2012 – 2013 Yılı Meslek Lisesinden Üniversiteye Geçiş Hakkı




Meslek Lisesinden Üniversiteye Geçiş Hakkı 2011, Meslek Lisesinden Üniversiteye Geçiş Hakkı 2012, 2012 yılı Meslek Lisesinden Üniversiteye Geçiş Hakkı hakkındaki bilgiler.

2012 yılına girdiğimizde Meslek Lisesinden Üniversiteye Geçiş Hakkı hakkındaki bilgileri sitemizden online olarak öğrenebilirsiniz.

Meslek Liselerinden üniversiteye (2 Yıllık) Geçiş Hakkı nasıl olmaktadır ? 2012 yılında meslek liselerine sınavsız direk geçiş hakkı verilecek mi ?



Meslek Liselerinden 2 yıllık önlisans (kendi bölümüyle alakalı) bölümlere geçiş hakları bulunmaktadır. Bu geçiş hakkı 2012 yılında da devam edecektir. Meslek liseleriyle ilgili katsayı problemi mevcuttur. Katsayı sorunu; alan dışı tercihte bulunulduğunda okul puanının çarpıldığı katsayıdır. Meslek liseleri alan dışı tercih yaptığında okuldan gelen puan “0.13″ ile çarpılmakta, kendi alanıyla ilgili tercih yaptığında “0.15″ ile çarpılmaktadır.
Ayrıntılı bilgiyi OSYM.GOV.TR adresinden alabilirsiniz. Gundem20.com olarak çok tartışılan bu konunun özünü bilgilendirme amaçlı olarak vermeye çalıştık.


Soru
Meslek Liselerinden üniversiteye (2 Yıllık) Geçiş Hakkı 2011. Bu yılda meslek liserine direk geçiş hakkı verilecekmi? Etrafta direk geçişin kaldırıldığına dair söylentiler var. Bu onu hakkında bizleri bilgilendirirseniz memnun oluruz. Şimdiden teşekkür ederiz.

Cevap
Mesleki Liselerden 2 yıllık önlisans (kendi bölümüyle alakalı) bölümlere geçiş hakları bulunmaktadır. Bu geçiş hakkı bu yılda devam etmektedir. Meslek liseleriyle alakalı katsayı problemi vardır. Bu problem de “alan dışı tercih” yapıldığında okul puanının çarpıldığı katsayıydı.

Bu sorun da meslek liseleri alan dışı tercih yaptığında okuldan gelen puan “0.13″ ile çarpılmakta, Kendi alanıyla ilgili tercih yaptığında “0.15″ ile çarpılmakta.

Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu

Sık aranılan kelimeler; 2 yıllık geçiş hakkı 2011, 2 yıllık geçiş hakkı olan üniversiteler, 2 yıllık geçiş hakkı olan üniversiteler 2011, 2011 – 2012 Yılı Meslek Lisesinden Üniversiteye Geçiş Hakkı, 2011 Meslek Liseleri, 2011 Meslek Liseleri öss puanları, 2011 Meslek Liseleri ygs puanları, geçiş hakkı olan üniversiteler 2011, meslek liseleri, Meslek Liseleri öss puanları, Meslek Liseleri sınavsız geçiş, Meslek Liseleri ygs puanları, meslek liselerinden üniversiteye geçiş 2011, meslek lisesi 2 yıllık geçiş hakkı 2011, meslek lisesinden 2 yıllık üniversiteye geçiş 2011, meslek lisesinden üniversiteye geçiş, meslek lisesinden üniversiteye geçiş 2011, üniversiteye direk geçiş hakkı 2011

2 yorum:

2012 geçiş hakları hala mevcut mu geçen sene mezun olan arkadaşlarımız da bu sene geçiş hakkını kullana bilir mi bu mumkün mü bizi bu konu üzerinde bilgilendire bilir misiniz

meslek lisesi öğrencisiyim iç mimarlığa geçiş hakkım var yetenek sınavına girmem gerekiyor mu ?

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More