Recep Tayyip Erdoğan ın imzası ve logosunun sırrı



Arabaların arkasında sıklıkla gördüğümüz Atatürk imzalarına rakip çıktı… Başbakan Erdoğan’ın imzası da artık lüks araçlar arkasındaki yerini aldı. Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yayın yapan 'haberpi.com' adlı internet sitesi, Başbakan Erdoğan'ın imzasını önce normal, sonra dik olarak yayınladı. İmzaya 90 derece dik  bakıldığında Karadenizli bir insanın karikatürize edilmiş yüz şeklinin ortaya çıktığı belirtilirken şöyle denildi:
Andıçta Başbakanın İmzası VAR!"Aşağıda yer alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıdır. Lakin bu imzayı 90 derece dik hale getirdiğinizde yandaki şekilde olduğu gibi tipik bir büyük burunlu Rize, Artvin v.s karedeniz insanı karikatürü ortaya çıkıyor. Bu benzerlik dikkatimizi çekti. Tabii ki bu benzerlik bir tesadüf de olabilir."













Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı şaşırtan sevgisi gösterisi...



AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı dördüncü olağan kongresi için geçen cumartesi günü İzmit'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sırtına imzasını ve büyük usta sloganı kazıtan genç ile resim çektirdi.


İzmit İsmetpaşa Stadı'nda yapılan kongrede ön sıralarda yer olan Samet Şengöz, Başbakan Erdoğan önünden geçerken bağırarak sırtını açtı. Sırtına başbakanın imzasını ve büyük usta sloganını kazıtan gencin çabası boşuna gitmedi. İmzasını gencin sırtında gören Başbakan Erdoğan da Samet Şengöz ile hatıra resmi çektirdi.


Kurulduğu günden bu yana AK Parti teşkilatının içinde olduğu söyleyen Şengöz,"Başbakanımızı çok seviyorum. İmzasını ve ona çok yakışan sloganını dövme yaptırmak istedim. Benim için çok anlamlı oldu. Kongereye saatler önceden gidip en önde yer tuttum. Başbakanımız konuşmasını bitirir bitirmez kendisine seslendim. İsteğimizi kırmayarak bizimle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kendisini çok seviyorum" dedi.


Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerde kullanacağı logo sosyal medyada şehir efsaneleri yarattı. 

AK Parti adayı Tayyip Erdoğan'ın logosu üzerine hergün yeni bir iddia türüyor. Bu kez de iddiaya göre Erdoğan'ın logosu 3. köprünün kesilen ağaçlarının sembolü... 
Erdoğan Logo (Recep Tayyip Erdoğan Logo PNG)


Sosyal medyaya düşen ve hızla paylaşım listesine giren fotograf herkesin hayli ilgisini çekti. 

ak-parti-adayi-erdoğanin-logosu.jpg
Bir çok kişi bu resmi 'Erdoğan'ın logusundaki yol 3. köprü yoluna benzemiyor mu?' diyerek paylaşıyor. 

LOGO İÇKİ ŞİŞESİNDEN PROPAGANDASI

Erdoğan'ın logosu için yapılan bu hiciv dolu göndermenin ötesinde bir de kara propaganda sosyal medyayı sarıp sarmalamış durumdu. Fotoşop oyunuyla Malibu içkilerinin logosu Erdoğan'ın logosuna çevrilip sosyal medyaya salındı. Cemaate yakın Önder Aytaç gibi isimler de bunu pazarladı.

önder-aytaç-erdoğan-logo-malibu.jpg

GERÇEK LOGONUN İLGİSİ YOK

Sol baştaki kara propaganda için üretilip sosyal medyaya sürülen sahte Malibu logosu. Sağ baştaki ise Malibu içkilerinin gerçek logosu. Ortaya çıktı ki fotoşop oyunu ile twitter ahalisi kandırılmış. 

erdoğanin-logosu-malibu.jpg

HAZRETİ MUHAMMED İSMİ VAR

Erdoğan'ın logosu üzerine sadece muhalifleri değil Bakanları da efsaneler ürettiler. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e göre logoda Hazreti Muhammed'in adı gizliydi. 

Mehmet Şimşek attığı twitterda aynen şu yazıyordu;

erdoğan-logo.jpeg




AKP, 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayını açıkladı. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, adaylarının AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın seçim kampanyasında kullanacağı logo ise tartışma yarattı.

Logonun ABD Başkanı Obama'nın seçim kampanyalarında kullandığı logoya büyük oranda benzerliği dikkat çekti.

Erdoğan logosu güneşin doğuşu, yol ve yolculuk ve Erdoğan yazısı olmak üzere üç ana unsurdan oluşuyor.

AKP'nin bilgilendirmesine göre logo şu anlamları içeriyor:

1-GÜNEŞİN DOĞUŞU

Güneşin doğuşu, Yeni Türkiye’nin doğuşunu ve geldiği noktayı simgelemekte, Yeni Türkiye’nin büyüme ve yükselme arzusunun devam edeceğine işaret etmektedir. Güneşin doğuşu, yeni umut ve hedefleri içinde barındırır. Güneş kuşatıcılığa, birlik ve beraberliğe vurgu yapar. Güneşin ışığı ve sıcaklığı, sevgiyi, muhabbeti ve dayanışmayı anlatır.

2-YOL VE YOLCULUK
Yol ve yolculuk, Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını simgeler. Yoldaki kıvrım ve virajlar mücadeleleri, davaya adanmışlık ve kararlılığını anlatır. Siyasetteki basamak basamak yükselişini ifade eder. Uzun ince bir yolda
olduğunu, gece gündüz çalıştığını, davasından, millet sevdasından ve Yeni Türkiye yolunda hedefe doğru kararlılıkla yürüdüğünü anlatır.

3- ERDOĞAN
Güneş ve yol ile tarif edilen hedeflere götürecek olan lideri gösterir. Bu lider herkesin bildiği, tanıdığı Erdoğan’dır. Kullanılan font ve harf aralıklarının sıklığı, Türkiye’nin bütünlüğünü, güç birliğini ve kader birliğini temsil eder.

RENKLER:

1 - KIRMIZI
Güneşin doğuşunu, yükselişini, sıcaklığı, samimiyeti, gücü, kararlılığı ve Türk bayrağının kırmızısını anlatır.

2 - BEYAZ
Barışı, kardeşliği, birliği, tevazuyu, iyiliği anlatır. İstikrarı, devamlılığı ve Türk bayrağındaki beyazı temsil eder.

3 -KOYU MAVİ
Gökyüzünün enginliğini, hedeflerin büyüklüğünü, güvenirliliği, saygınlığı, karizmayı ve bağlılığı temsil eder."

Atatürkçülerin bir tepki aracı olarak kullandıkları Kemal Atatürk imza stickerlarına yeni rakip çıktı. Sosyal medyada dolaşan bazı resimlerde de arabaların arka kısımlarında Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası yer alıyor.
Türkiye’de “laiklik elden gidiyor” tartışmalarının ardından araçların arkasında daha sıklıkla görülen Atatürk imzaları şimdi de “one minute” ve İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi ile yerini Erdoğan’ın imzalarına bırakacağa benziyor…
Hatırlanacağı gibi daha önce İslamcılar arabalarının  arkasına “Tek Yol İslam” yazarlar ya da Bosna ve Çeçenistan bayrağı koyarlardı.
“Tek Yol İslam”dan “Recep Tayyip Erdoğan” geçiş ve bu imzayı lüks araçların taşıması değişimin de resmi olarak yorumlandı.
Bakalım "RTE" imzalı araç sayısı, yollarda sıklıkla gördüğümüz "Atatürk" imzalı araç sayısına ulaşacak mı?

Kaynaklar:http://www.turkhaberler.net/siyaset/basbakandan-resimli-imza.htm
http://www.internethaber.com/erdoganin-logosu-icin-cilgin-sehir-efsanesi-694708h.htm

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More