KPSS’DE SORULARIN SIZDIRILDIĞI ARTIK KESİNLEŞMİŞTİR




2012 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sınav devam ederken soruların internette servis edildiğini iddia eden Türkiye...
2012 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sınav devam ederken soruların internette servis edildiğini iddia eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ÖSYM Başkanı Ali Demir’i görevini ihmal ettiği için istifaya davet etti.
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında 11 Temmuz 2012 tarihinde
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan master kitapçık ile Dicle haber Ajansı (DİHA) tarafından 7 Temmuz 2012′de sınav esnasında yayınlanan kitapçıklardaki soruların aynı olduğunu söyledi. 2012 KPSS’nin şaibeli durumdan çıktığını belirten Koncuk, “Şaibe bir belirsizlik ifade eder, ancak bu belgelere bakıldığında ortada bir belirsizlikten çok kesinlik var. Bu belgeler artık bir kanıt niteliğindedir, savcıların ve bu sınava tertemiz diyen sayın Başbakan’ın bu belgeleri incelemesi gerekli” dedi.
KPSS ile ilgili gerekli ciddiyetin gösterilmediğini savunan Koncuk, “Sınav soruları sınavdan önce ÖSYM merkezli olarak sızdırılmıştır. Kim sızdırdı nasıl sızdırdı orasını bilemeyiz ama belgeleri değerlendirdiğimizde soruların ÖSYM merkezli olarak sızdırıldığı kesindir” dedi.
ÖSYM tarafından 11 Temmuz’da yayınlanan master kitapçıktaki soruların DİHA tarafından sınav günü olan 7 Temmuz’da servis edilen sorularla birebir olduğunun altını çizen Koncuk, “DİHA tarafından 90 soru yayınlandı 7 Temmuz’daki sabah oturumunun şıklarına kadar birebir aynı. Eğitim bilimleri sınavında da değişiklik yok sadece 66. sorunun yeri değişmiştir ancak soru aynı soru. Hala büyük bir pişkinlik içinde koltuğunda oturan ÖSYM Başkanı Ali Demir ve sınav tertemizdir diyen sayın Başbakanın bu belgeleri incelemesi gerekli. Yüzbinlerce KPSS adayının hakkı yenilmiştir. DİHA tarafından yayınlanan sorular ile ÖSYM’nin master kitapçığı nasıl oluyor da birebir aynı soruları içinde bulunduruyor? Bunları kanıtları çürütecek bir Allah’ın kulu yoktur” ifadelerine yer verdi.
“ALİ DEMİR DERHAL İSTİFA ETMELİDİR”
2010 KPSS’deki kopya skandalından sonra dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın istifasına dikkat çeken Koncuk, “Değerlendirmemiz sonucunda ortaya koyduğumuz kanıtları haklı bulan ve istifa eden Ünal Yarımağan’ı saygı ile anıyorum. Şerefiyle istifa etmişti ama biz bunca kanıt varken hala istifa etmeyen Ali Demir’i nasıl hatırlayacağız? Ali Demir’in bir an önce istifa etmesi gereklidir. Herkes şapkasını önüne alıp düşünmelidir. Yüzbinlerce insanın hayatını belirleyen bir sınavda şaibeler oluyor, peki savcılar ve siyasetçiler ne işi yapıyor? 2010 yılında kopya çekildiği ispat edildi ben dava açtım. Dilekçe sahibi benim ama hala gelen bir bilgi yok” diye konuştu.
ÖĞRETMEN VE MEMUR ATAMALARI NASIL YAPILACAK
Önümüzdeki dönemde 2012 KPSS puanlarına göre 40 bin öğretmen ve KPSS-P3 puan türüne göre devlet memuru ataması yapılacağına dikkat çeken Koncuk, “Sınavın iptali konusunda bir şey söyleyemem ama soruları sızdırılmış ve internette servis edilmiş bir sınavın sonucuna göre Öğretmen ve Devlet memuru ataması yapmak ne kadar doğrudur” dedi.
Sınav sonrasında bir parkta yırtılmış olarak bulunan ve üzerinde sınav sorularının yazılı olduğu kağıt ile adayın sınav giriş belgesinin bulunduğunu belirten Koncuk, “Bu arkadaşımızın bilgilerine girdiğimizde sınavınız geçersiz sayıldığı için soru ve kitapçık görüntüleme sayfasını kullanamazsınız ibaresi yer alıyor. Bu arkadaşımızın sınavı ne sebeple iptal edildi Ali Demir bunun cevabını versin. Yırtık olarak bulunan kağıtta ise master kitapçıktaki soru sırasına göre cevaplar yazılı olarak bulunmuştur” şeklinde konuştu.
“7 BİN KİŞİ BUHAR OLUP UÇMUŞ”
Koncuk, “ÖSYM tarafından verilen bilgilere göre sınavı geçerli olan 931 bin 93 kişi bulunuyor, fakat sınav sonuçların bakıldığında 924 bin 739 kişi üzerinde değerlendirme yapılıyor. Yaklaşık 7 bin kişi buhar olup uçtu mu” dedi.
Sınav sorularının kim tarafından internete sızdırıldığının önemi olmadığını belirten Koncuk, “Önemli olan sonuçtur dedi. Bu sınav için tertemiz diyen sayın Başbakan’a bu belgeleri gönderebiliriz. Puanı yüksek olan arkadaşlarımız bize kızacaktır ama kimse bizden namussuzluğa ve hırsızlığa göz yummamızı beklemesin” dedi.

http://www.memur-haber.com/2012/08/24/kpssde-sorularin-sizdirildigi-artik-kesinlesmistir/

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More