Tramisu Pastası Tarifi Yapılışı Malzemeler



TRAMİSU


MALZEMELER:

KEKİ   İÇİN:  
3   YUMURTA
3   FİNCAN   ŞEKER
2   FİNCAN   SÜT
1   FİNCAN   SIVIYAĞ
1   FİNCAN   KAKAO
4   FİNCAN   UN
1   PAKET   VANİLYA
1   PAKET   KABARTMA  TOZU
 
KEKİ   ISLATMAK   İÇİN:  
1   SU  BARDAĞI   SICAK   SU
2   YEMEK   KAŞIĞI   ŞEKER
2   YEMEK   KAŞIĞI  NESKAFE
1   TATLI   KAŞIĞI   KAKAO

KREMA   İÇİN:  
4   SU   BARDAĞI  SÜT
3   FİNCAN   ŞEKER
3   FİNCAN   UN
MERCİMEK   BÜYÜKLÜĞÜNDE   DAMLA    SAKIZI
1   PAKET   LABNE ( 200  GR. )

ÜZERİ   İÇİN: KAKAO

NOT: TÜM   FİNCAN   ÖLÇÜLERİ   TÜRK   KAHVESİ   FİNCANI   İÇİNDİR.

YAPILIŞI:
Kek   için olan   malzemeleri   sırasıyla   çırpın. 
Yağlanmış   ve   yuvarlak   bir   kalıba  boşaltın.
175   derecede   pişirin.
Pişen  ve  ılıyan  keki  ortadan  ikiye  kesin.
Keki  ıslatmak  için; sıcak  suya  şeker, neskafe  ve  kakaoyu  katıp, karıştırın.
Her  iki  kek  parçasınıda  eşit  miktarda  ıslatın.
Tencereye  süt, şeker, damla  sakızı  ve  unu  alın.
Kremayı  karıştıra  karıştıra  pişirin.
Pişen  kremayı  ocaktan  alın  ve  10  dakika  soğutun.
Kremaya  labneyi  ekleyin  ve  çırpın.
Kekin  bir  parçasını  servis  tabağına  yerleştirin.
Üzerine  kremanın  yarısını  boşaltın.
Diğer  kek  parçasını  üzerine  kapatın.
Kalan  kremayla  kekin  her  yerini  sıvayın.
Son  olarak  üzerine; bol  kakao  serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More