Vücut geliştirme ve steroid iğnesi ve hapı



Dünya spor camiasında Doping ilaçları, inanılmaz derecede cesaretle yüksek etapta kullanımı devam etmektedir. Bunu engellemeye hiçbir kimsenin gücü de yetmeyeceği açıkça görülmektedir. En çok kullanılan Doping ilacı ise Anabolik Steroidlerdir. Hem Avrupa’da hem de Türkiye’de Anabolizanların kullanımı korkusuzca devam ederken, aynı şiddette yan etkilerininde uç noktalara ulaştığını görmekteyiz. Saç dökülmeleri kelliğe, aknelerin artık alışagelmiş alerjik görüntü tablosuna, mide yanmaların reflüye, unutkanlık
sendromlarının artık sıradan bir durum olmasına ve karaciğer sorunlarının hastanelerde operasyonlara kadar ulaştığını netçe görebilmekteyiz. Bu noktaya ulaşmasının sebepleri, Bilinçsizce kullanımlar ve doktor sağlık taramalarının yapılmamasıdır.

Adam olmanın ilacı synthol

bu fotoğraf sahte değil.
adı greg valentino.
70 cmlik kollarıyla guiness rekorlar kitabına girdi.

aslında bu mevzu şöyle:
"ohaa yaaaa geri zekalıı adam :SSS" diyen forward mail manyakları,
bi de "lan salak hiç böyle bişey olur mu lan fake bu" diye düşünen biz akıllılar var.
ama durum şu ki bunlar gerçekten "fake" değil.

her erkek vücut geliştirmek ister bi salona yazılır dambıl alır arada şınav mekik filan derken bu işe merak salanlar arasında steoidler vs azmanlaştırıcı ilaçlar filan hikaye olmaya başlamış artık yeni tirent: synthol.

kasa doğrudan enjekte edilen yağ asidi oluyomuş kendileri. sonra kısa sürede baya acılı bi şekilde o bölgeyi şişiriyo ve kaslı duruyosun. baya balon bişey olmasından öte tabi ama en önemlisi baya zehir çünkü bu. güç yok ama sadece görüntü için böyle manyaklıklar yapabilen insanlar çokca imiş.

Avrupa ve Amerika internet sitelerinde bunun tartışması bolca yapıldı.13 senedir bunun muhabbeti yapılmasına rağmen, bugün bile hem avrupa, amerika hemde kendi ülkemizde tartışılmaya devam ediliyor. 12 yıllık deneyimim içerisinde bu soruya ve steroid gündemine ilginç bilgiler yakaladığımı söyleyebilirim. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum.
VücutBilim sitesinin temel özelliği, sporcuların sorularına cevap verebilmek için bilimsel bir çalışma yaparak makale oluşturmasıdır. Bu nedenle, her soruya doğru cevap verebilmek için çalışmak zorunda olduğumuzu belirtmek isteriz. Makalede, kesinlikle steroid kullanımına teşvik mahiyetinde her hangi bir reçete sunmuyoruz. Sadece enformasyon babında bir çalışma makalesini sizlere açıklıyoruz.
Doktorların reçeteyle, hasta olanlara yazdığı ilaçları, sağlıklı insanların kullanmasında muhakkak bir risk taşıdığı kesindir. Bunun doğru kullanımı, riskleri minimize ediyor olsada, sağlıklı insanların bu tür ilaçları kullanmak istemesi ne kadar doğru ve mantıklıdır? Üzerinde durmak gerekiyor.
Steroid kullanmaya karar vermiş kişilerin öncelikle temellerini sağlama alıp almadıklarına bakmaları gerekir. Buu noktada kullanıcıları üç gruba ayırmamız mümkün. Bunlar; Profesyonel sporcular, Amatör sporcular ve Serbest sporcular’dır.
21yas_alti
KAÇ YAŞINDA STEROİDLERE BAŞLANILMALI?
Androjen ve anabolik steroidler, büyüme yaşını tamamlamamış sporcular tarafından alınması sakıncalıdır. Çünkü steroidler, vücuda alındıktan sonra doğal büyüme faktörünü durdurur ve sadece ilaçlara bağlı bırakır. Oysa, bir erkek ortalama 21 yaşına kadar boy ve beden olarak gelişmeye devam eder. Kas, kuvvet ve dayanıklılık için 21 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Bahsettiğimiz nokta serbest sporcular için çok önemlidir.
Müsabakalara giren amatör sporcular, uyguladıkları aktif spora göre öncelikle kendisini geliştirme adına mutlaka iki ile beş yıl arasında bir deneyimin geçmesi gerekiyor. Bunu şöyle ifade edebiliriz. Türkiye’de bir Boksör, öncelikle bir yıl boyunca temel eğitimini ilaçsız alır. Akabinde yavaş yavaş yaşadığı şehir için şampiyonluk müsabakalarına girerek şampiyon olur.  Daha sonra bunu bölge şampiyonluğu takip eder. Son olarak Türkiye şampiyonluğunu yaşar ve bunun hepsini steroid kullanmadan doğal ve gıda takviyeleriyle başarır. Çünkü bir boksörün o seviyeye ilaçsız gelmesi mümkündür. Bu aşamadan sonra avrupa şampiyonluğu veya balkan şampiyonluğu derecelerine girmesi de mümkündür. Sporcu, olabildiğince kendisini doğal ve ilaçsız hazırlamalı ve sadece gıda takviyeleriyle sonuca gitmelidir. Amatör branş’ta Olimpiyatlar haricinde, sporcuların steroid kullanması (yaşı kaç olursa olsun), doğru olmadığı gibi sonraki zamanlarda karşısına çıkabilecek güçlerle boğuşması bir o kadar zorlaşır. Verdiğimiz örnek bir dövüş sporcusu içindir. Bir Halterci için konu tamamen değişir. Bir vücut geliştirmeci, müsabakaya girmek istemiş dahi olsa, eğer yaşı 15-16 ise, bu durumda kesinlikle erken başlaması için kendisine steroidler uygun gösterilmemelidir. Bir kaç sene sıkı ve güzel bir program takip edilerek, vücudunun yoğrulması ve ileriki zamanlarda kolay gelişebilir hale gelmesi için doğal yöntemler uygulatılmalıdır.

vücut geliştirme steroid ----2---- | izlesene.com
Serbest bir vücut geliştirmeci, yaşı 25 dahi olsa, eğer ki vücudunu doğal anlamda çalıştırmamışsa ve kaslarını yoğurmamışsa, basit bir kur yapması bile, kendisi ve gelişmesi açısından kesinlikle iyi olmayacaktır. Bu tip kişiler, ilk 4 ayını gıda takviyesiz ve sonraki 4 ayını sadece protein tozu olmak kaydıyla doğal uygularlar. Bundan sonraki 16 ay ise kreatin, N.O (nitrik oksit) artırıcı ve bazı kombinasyonlu gıda takviyeleri kullanmaları mümkündür.
Diğer önemli faktör ise, vücut ağırlığının belli bir noktaya ulaşmasıdır. Örneğin boyu 175cm olan kişinin 75 kilogram ağırlığında olması gerekir. Doğal olarak 60 kilogram ile spora başlayıp, 65 kilogram vücut ağırlığı ile steroid kürüne girmesi, yanlıştır. 85 kg yağlı bir vücut ile küre girmeside yanlıştır. Mümkün mertebe yağ oranı %15 oranında olması sağlanmalıdır.
Şimdi kısaca Serbest sporcuların Steroidlere başlama sınırını hatırlayalım:
1.     Gelişme yaşını aşmış olması gerekiyor. Yani 21 yaşını doldurması esastır.
2.     Sporcunun, ilaçsız en az iki yıl doğal ve gıda takviyeleriyle idman yapmış olması gerekiyor. (iki yıl spor salonuna yazılıp, bunun ancak 10 ayını dönem dönem idmanla geçirdiyseniz, bu başarı niteliği taşımaz ve geçerli görülmez. 21 yaşını doldurmuş olan birisi, 23 yaşında steroidlere başlayabilir.)
3.     Steroid kürüne başlamadan önce vücut ağırlığı boy oranıyla sabit durması gerekir. Bu noktada yağ oranı %15 civarlarında olmalı ve bu noktaya gelmesi için çalışması şarttır. (Ektomorfi yapılı kişiler -5kg vücut ağırlığı ile başlamaları mümkün görülüyor. Diğer vücut tipleri için bu tolerans geçerli değildir)

anabolik_steroit
21 yaş altı Steroid kullanacak kişilerde oluşabilen riskler:
  • Steroidler, kemik büyümesini engelleyerek, kişinin boy anlamında uzamasını bloke eder. Normal bir insan, antrenman ve spor yaptıkça boyu 23 yaşına kadar da uzayabilir (bazı uzman biyologların görüşüdür).
  • Kemik ve bağ dokuları, 20’li yaşların başında ancak maksimum sıkılaşmaya başlar. Yani 16-17-18-19-20 diye ilerleyen yaşlarda her geçen ay ve yıl içerisinde tendon, bağ dokuları, kas lifleri ve kemikler güçlenir ve sıkılaşır. Steroid kullanıldığında bu bölgeler güçlendiği için daha fazla ağırlık kaldırılır ve kemik ile bağ dokusu zorlanmaya ve aşınmaya başlar. Dolayısıyla gelişmekte olan bu dokuların gelişme safhasıda durmuş olur. Genelde sporcularda bol bol kas yırtılması görülür.
  • 21 yaş altı gençler, endojen hormon üretimini artırır. Ayrıca deri hücreleri yenileniyor. Steroid kullanımıyla akneleri (akne vulgaris) iki kat daha fazla azdırarak, vücudun yüz, sırt, omuz ve azda olsa göğüs kısımlarında çıkmasına sebep olur. Diyet yapan sporcularda bu daha az görülür fakat gençlerin daha fazla kas elde etmek için sıkı bir beslenme takip edilmeyeceği malumunuzdur.
  • Son 15 sene içerisinde tespit edilen bir başka sorun ise, erken yaşta steroid kullanan kişilerin aile planlaması için çocuk sahibi olamama durumu söz konusudur. Araştırmalar gösteriyor ki, 21 yaş altı az ve hafif steroid kürü yapmış olanlar bile %90 oranında çocuk sahibi olamamıştır. Almanya’da sporcular üzerinde yaptığım araştırmada bir kere steroid kürü yapan sporcular bile, evlendiklerinde sperma kalitesizliği ve fertilite bozukluğu ile karşı karşıya olduklarına şahit oldum.Bu durum bana göre korkunç bir tablo ve yan etkidir.
  • Erken yaşta steroid kullananlar, daha çabuk kontrolsüz davranabilmektedir. Bunun da ötesinde çok daha sinirli ve düşüncesiz olabiliyorlar. Hata yapmaya çok meyilli olduklarıda gözden kaçmıyor.

35-40 yaş üzeri kişiler için Steroid tehlikesi
  • Belli bir yaştan sonra steroid kullanımı da bazı sorunları doğurabilir. Özellikle bazıları, ileriki yaşlarda steroid alımının çok daha faydalı olacağını düşünürler. Oysa bu yaşlardan sonra Prostat riski çok daha yüksektir. Steroid kullanılarak hücre mutasyonu oluşabilir ve bu sayede prostat hızlı büyüyerek prostat kanser vakasına yakalanılabilir.
  • 40 yaşından sonra steroid kullanan ve belkide bu kürlerin devamını getiren kişilerde kalp büyüme riski yüksektir. Bu elbette sizin ne kadar sağlıklı olup olmadığınıza bakar ama temelde Türk halkının yemek tablosu ve hareketsizliğine bakacak olursak, alınacak steroidlerin kalp kası büyümesine sebep olarak kalp krizi riskini doğurması yüksek olasılıktır.
  • Steroidler, normal doz ve dengeli gitmediği müddetçe yaşlılığa doğru saç dökülme riski artabilir.Kellik sendromu hızlanabilir.
  • Steroid kullanmadan önce, kişi eğer formda değilse, bu durumda kür sonrası göbek ve yağlanma çok daha kolay görülebilir. Bu birazda yapılacak diyet ve ilaç seçeneğine bağlıdır fakat temelde maksimum kas inşa etmek isteyenler için bu sorunlarla karşılaşmak yüksek olasılıktır.
  • Böbrek ve hazm sorunu yaşayanlar, steroid kürlerle beraber bu sorunlarını kolayca artırabilirler.
Bütün bu yan etkiler, sadece steroidler için değil, diğer ilaçlarıda erken yaşlarda kullanılmaması gerektiğini bizlere anlatır. Arnold Schwarzenegger dönemi sporcuları, genelde 20 yaşından sonra ilaç kullanan profesyonel sporculardı. O dönemde spor salonlarında ilaç kullanan kişilere pek rastlanılmazdı. Bugün ise ilaç kullanmayanlara fazla rastlanılmıyor. Sanırım bu bize herşeyi anlatmaktadır. Teknoloji çağı, insanı tembelleştirdi ve bu tenbellik arttıkçada ilaç kullanımı arttı. 1970’li yılların sporcuları salonlarda ve beslenme programlarında ciddiyet, disiplin ve muhteşem moral depolayarak azimle savaş veriyorlardı. Bugün ise spor salonuna gitmeye bile aciz düşen tembellerin temel kas yapma metodu steroidler oldu.

BİR STEROİD KÜRÜNDEN NE KADAR HACİM ALABİLİRİM?
Bu sorunun cevabını biraz daha açmak istiyorum. Öncelikle her steroid kullanıcı, kesinlikle aynı oranda ve aynı platformda değerlendirilmemelidir. Normal başı ağrıyan birisine 500mg parasetamol ilacı verdiğinizde vücut ağırlığı 60 veya 90 kilogram bile olsa, ortalama yarım saat içerisinde tedavi olacaktır. Yani farklı vücut tipi ve vücut ağırlığı olmasına rağmen, aynı doz miktarını ve ilacını vererek aynı sonuca ulaşabiliyorsunuz. Steroidlerde bu farklıdır.
Ektomorfi (zayıf yapılı) kişiliklerinde kas kütlesi az ve zayıftır. Bu tip kişiler diğer vücut tiplerine oranla daha az kas inşa ederler. Bu devrede alınacak steroid çeşidinin veya doz miktarınında pek önemi olmayacaktır. Aşırı doz alınması ise, sadece sağlığı tehlike altına atacaktır. Vücut içerisinde kas kütlesi ne kadarsa steroidlerin kaslara bağlanma rezeptörüde o kadardır. 65 kilogram’lık bir sporcu ile 85 kilogramlık bir sporcunun kas rezeptörü aynı oranda bağlantı göstermeyecektir.
Mezomorfi (atletik yapılı) kişilerin yüksek oranda ilaç kullanmalarına gerek yoktur. Bu tipler, sürekli sabit dozlarda(dönem dönem) kür yapmaları halinde doğru beslenme sayesinde kalıcı ve yüksek performans elde edebilirler.
Endomorfi(yağlı-kilolu yapılı) kişilerin öncelikle steroid kullanma istekleri konusunda çok düşünmeleri ve programlarını çok iyi taramaları gerekiyor. Bir endomorfi tipi sporcusu, herşeyden önce beslenme programını düzene sokmalı ve steroid kürü öncesi formunu düzelttikten sonra alacağı ilaçları çok iyi seçmelidir. Vücuda su depolayan ilaçlar, bu tip sporcuların baş düşmanı olabilmekte ve sporcuya kolay sıvı ve yağ depolayabilmektedir. Genelde bu tip sporcular, normal standart dozların üzerinde ilaç almaları gerekebilir. Sabit doz veya düşük dozların maksimum etki vermesi genelde pek görülmez. Belki, beslenme ve idman programlarının mukemmel olması sonrasında, ilaçların etkisini daha kuvvetli hissedebilmekteler.

KÜRLERİN KISA OLANI MI YOKSA UZUN OLANI MI MAKBÜLDÜR?
steroid_kullanmakBirilerine göre hangisi makbül olup olmadığını bilemem ama şu bir gerçek ki, hiçbir steroid ilacı, kısa zamanda maksimum kas kütlesi inşa edemez. Yıllardır, profesyonel sporcuların uyguladıkları uzun süreli kürlerin, kas kaybı olmamasına yönelik olduğunu söyleyenler, bir gerçeği gözden kaçırdıklarını fark edemediler. Profesyonel sporcular, bir çok deneyim sonrası, maksimum kas inşasını uzun kürlerde elde ettiklerini öğrendiler ve bunuda üzerlerinde tatbik ederek gösterdiler. Nitekim ülkemizde kürleri uzatmak ile kısa tutmak arasında aynı oranda kas inşa edileceği varsayımı hala bazı müsabık sporcuların ana fikrini oluşturuyor.
Steroidler, kısa zamanda sporcuya hacim kazandırabilir. Bu hacim, büyük oranda su ve/veya yağ’dan ibarettir. Sporcular bu devrede çok yanılırlar. Bazı müsabıklar, 3 yıl boyunca sürekli steroid kürü yapmalarına rağmen sadece 5 kilogram kas hacmi sağlıyorlar. Kür programına baktığımızda 6-8 haftalık kürler uyguladığına şahit oluyoruz. Kür esnasında bir takım steroid molekülleri östrojen hormonuna dönüşür. Biz buna aromalaşma diyoruz. Östrojen hormonu ise direk olarak sodyum çıkışı sağlayarak vücuda su depolanmasına sebep olur. Bu sıvı depolanmasının bir kısmı da eklem bölgelerine ulaşır. Sıvı depolanması kas kütlesinin çizgilerini örterek yumuşak bir görüntü gösterir. Bunun dışında kuvvetin de artmasını sağlar. Kuvvet artması ise, eklem bölgelerine depolanan sıvı ve tabiki kas kütlesinin aşırı zorlanmasını engelleyen sıvı depolanması ile alakalıdır. Hacim kürlerinde karbonhidrat alımını dengeleyen kişiler’de sıvı depolanması da dengeli olabiliyor. Ektomorfi yapılı ile saf mezomorfi tiplerde aşırı sorun olmuyor ama karışık endo ve saf endomorfi tiplerde ciddi sorun olmaktadır.
Sporcular, kısa zamanda yaptıkları kür sonrası, vücuttan sıvı kaybını attıktan sonra geride sadece yağ ve kas bırakır. Bu şekilde ne kadar kas ve yağ kazandığı ortaya çıkacaktır. Bu şahıslar, kür sonrası ne kadar düzgün antrenman ve beslenme programlarına uysada, mutlaka hacim kaybı yaşayacak ve bazende şok etkisi yapacaktır. Bu durumu yaşayan bazı sporcular ise, kısa esterli ilaçları 8 hafta zaman diliminde kullanarak sonuca gitmek istiyorlar. Oysa bu zaman zarfında yine maksimum kas inşa etmeleri söz konusu değildir.
Avrupalı uzmanlar, metandienon(dianabol) ve stanozolol gibi kısa süreli kullanılan ilaçların tek başına kesinlikle kullanılmamasını anlatan ilk kişilerdir. Bu söylentiye Amerikalı uzmanlar gülüp geçmişlerdi. Bugün ise onlarda tek başına alınmaması gerektiğini anladılar. Bu ilaçlar tek başına kullanıldığında kas kütlesi olarak maksimum verimi sağlayamadıkları gibi, kür sonrası hacim kaybı yaşanması da bir o kadar kuvvetli olmaktadır. Dianabol(metandienon) ilacı ise tamamen kaos. Kür sonunda bazıları inşa ettikleri kaslarının bir kısmını kayıp ediyor ve depolanan sıvıyı ise yağ’a dönüştürüyorlar. Yani bir tarafta kas eksilirken, diğer tarafda yağ depolanıyor. Kür sonunda nasıl bir görüntü olacağını siz tahmin edersiniz.
Ülkemizde ise, bazıları haftada 3 kilogram kas inşa ettiklerini savunuyorlar. Maalesef hiçbir vücut kütlesi ve sporcu bir haftada üç kilogram kas inşa edemez. Hatta iki kilogram kas inşa etmeside mümkün değildir.
Bir ilacın maksimum kas inşa etme gücüne şahit olmak için en az 3 aylık bir zaman periyodunda kürün gerçekleşmesi gerekiyor. Genelde 5-7 aylık hacim periyoduna giren birçok uzman sporcuya rastlamak mümkündür.

NEDEN İNŞA EDİLEN HACİM KAYIP OLUYOR?
Steroid molekülleri vücut bedendeki komple metabolizmaya hakim olmaktadır. Dolayısıyla bedenin yıkım hacim_kaybi_steroidgücünü(katabol) minimize ederek vücuda kazandırılan kas ve sıvı tabakasını muhafaza etmektedir. Steroidler bırakıldıktan sonra vücut tekrar normal metabolizmaya geçer ve bu devrede binlerce hücre ölür ve yenisi yapılır fakat yeni bir metabolizma düzeni ile devam edilir. Bedende hakimiyetini kuran testosteron hormon salgısı ise bu devrede son bulur ve düşüşe geçer. Kür sonrası, her ne kadar testosteron artırıcı gıda takviyeleri(supplement) düzgün ve yüksek dozda kullanılmış’da olsa, bunların katkısı ve kas ile sıvıyı muhafaza etme gücü çok düşüktür. Nasıl muhafaza edebilsinki? Gıda takviyeleri, doğal hormonları artırır. Kendileri birer hormon maddesi değildir. Dolayısıyla en fazla günlük 15mg testosteron salgılatır(bunuda 24 saat boyunca yapmaz). Diğer sentetik ilaçlar ise direk hormondur. Dolayısıyla doğal hormonun üç-beş katı kadar hormon salgıladığı gibi, bunu da 24 saat boyunca maksimum düzeyde tutabilir. Böyle bir yapıdan, doğal yapıya geçerseniz, motorsikletten inip bisiklete binmiş’e dönersiniz. Steroid ilacı kullanan kişiler, öncelikle vücutlarından sıvıyı atarlar. Geride kas ve depoladıkları yağ kalır. Antrenman ve beslenme programları doğru ritimde gittiği süre içerisinde ortalama 5 ile 10 ay daha doğru bir vücut endeksi içerisinde giderler. Bu zamandan sonra yapılacak hatalar, asla affedilmez. Sporcu daha önceki kürde aldığı kas kütlesini de kayıp edebilir yada hacim üzerine az olmak kaydıyla düzgün bir hacimde ekleyebilir. Ektomorfilerde bu mümkün değildir. Sadece endo ve mezomorfi tiplerde mümkündür ve dediğimiz gibi, ancak düzgün bir programla bu sağlanabilir. Kür sonrası düzgün idman yapmayan ve doğru beslenmeyen kişilerde ortalama 6 ay sonrasında elde ettikleri kaslarda da kayıp yaşanır. Vücutta tek kalabilecek hacim rotası yağlar olur.
Geçmişinde uzun yıllar içerisinde doğal idman yapmış bir sporcu, kürden elde ettiği 4-5 kilogramlık kas kütlesini çok uzun bir zaman muhafaza edebilmektedir. Bir kaç aylık sporcular yada spora kürle başlayanlar, bu konuda hüsrana uğramaları içten bile değildir. Geçmişinde boks, güreş, ağırlıkçılık, yüzme gibi sporları yapmış kişiler, vücut geliştirmeye başladığında ve kas inşa ettiklerinde, kür sonrası elde ettikleri kasları rahatça muhafaza edebilmişlerdir.

Biz şimdi sırasına göre bu yan etkilere karşı nasıl korunabileceğini açıklayacağız.

1-      SAÇ DÖKÜLMESİ
Saç dökülmesinden sorumlu kişi burada DHT Hormonu(Dihidrotestosteron)’dur. Doğal hormon olan bu hormon, insan bedeninde bulunur ve alınan steroidlerle bağlantıya geçerek etkisini gösterir. 5 Alfa Redüktoz enzimi ile bu bağlantıyı kuran DHT hormonu, saç dökülmesi, prostat, kıllanma, deride yağlanma ve akne gibi problemleri ortaya çıkarır. Bu enzimin iki türlüsü var. Birisi ön kafa derisini ilgilendiren 5-Alfa Redüktoz Tip-1 ve bütün kafa derisini ilgilendiren 5-Alfa-Redüktoz Tip-2 enzimidir.
Eğer genetikten gelen herhangi bir saç dökülmesi söz konusu değil ise, saç dökülmelerini önlemek ve kelliğe uzanan yolu tamamen kapatmak mümkündür. Bu noktaya gelmeden önce hangi ilaçların ne kadar şiddetli saç döktüğüne bir göz atalım.
Sabit doz ayarlarında gözlemlediğimiz ilaçların saç dökme’deki etki oranı:
400mg Stanozolol (depot) =    %55 etkili
400mg Testosteron(depot) = %45 etkili
400mg Metenolon (depot) = %45 etkili
400mg Drostanolon (depot)= %45 etkili
400mg Trenbolon (depot) %35 etkili
400mg Boldenon (depot) %20 etkili
400mg Nandrolon (depot) %05 etkili
30mg Metandienon(tablet) %45 etkili
30mg Fluoksimesterolon (tablet) %45 etkili
steroid_doping
Yüksek dozlarda etkilerini görelim:
800mg Stanozolol (depot) =    %90 etkili
800mg Drostanolon (depot)= %85 etkili
800mg Metenolon (depot) = %85 etkili
800mg Testosteron(depot) = %65 etkili
800mg Trenbolon (depot) %55 etkili
800mg Boldenon (depot) %50 etkili
800mg Nandrolon (depot) %10 etkili
50mg Metandienon(tablet) %75 etkili
50mg Fluoksimesterolon (tablet) %85 etkili
Bireysel gözlemlerden hesaplarsak saç dökülmesinde yüksek yan etkiyi gösterebilen ilaçlar şunlardır: Stanozolol, Metenolon, Drostanolon, Fluoksimesterolon’dur.
Bu ilaçlardan sonrada şunlar gelir: Metandienon, Metiltestosteron, Oksimetolon, Testosteron ilaçlarıdır.
(hesaplamalar aynı sürede ve aynı dozlarda denenmiştir. Farklı dozlarda dengeli bir karşılaşma olmayacağını belirtmek isteriz. Örneğin 150mg Oksimetolon ilacı, 50mg Metandienon ilacından iki kat daha fazla saç dökmesi gibi)

FARMAKOLOJİK UYGULAMA
Sporcular genelde 5-alfa redüktoz enzimini bastıran Finasterit ve Dutasterid maddelerini barındıran ilaçları kullanır. Proscar, Propecia ve Avodart gibi ticari isimleri bulunan bu ilaçlar, yıllardır popüler durumdadır. Finasterit sadece Redüktoz İzoenzim Tip-2’yi bloke eder. Dutasterit ise hem Tip-1 hemde Tip-2’i bloke eder. Finasterit %70-75 civarlarında DHT hormon seviyesini düşürürken, Dutasterit ise %90 civarında düşürür. Yalnız unuttuğumuz birşey var. Saç hücreleri yine DHT hormonla hayat bulur ve hayatını devam ettirir. Bu durumda saçları korumak içinde DHT hormona ihtiyaç duyulur.  Bazı sporcular genellikle kür esnasında standart doz ayarında kullanmaktadırlar. Örneğin standart dozlarda finasterit alınması ve yüksek dozlarda ise dutasterit alınması öngörülür. Bunun sebebi ise, finasterit ilacının yüksek dozlarda çok etkili olamayacağıdır.
Finasterit ve Dutasterit ilaçlarını ÖNERMİYORUZ.
ÇÜNKÜ:  Finastrit dozunun artması durumunda, steroidlerin anabolizan gücünü azda olsa zayıflatacağı görülmüştür. Bunun denemesini 400mg Metenolon (primobolan) ilacını kullanırken yanında 5mg Finasterit ilacını kullanmamızdı. Nitekim kas hacmi konusunda %50 oranında düşüş görüldüğü tesbit edildi.
Uzun kürlerde hormon dengesini tamamen bozabilecek bir güce sahiptir. Özellikle kür esnasında DHT hormonu düşürmesi ile reseptörlerin östrojen hormona bağlanmasını kuvvetleştirmektedir. Sporcular üzerinde yaptığımız araştırmada bunu rahatlıkla görebildik.
Bunların dışında Minoksidil gibi ilaçlarında kullanımı revaçtadır fakat bu tip ilaçların faydasına dair hiçbir sağlam bilimsel veri bulunmamaktadır.
ÇÖZÜM:  Doğal ve bitkisel ürünlerin kür esnasında gerçektende %90-100 işe yaradığını gözlemledik. Bu açıdan sizlere aşağıdaki ürünleri önermekteyiz.

2-      SİVİLCE- AKNE
Anabolik Steroitler, ne sivilce nede akne gibi bir şekil çıkarır. Akneye benzer şekilde sanki alerjik bir reaksiyon görüntüsü verir. Bunun tam adını veremediğimiz için “akne” olarak anlatacağız. Aknelerin çıkması DHT bazlı ilaçlar ve bazı androjenik güçlü ilaçların etkisi sayesinde akne tipli alerjik reaksiyonlar görülmektedir.
Kuvvetli Akne çıkarabilen Anabolizanlar:
Stanozolol, Testosteron, Metenolon, Drostanolon, Oksimetolon, Metandienon, MetilTestosteron, Fluoksimesterolon.
Orta derecede Akne çıkarabilen Anabolizanlar:
Trenbolon, Boldenon, Klordehidrometiltestosteron, Oksandrolon.
Düşük derecede Akne çıkarabilen Anabolizanlar:
Sadece Nandrolon türevleridir.
steroid_pismanlik
FARMAKOLOJİK  UYGULAMA
Cillte çıkan aknelere karşı farmakolojik alanda Benzilperoksit, Antibiyotik, İzotretinion, Alkol ve Dutasterit gibi ilaçlar kullanılmaktadır.
Benzilperoksit ilacı yüze uygulanır ve bir nevi temizleme gibi akneler üzerinde etkisini gösterir. Hafif aknelere faydasını belli oranda gösterir. Ortaya çıkmış akneyi yok etmede etkili değildir. Cilde zararı olduğu kanıtlanmıştır. Çok fazlada faydası olmamasından dolayı önermiyoruz.
Antibiyotikler tablet ve jel şeklinde kullanılabiliyor. Kesinlikle önermiyoruz. Faydalı bakterileride öldürüyor ve akne tedavisinde etkisi de sınırlıdır.
İzotretinion maddesini barındıran ve “Roaccutan” ticari ismiyle satılan akne-sivilce’ye yönelik tedavide oldukça etkili bir ilaç olduğu kullanımlarda görülmektedir. Profesyonel bir kurtarıcı denilebilir. Her türlü akneyi temizler. Sporcular arasında “roa” ismiyle meşhur olmuş bu ilaç, akne sorunu bulunan müsabık veya amatör her sporcu için vazgeçilmez ilaç olmuştur. FAKAT, şunu yüksek sesle söylemeliyim ki, bu ilaç inanılmaz derecede KALICI yan etkilere sahiptir. Kür esnasında alırsanız, steroidlerin yan etkilerini artırır. Mesela El titremesi(tremor), karaciğer sorunu, mide-bağırsak sorunu, ciltte kaşıntı, baş ağrısı, dudakların kuruması, gözlerin yaşarması, ciltlerde kırışıklık ve hassaslık ortaya çıkacaktır. Bayanlara yan etkisi daha kuvvetli olduğunuda söylemek zorundayız.
En son noktada bu ilaç alınabilir. Mesela hiçbir tedavi yöntemin faydası olmaması durumunda başvurulur ama gördüğüm kadarıyla bu noktaya gelmeden aşağıda vereceğimiz yöntemi uygulayarak sorunun ortadan kalktığını görmekteyiz. Sporcular roaccutan ilacını günlük 20mg sabah ve akşam almak kaydıyla belli bir dönem kullanmaktadır. Aşırı aknesi bulunanlar için günlük 80mg’a kadar çıkılıyor. Bu arada önemli bir uyarı verelim. Yaz aylarında sıcak iklimde bu ilacı kullanıyorsanız, güneş ışınlarından uzak durmanız gerekecek. Çünkü bu ilacı kullanan şahıslar güneş ışınlarından ciddi etkilenerek ciltlerinde kalıcı leke meydana gelelbileceğini söylemek istiyorum. Bu açıdan önermiyoruz.
Alkol maddesi de cildi temizlemek maksadıyla akne tedavisinde kullanılıyor. Fakat alkol faydalı mikroplarıda öldürmektedir. En önemliside ciltteki hücreleri yok etmektedir. Bu açıdan Alkol kullanmayı kesinlikle önermiyoruz.
Dutasterit ilacı akne tedavisinde kullanılıyor. DHT hormonu bastırması nedeniyle kür esnasında akne problemini ortaya çıkarmıyor. Bu açıdan sporcular hem saç dökülmesi hemde akne için Dutasterit maddesini daha önce yan etkileri olarak açıklamasını yapmıştır. ÖNERMEMEKTEYİZ.
ÇÖZÜM
Kür esnasında  vücut ağırlığı 60 ile 75kg arasında olanlar sabah akşam 30mg Çinko almaları tavsiye edilir. 75kg ile 90kg vücut ağırlığı arasında olanlar ise 100mg Çinko ve 100kg ve üzeri olan sporcular’da150mg’a kadar çinko almaları önerilir. Bu kullanımlar 8-12 haftayı kesinlikle geçmemelidir. Kür sonrası akne çıkaranlar genellikle kür sonrasında 4-6 hafta süresince almaları uygun düşer.
Her gün sabah ve akşam ılık suyla akne bölgesi yıkanıp, kuruladıktan sonra %100 doğal elma sirkesiyle o bölgeye pamukla uygulama yapılır ve 5 dk sonra tekrar ılık suyla yıkanır. Bu uygulama kür bittikten sonrada bir müddet(4 hafta) devam eder.
3-      MİDE YANMASI
Mide yanmasına etki eden steroitlerin hemen hemen hepsi oral(ağız yoluyla) alınan ilaçlardır. Mide ve bağırsaklardan geçerken o bölgeye bıraktığı etki ile ve özellikle midede çözülürken hatta beklerken bu sorunu doğurur. Eğer asitli içecekler ve siyah çay ile kahveyi fazla kaçırıyorsanız, mide yanma riskiniz büyük demektir.
Mide yanmasını ortaya çıkaran Steroitler:
Oksandrolon, Metandienon, Oksimetolon, Stanozolol, Fluoksimesterolon ve Metiltestosteron.
Yüksek dozlarda alınmayan Metenolon Asetat tabletleri mide ve bağırsak sorununu ortaya çıkarmadığı tesbit edildi.
Steroitler arasında yüksek dozda kombine edilen karışık steroitlerde mide yanma riski bulunduğu tesbit edildi. Buna göre mesela yüksek dozda testosteron ve trenbolon kombinasyonunda bu sorun görülüyor.
ÇÖZÜM:  İri olmamak kaydıyla patatesler kaynatılıp suyu içilirse, midedeki yanmalar ve mideye gelecek zarar, önlenmiş olunacaktır. Yemeklerden sonra doğal rezene çayı içmenizde fayda vardır. Yalnız asitli içecekleri ve siyah çayı bolca tüketiyorsanız, bu önerdiğimiz kullanımlar fayda getirmeyecektir. Yukarıdaki ilaçları ise yemek ortasında sadece su ile almanızda fayda vardır.

4-      UNUTKANLIK
Steroitleri sürekli kullanan her 10 kişiden 8’inde unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu gibi yan etkiler ortaya çıkar. Bunun sebepleri farklı farklı şekilde değerlendirilebilir. Genel olarak östrojen reseptörlerine bağlanması, ve aşırı testosteron kalıbı içerisine girilmesinden kaynaklandığını söylemek mümkün fakat temel taşları bu mekanizmaların oluşturup oluşturmadığı konusu tartışılmaktadır. Bu etkiyi daha çok Yüksek Androjenik etki gösteren ilaçlar sağlıyor. Bunları sırasına göre belirtelim:
Oksimetolon, Metiltestosteron, Fluoksimesterolon, Metandienon, Testosteron maddeleri olarak gösterilir. Orta derecede bu etkiyi gösterebilecek diğer steroitler ise: Trenbolon, Nandrolon, Metenolon, Drostanolon ve Stanozolol.

5-      KARACİĞER SORUNU
Bir steroidin karaciğere etki edip etmediği, o ilacın ne kadar 17-alfa alkül’e dönüşüp dönüşmediğine göre hesaplanır. Alkül grupları içinde bulunan Metil yada Etil gruba dahil olan ağız yoluyla alınan steroitler, 17- keto karbon zincirini oluşturdukları için karaciğere baskısı yüksektir.
Karaciğere çok fazla baskı yapan steroitler:
Oksimetolon, Metiltestosteron, Fluoksimesterolon, Stanozolol, Metandienon.
Orta derecede kuvvetli steroitler:
Oksandrolon, Klordehidrotestosteron ve Metenolon Asetat.





Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Yeni Vadi* SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

15 yorum:

selamlar vücut geliştirme sporu ile ilgileniyorum ve daha fazla gelişmek istiyorum ne yapmam lazım steroid iğnesi yaptırıcam eczanelerde varmı varsa nekadar hapı veya iğnesi

Sanırım hemen şişmek! istiyorsun.Sakın deneme sakın!! Karaciğer için çok sakıncalı. Düzenli olarak sporunu yap.Destekleyici olarak sadece protein tozları vb. tozları kullan ama tavsiyem tablet ve iğne kesinlikle kullanma.Yeni başlayanlar için birçok toz var mutlaka bu işi bilen biri ile yardımlaş.kolay gelsin.

Proteinide doğal olarak alıyorum GÜnde 800 gram yoğurt 3 bardak süt zaten karbonhidrat ve protein ihtiyacımı oradan karşılıyorum vücudum daha fazla gelişmiyo kilomun son haddinde 56 kiloyum 34cm kolum var ama daha fazla şişmiyo 4 defa tendor koptu zorlamaktan 2 senedir çalışıyorum fakat olmuyo artık şişemiyorum kiloda alamıyorum son çare o yüzden karar verdim fiyatını bilen varsa söylesin karaciğer ve kalbe zararlı elbette ama yinede istiyorum 34 kol gerçi fena değil bence ufak değil ama yinede daha büyümüyo işte sinir oldum öküz gibide yiyirom tavuk eti pilav makarna ama of olmuyor böyle

aklından bile geçirme, gördüğün yere bir daha uğrama, adını duyunca dön arkanı kaç...

zararları sayMakla bilmez bilinçsiz kullanımda

bi kaç tane yazayım

KISIRLIK (VÜCUDUN TESTOSTERON DÜZEYİ SIFIRA İNER )

KALP KRİZİ ( KALP BÜYÜMESİNE BAĞLI olARAK )

MEME KANSERİ (JİNEkOMASTİ)

BÖBREK YETMEZLİĞİ

KARACİĞER İPTAL..

vs vs... saymakla bitmez

yararı bi kaç ay egonu tavan yaptirir vücudun istediğin forma girer.sonra aynı hızla eski halnie dönebilme ihtimalin vardır..

steroid kullanan insanların kızları taktığını pek sanmıyorum
burdan kullanmayı düşünenlere tavsiyem
her gün tuvalette kan işemek istiyorlarsa
genç yaşta kel kalmak istiyorlarsa kullansınlar
bazıları ben hiç kel vücutcu görmedim diyebilir
o insanların bu işe ne kadar bütçe ayırdığını aklınız almaz

Arkadaşım her hafta primobolan kullanıyordu. Gelişim bozukluğu olan bir çocuk vardı doktor ttavsiyesiyle o da kullanıyordu. 7 ytl mi neydi bi ampulü... Baya kas yaptı aslında ama primobolanı bıraktırttım zorla sonra söndü çocuk çok kötü bi durum... Bulaşmayın...

söner tüm steroid kullananlar söner çünkü. örnek vermek gerekirse bir kür ortalama 10 hafta sürer bu 10 haftada çok çok iyi beslenilir ve doğru antrenman yapılırsa tartıya 8 ile 13kg arası yansır. alınan bu 13 kg ın ortalama 2-2,5kg kastır biraz şansı varsa 3kg olabilir geriye kalan su ve yağdır büyük çoğunluğu su olduğu için steroid bırakılınca vücuttan kilolarca su atılır. beslenir 3 kg alırsa zararlarından zamanı gelince kıvranacak olsa da istediğimi elde ettim diyebilir ama beslenemezde 1kilo bile kas ekleyemezse işte o zaman adama pis koyar çünkü hem iç organlarından hem de boşa harcadığı zamanından olur. paraya değinmeye bile gerek yok çünkü 10 haftalık bir kür için maddi durum ne olursa olsun binlerce lira harcamak şarttır.

hormonal denge için ilaçlar zaten şart buna PCT yani kür sorun tedavi diyoruz,

ama bunlar erkeklik işlevlerinin kaybedilmemesi ve jinekomasti olmaması içindir ,kür sırasında terapiler zaten kulalnılılır

karaciğer için vitaminler, prostat için saw palmetto gibi,

ama kür sonrasında sağlıgın gayet iyise kontrollerde bişey çıkmasa bile , zararları ilerleyen yaşlarda çıkmaya başlıyor bunu hep görüyoruz çevremizden...


yani yan etkileri saymakla bitmiyor ,



ersinin dediği gibi müsabık olmayı düşünmüyorsan böyle şeylere hiç gerek yok

ideal supplement komboları yaparak kür kadar etkili olunabilir.

STEROİD (SENTETİK HORMONLAR) VE ZARARLARI HAKKINDA YORUM:
Ben yaklaşık 2,5 yıldır vucut geliştirme ile uğraşıyorum;
Salona ilk başladığımda gördüklerime inanamadım ve hormon,doping,testesteron v.s sporcuların steroid diye andıkları bu ilaçları hiç kullanmadım kullanmak istemedim herkez çerez gibi kullanırken ben bench preste hala 40 kg ağırlıkla çalışmaktayım.
Beni şaşırtan şey şu oldu salona ilk başladığımda millete bakıyordum örneğin bench preste 90 kg vs ağırlıklarla çalışanlar var ve ben kendi kendime diyordum ben nekadar güçsüzüm demekki analar neler doğuruyor ben neden çok güçsüzüm diye bir düşünceye kapılmıştımkiiiiiii.
Aslında mahalle arkadaşlarım ve okul arkadaşlarım arasında çok güçlüydüm herkezi güreşte atardım yani kimse kavga yada güreş için cesaret edemezdi bende bunun üzerine , salonda o ağır çalışanları görünce çok şaşırdım ve bir süre sonra öğrendimki hepsi iğneci (steroid) güzeliymiş doğal kuvvet ile ağırlık çalışan hiç yokmuş.
Olayın boyutu nedir iğne neden yapılır yada steroid türü ilaçlar yada herneyse hormom ne amaçla kullanılır?
İlaç kullanımı her ne şekilde olursa olsun yanlıştır illakide kullanılacak diye bir durum yoktur varsa oda bu işten para kazananlar için geçerlidir müşteriyi salona çekebilmek cılız bir hoca için ikna edici olamaz.

Gelelim geçici yararlarına;
Öncelilkle seks ve ereksiyonu artırır.
Vücuda hücre kazandırır.
Adele görünümünü görsel olarak güzelleştirir.
Güc artırır.

Zararlarına gelince saymakla bitmez;
Kalıcı çözüm değildir bir süre sonra vücut söner.
Kullanımı durdurduktan sonra eski çalıştığınız idmandaki ağırlıkları dahi kaldıramayabilirsiniz.
En kötüsü sperm hücrelerini azaltır , sperm hücrelerinin hareketini bozar , sperm hücrelerinin mutasyona (şekil bozukluğu çift baş kuyruksuz) olmasına neden olur artık kesin olarak doğal yolla çocuk sahibi olamazsınız tüp bebek yaparsınız o geçici kaslarınız ve işe yaramaz spermlerinizle kıvırta kıvırta gezersiniz dahası kalıcı kısırlığa neden olma ihtimali çok yüksektir. Yukarıda iktidarsızlık için bahsedilmiştir asla onunla ilgisi yoktur ikisi farklı şeylerdir.
Karaciğer zaten bilinen bir durum.
Saç dökülmesi % 70 olasılık.
Meme uçlarında jinekomasti kontrolsüz östrojen artışı kilo dağılımında tam tersi bozukluk ve armut tipi kadınsı kilo dağılımı kocaman popo kütük gibi bacaklar ve tedavisinin mümkün olamaması.
Kalbin daha hızlı büyümesi.
Daha bir çok tehlikeli şeyler yazmakla bitmez.

Bundan anlaşılabileceği gibi hiç bir getirisi olmadığı gibi zararı kesin olarak kanıtlanmıştır.

saygılar

ARKADAŞLAR STEROİDİN ZARARLARINI SÖYLEMİŞLER BENDE DOĞAL KAS GELİŞTİRMEYLE FARKINI SOYLEYEYİM ÖNCELİKLE STEROİD KULLANAN İNSANLARIN MESELA GÖĞÜS KASLARINA BAKIN OLDUKÇA FAZLA DİİMİ AMA STEROİDİN KEMİĞE HİÇBİR ETKİSİ YOKTUR YANİ İSTEDİĞİNİZ KADA GÖĞÜS ÇALIŞIN GÖĞÜS KAFESİNİZ ASLA ÖE ÇIKMAZ VE SİZİ İRİ GÖSTERMEZ AMA DOĞAL YOLLA KAS GELİŞTİRMİŞSENİZ GÖĞÜS KAFESİNİZ ÖNE DOĞRU ÇIKAR KEMİKLERİ KALINLAŞIR VE SİZİ İRİ GÖSTERİR , SPORU BIRAKSANIZDA KASLARINIZ HACİM KAYBETSEDE GÖĞÜS KAFESİNİZ YİNE ÖNDE OLACAKTIR VE SİZ İRİ GÖRÜNMEKLE KALMAYIP GERÇEKTEN İRİ OLACAKSINIZ

AYRICA STEROİDLE İLGİLİ HERŞEYİ EN İNCE AYRINTISINA KADAR ÖĞRENMEK İSTEYENLERE 'BİGGER STRONGER FASTER' FİLMİNİ ÖNERİRİM

Ben 2 yıldır vg ile uğraşıyorum naturel 110 kg bench 8 tekrar yapabiliyorum.Benchte hala 40 kg çalışıyosanki benim 2. ayda kaldırdığım ağırlıktır,bence bu sporu bırak

Sanıldığı gibi sadece şişmek için değil,yağ yakıp vücut yağ oranını %3 lere çekmek içinde steroid kullanılır.75 kg da bir insan pek ala kürün kralını yapmış olabilir.


.En az 2-3 yıllık vg deneyimi olmayan birisinin kullanmayı düşünmesi bile saçmalık olur.


Yarar zarar açısından bakarsak eğer

.Öncelikle steroidler asla doğrudan saç dökmez.Eğer sizin genetiğinizde bu varsa gerçekleşicek olan saç dökülmesini hızlandırır.Genetiğinizde yoksa eğer saçlarınız dökülmez.Kimisi için %100 döker kimisi için ise %100 dökmez diyebiliriz yani.%70 döker gibi bir durum söz konusu değildir.

.Karaciğerde,böbrekte sorunlar,ürolojik ve psikolojik rahatsızlıklar, bilinçsiz kullanım sonucu ortaya rahatlıkla çıkabilir.

.Eğer çaylaksanız ve steroid kullanmak istiyorsanız zaten kullanmanız çok zor çünkü satıcılar size sahte ürün vericeklerdir.Piyasada gezen steroidlerin yarısından çok daha fazlası sahtedir.Müsabık sporculara orjinal ürün satan birisini bulsanız dahi muhabetinizden sizin acemi olduğunuzu anlayıp %90 olasıkla size susam yağı verecektir.Enjektörle susam yağı sıkar,testo vuruldum diyip placebo hissini doyasıya yaşarsınız.

Profesyoneller yardımıyla bu işi yıllarını vermiş bu konu hakkında bilgili kendini bilen,yıllardır vg yapıp platoya takılmış sporcular sıçrama kürü yaparlar.Bu tarz işin farkında olup mevcut yan etkileri minimuma indirerek yapan insanlarda yan etki az gelişim mükemmel olur.Fakat tek sorun bu sıçrama küründen sonra tekrar kullanım isteğinin doğmasıdır.Bir kere steroid kullanan mutlaka 2. kürünüde yapıcaktır.Ve sonuç olarak güzel bir vücut yanında mahvolmuş iç organlar ve eskisi gibi olmayan erkeklik hormonları.

Hertürlü Steroid ve yardımcı ilaçlar bulunur.

ANAPOLON 50 MG 20 TB
PRIMOBOLAN 100 MG 1 AMP
PROVIRON 25 MG 20 TB
NOLVADEX 10 MG 30 TB
NOLVADEX-D 20 MG 30 TB
LASIX 40 MG 12 TB
VENTOLIN 2 MG 100 TB
VENTOLIN 4 MG 100 TB
DANASIN 100 MG 100 KAP
DANASIN 200 MG 100 KAP
DANASIN 50 MG 100 KAP


Fiyatlar için mail atınız.


Email: steroidmerkezi@gmail.com

Şunu söylemek istiyorum öncelikle ağzı olan konuşuyor , etraftan çevreden duyma laflarıyla . .
Ben çevreme asla önem vermem ne araştırırsam ne ögrenirsem odur benim için doğru olan. Ve GOSUMAR arkadaşımızın da dediği gibi Şekocan bence sen 2.5 yıl sonunda 40 kg bench press basıyorsan hala , sen sporu bırak kardeşim.Hatta o gittiğin salonda sorun vardır ki seni çalıştırmıyorlardır veya görmüşlerdir he bu cocuk hep aynı kilolarla çalışıyor hiç agır altına girmiyor , ilgilenmiyolardır.2,5 yıl az değil.
Ne demiştin bide ? Hepsi iğneci demiştin dimi ? :)
Ben hayatımda 1 kere iğne olmadım ve 90 kg normal bench press basıyorum.
Bende 2,5 senedir yapıyorum ama deli gibi forum geziyorum bu konular hakkında.Steroide de yeni yeni merak saldım.Bende başlamam asla kullanmam diyordum ama tam anlamıyla araştırdıgımda bide hocamızda iyi bizim , Adam teee kaç sene önce yarışmalara katılmış steroidini düzenli almış hala haftada 1 falan çalışmasına ragmen vucudunda 1 gram sarkma yok ve 10 numara herşeyi. Boşuna hoca olmamış demekki ;)
Herkesi çalıştırmaz spor salonunda sadece ilgilenenleri çalıştırır , beni çalıştırdı geçen gün öyle bi agırlıgın altına soktu ve zorladı ki öldüm nerdeyse , ama kendi çalışmamla hissetmedigim kasları hissettim resmen.
Steroid nerden geldi aklıma , öncelikle şu cocuga idolüm diyebilirim çocuk 23 yaşında 4 senelik sporcu ve bu halde ; http://www.youtube.com/watch?v=Kpa-W61_uIQ

Bunu araştırın biraz. Çocuk kalp krizinden ölmüş ama steroidden değil başka şeyler yüzünden. Böyle vücut istiyorsanız ve 20 sene boyunca çalıştıktan sonra değilde gençlik yaşlarınızda istyorsanız steroid kullanımı şart. Bende kullanmaya başlicam hocam bana çoğu şeyi anlattı yıllardır kullanan adamlar bizim salondakiler ve 1 gram sarkma yok hepsi taş gibi.sadece kulaktan dolma şeyleri burda paylaşmayın araştırın biraz.
İlla ki yan etkileri olabilir , ama steroid kullanıyorsan bu yan etkileri de düşürecek şeyler kullanıcaksın , karaciğer v.s mahvolmaması için.
2.nci olarak Aaron Curtis araştırın googledan vs o adamda kullanmış veya Frank Zane bir zamanların dünya birincisi o adam şuan 70 yaşında ve vucudu hala 35 yaşındaki gibi taş !! Neden ? Adam bırakmamış sporu ve beslenmesi düzgün. Bence herşeyi %100 gzel yaptıktan sonra ne kullandıgın sadece %30 luk bi etki yapıyor. O yüzden çevrenize aldanmayın ve güzel bi araştırın derim . He tabi 2 sene altında bu sporu yapanlar hiç düşünmesin.

Bizim salona cılız bi çocuk geldi steroid kullandı direk 4 ayda benim vucudumun 2 katını yaptı ama 2 ayda da söndü. Şimdi yine toparladı ama barfix bile çekemiyor kendi başına. Ama neden ? 4 ayda yaptıgı için.Altyapı yok çocukta. Kas denen bişey yoktu. İşte o yüzden.Eğerki bu İşe yıllarınızı vermişseniz düşünmenizde sakınca yoktur bence. Tabi 1 kürden sonra 2.kürü sakın ama sakın yapmayın.Alışkanlık yapar bazı arkadaşların da dediği gibi. Siz 1.kürü ömür sonuna kadar devam ettirin yeter.

Zararları tarşılmaz bile aldığın doza ve süreye göre insanlıktan ve erkeklikten çıkabilirsin 100 kg nonoşta olabilirsin.İlla kullanmak isteyen doktor ve uzman kontrolünde doz aşımı yapmadan kullansın eczanelerde bulunan primebalon gibi iğnelerden uzak durun yapıcaksanız kür yapın iyi kötü kür sonu tedavisini ihmal etmeyin.Herkeste aynı kötü etkileri yapmıyor biraz şans belki dna ile ilgili.Su toplatanlar hariç deca kürü gibi kürler balon değildir kg x 3 gr protein ile 8 hafta sürer alınan kas kütlesi ömür boyu kalıcıdır taş gibi gezersiniz.İğneler kası şişirmez vucuttaki protein atımını engeller sentezini yükseltir karaciğere fazla yük bindirir.Normalde karaciğer gerekli olan amino zincirlerini proteini parçalayarak kana gönderir tekrar birleştirir fazla yorulunca idrar yoluyla dışarı atar bütün st. temel etkisi bu dışarı atımı engeller kabaca anlatıyorum.Sonuçta riskini göze alan yapar doğru şekilde yaparsa iyibir beslenme ve idmanla gömleklere sığmayan yarma olur çıkar balon değil harbi kütle yapar.

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More