: Aksiyon-Bilim Kurgu
09.08.2014 12:33
 Transformers serisinin dördüncü filmi olsa da bir anlamda yeni bir üçlemenin ilk filmi olan Transformers: Age of Extinction’ın gişedeki başarısı yapımcıların yüzünü güldürüyor. Hatta güldürmekle kalmıyor, devam filmleri için de kolların sıvanmasına sebep oluyor diyebiliriz.
210 milyon dolar gibi yüksek bir bütçeyle çekilen ve sitemiz dahil birçok mecradan ortalamanın altında puan alan Transformers: Age of Extinction, yine de genel izleyici kitlesi tarafından beğenilmiş, daha doğrusu ilgi görmüşe benziyor. Çünkü film, 1 milyar dolarlık hasılat barajını aşmayı başararak önemli bir işe imza atmış durumda.


Yalnız gişedeki bu başarının, filmi genel anlamda tek başına başarılı göstermeye yetmeyeceğinin altını çizelim. Çünkü serinin en kötü filmi olarak lanse edilen üçüncü film, Transformers: Dark of the Moon filmi de 1 milyar 120 milyon dolarlık bir hasılat elde etmişti.



Transformers 4 izle, Transformers 4 full izle, Transformers 4 hd izle, Transformers 4 takılmadan izle, Transformers 4 fullfilmizle, Transformers 4 full izle, Transformers 4 film izle, Transformers 4 film izle full, Transformers 4  film izle türkçe, Transformers 4 altyazılı izle, Transformers 4 türkçe dublaj izle, Transformers 4 animasyon izle, Transformers 4 izle, Transformers 4 hd film izle, Transformers 4 full hd film izle detayları haberimizin içeriğinde...

2014 yılı bir efsanenin geri dönüşüne sahne olacak. Transformers efsanesi sinema perdelerine geri dönüyor. Dünyada milyonların takip ettiği Transformers en yeni filmi ile tekrar beyaz perdede izleyicilerin beğenisine sunulacak. Transformers serisinin 2014 yapılı filmini izlemek için haberimizin içeriğindeki en kaliteli  film izle siteleri üzerinden izleyebilir arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Transformers efsanesini merakla bekleyenler için derlediğimiz bu haber içerisinde Transformers oyun kadrosu ve Transformers detayları hakkında bilgi alabilirsiniz... 

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More