Pepee (Türk) Çizgi Filmi




Artık bizim de bir çizgi filmimiz var: Pepee... Peki Pepee nedir, kimdir? Gelin bunları öğrenelim.

Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu tarafından hazırlanan Pepee, bir çizgi animasyon dizisidir. 3-6 yaş grubunu hedefleyen çizgi film, çocukların zeka gelişimi ve özellikle de kültürümüzü öğrenmeleri açısından büyük bir görev üstlenmiştir.

Senaryosunu Ayşe Şule Bilgiç'in yazdığı Pepee'nin müzikleri Bilgiç'in sanatçı eşi Kıraç tarafından yapılmaktadır.






Pepee'nin anlamı nedir?

İsmine bakınca çoğu insan yabancı bir dilden geldiğini düşünüyor ama işin aslı öyle değil. Pepee aslında Türkçe bir kelime olan "pepe"den gelmektedir.

Pepe, Anadolu'da kekeleyen, konuşma zorluğu çeken insanlara söylenen bir sözdür.

Kahramanımız Pepee de konuşma zorluğu çeken bir çocuktu. O yüzden adı böyle kaldı. Pepee büyüdükçe konuşmasını da düzeltti sonra.

Peki neden Pepe değil de Pepee derseniz o fazladan e harfi markanın ayrışması ve bilinirliği açısından yapımcılar tarafından daha uygun görüldüğü için tercih edildi.

Pepee'deki Karakterler

Hepimiz Pepee'yi çok sevdik ama bu ufaklık yalnız başına yaşamıyor elbette.
"Annee"si, "Babaa"sı, "Ninee"si, "Dedee"si, kardeşi "Bebee" ve yakın arkadaşları teyzesinin kızı yani Pepee'nin kuzeni "Şila", "Zulu", "Zuku", "Kaliş", "Köpüş" ve "Maymuş"la maceradan maceraya koşuyor bizim Pepee. :) Bir de "Şuşu" var tabii ki. :) Sağdaki resimde Şuşu ve Pepee yanyana. :)





Pepee'nin konusu nedir?

Pepee çizgi filminde büyüklük küçüklük gibi temel kavramların yanı sıra arkadaşlarla paylaşmak, kardeşle ilişkiler, tuvalet eğitimi gibi konular işlenmekte. Bir küçük çocuğun kişisel özelliklerini geliştirmesi açısından son derece faydalı konular ele alınıyor.

Pepee hangi kanalda, ne zaman yayınlanıyor?

Pepee her gün TRT Çocuk ekranlarında...

Yayın Saatleri: 07:10 - 08:45 - 12:30 - 14:00 - 18:45



Pepee her anlamda gurur duyabileceğimiz bir yapım. Sadece çocuklar değil eminim benim gibi yetişkinler de büyük bir zevkle bu ufaklığı izliyor. :) Eğer daha önce hiç izlemediyseniz çok şey kaçırdınız demektir.


Pepee ile ilgili resmi kaynaklar:
 
Pepee Resmi Sitesi

Düşyeri Çizgi Film Resmi Sitesi

Düşyeri Çizgi Film Resmi YouTube Hesabı

Pepee Resmi Twitter Hesabı

Pepee Resmi Facebook Hesabı

Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu

Pepee Noel BabaPepee Resim Yapıyor
Pepee Kışın Hava Çok Soğuk OlurPepee Rengarenk Balonlar Pepee izle ,Pepee izle oyun, Pepee izle oyna, Pepee izle oyunu ,Pepee izle yeni oyun, Pepee izle oyun indir, Pepee izle oyun download, Pepee izle flash oyun, ... Pepee Giydirme ,Pepee Giydirme oyun, Pepee Giydirme oyna, Pepee Giydirme oyunu ,Pepee Giydirme yeni oyun, Pepee Giydirme oyun indir, Pepee Giydirme ... Pepe oyunları,Pepee,Pepee oyunları ,Pepe oyunu,Pepee oyunu oyna,Pepe oyun,Pepe oyunları. ... Pepee Yapboz Oyunu · Pepe Boyama · Pepe Boyama2 ... 24 Tem 2010 – Pepe izle pepe çizgi filmleri pepe seyret pepe çizgi filmi, pepe çizgi .... 2 yasında ve onun oynadıgı oyunları oynamak istiyo özelliklede halayı ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More