Real Madrid 2-0 Sevilla UEFA Süper Kupa Maçın Geniş Özeti ve Golleri



UEFA Süper Kupa'nın sahibi Real Madrid oldu. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real, UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla'yı Cristiano Ronaldo'nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Brezilya'daki Dünya Kupası'nda yıldızları parlayan James Rodriguez ve Toni Kroos gibi yeni yıldızlarıyla ve ideal kadrosuyla sahaya çıkan Real Madrid'de sahanın yıldızı Dünya Kupası'nda Portekiz ile umduğunu bulamayan Ronaldo oldu.

REAL MADRİD (4-2-3-1): Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Kroos, Modric - Bale, J.Rodriguez, Ronaldo - Benzema
SEVILLA (4-2-3-1): Beto - Coke, Pareja, Fazio, Navarro - Carrico, Krychowiak - Vidal, D. Suarez, Vitolo - Bacca


UEFA Süper Kupa kaptan Casillas'ın ellerinde yükseldi...


KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
- 68'de Bale sol çaprazdaki J.Rodriguez'i gördü, bu oyuncunun şık vuruşunu kaleci aynı güzellikte kornere çeldi.
- GOOLLL... 49'da Ronaldo bir kez daha sahnede. Benzema'nın pasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Ronaldo sert vurdu ve golü buldu.- Karşılaşmada 2. yarı başladı.
- İlk yarıdaki son düdük geliyor.
- GOLLL... 30'da iki süper yıldız sahneye çıktı ve Süper Kupa'da ilk golü Real Madrid buldu. Bale soldan kesti Ronaldo tamamladı ve golü buldu...- 27'de Benzema'nın pasında topla penaltı noktasında buluşan Ronaldo şutunu çekti kaleci Beto topu kornere çeldi.
- 18'de Real çok tehlikeli geldi. Sol kanattan paslaşmalarla yüklenen Real'de James Rodriguez arka direğe kesti, bu noktada Bale ayağını koydu ancak kaleci başarılıydı.
- Karşılaşmada ilk 10 dakika geride kaldı. İki takımda tehlikeli bir atak üretemezken maç orta saha mücadelesi şeklinde gelişiyor.
- Final mücadelesine Real Madrid başlıyor.


Dünya Kupası'nın yıldızı James Rodriguez...


Dünya Kupası'nda aradığını bulamayan Ronaldo, Süper Kupa finaline etkili başladı.



Sevilla taraftarları heyecanla maçın başlamasını bekliyor...




KARŞILAŞMA ÖNCESİ...
şampiyonlar ligi finali sonrasında UEFA Süper Kupa Finali'nde de İspanyol damgası var. Şampiyonlar Ligi finalinde ezeli rakibi Atletico Madrid'i normal süresi 1-1 biten maçında uzatmalarında 4-1 mağlup eden Real Madrid şampiyon olmuştu. UEFA Avrupa Ligi finalinde ise İspanyol Sevilla, Portekiz temsilcisi Benfica'yı normal süresi ve uzatma dakikaları golsüz sona eren maçta penaltı atışalrı sonrasında 4-2 yenerek kupayı kaldırmıştı.
Bu önemli final öncesinde Real Madrid'in Dünya Kupası'na damga vuran yeni transferleri Kolombiyalı James Rodriguez ve Alman Toni Kroos ilk 11'de yer alıyor. Bir diğer yeni transfer ve Kupa'nın yıldızı Kosta Rikalı kaleci keylor Navas ise ilk 11'de yer almıyor. Teknik direktör Capello bu durumu, Casillas'ın Şampiyonlar Ligi finalinde kalede olduğunu ve bu final maçında da kalede olmayı hak ettiğini belirterek açıklamıştı.
Sevilla'da ise yıldız oyuncu, Hırvat orta saha Ivan Rakitic Barcelona'ya transfer oldu. Kaleci Barbosa, Alejandro Arribas, Grzegorz Krychowiak, Denis Suarez, Aleix Vidal ve Iago Aspas ise kadroya yeni katılan isimler.HÜRRİYET-AJANSLAR
SÜPER KUPA REAL MADRİD'İN

Real Madrid Süper kupa finalinde Sevilla'yı Ronaldo'nun attığı 2 gol ile yenerek UEFA süper kupa şampiyonu oldu.

Maç: Real Madrid - Sevilla
Tarih: 12.08.2014
Saat: 21:45
Yayın: Star TV
Hakem: Mark Clattenburg

İspanya'nın Real Madrid ve Sevilla takımlarının karşılaştığı UEFA Süper Kupa maçında rakibini 2-0 yenen Madrid ekibi kupanın sahibi oldu.

Galler'in başkenti Cardiff'te oynanan UEFA Süper Kupa maçının ilk dakikalarına iki takım da birbirini tartarak başladı. Madrid ekibinin 10 numarası Rodriguez'in pek etkili olamadığı 15 dakikalık bölümde Real Madrid Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale'in uzaktan şutlarıyla kaleyi yokladı. 

20. dakikada Carvajal'ın hatalı pasında topla buluşan ve sol taraftan ceza alanına giren Vitolo'nun açısının daralmasına rağmen çektiği sert şutta, kaleci Casillas topu kornere çeldi. Kullanılan korner atışında, karambolde kalan topu Madrid savunma elemanları uzaklaştırdı. 

Karşılaşmanın en etkili pozisyonu 26. dakikada Real Madrid'den geldi. Ceza alanında Benzema'nın pasıyla buluşan Ronaldo, rakibinden şık bir vücut çalımıyla sıyrıldıktan sonra vuruşunu yaptı ancak kaleci Beto gole izin vermedi.

Real Madrid aradığı golü 30. dakikada buldu. Bale'in sol taraftan ortaladığı topa ceza alanı içinde ayak koyan Ronaldo, takımını 1-0 öne geçirdi. Sevilla'ya karşı 12. maçına çıkan Portekizli yıldız, Endülüs ekibine 17. golünü attı.

35. dakikada Real Madrid savunmasının uzaklaştıramadığı top Carriço'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun sert vuruşunda kaleci Casillas kritik bir kurtarışa imza attı.

40. dakikada sağ kanattan gelişen Real Madrid atağında, Bale'in ceza alanı çizgisi önünden kaleye attığı şutta, kaptan Fazio topu kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Madrid temsilcisinin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid, farkı 49. dakikada ikiye çıkardı. Benzema'nın pasıyla hareketlenen Ronaldo'nun sol taraftan ceza alanına girer girmez çektiği şutta, kaleci Beto'nun müdahalesine rağmen top ağlara gitti: 2-0

64. dakikada Ronaldo'nun pasıyla buluşan Benzema bekletmeden vurdu, kaleci Beto farkın üçe çıkmasını engelledi.

67. dakikada Rodriguez gole çok yaklaştı. Ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Kolombiyalı futbolcunun sert şutunda, kaleci Beto topu kornere çeldi.

88. dakikada kaleyi karşıdan gören pozisyonda Krychowiak'ın şutunda kaleci Casillas topu kornere çeldi. Köşe atışından gelen topu önünde bulan Figueiras kaleyi bir kez daha yokladı, savunma elemanları meşin yuvarlağı bir kez daha kornere gönderdi.

Bu arada, 89. dakikada sahaya Filistin bayrağıyla giren bir taraftar güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırıldı.

Karşılaşmayı 2-0 kazanan Real Madrid, UEFA Süper Kupa'yı ikinci kez kazandı.

Real Madrid ve Sevilla Süper Kupa için 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Real Madrid ile geçen sezon UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla, UEFA Süper Kupa maçında yarın Galler'in başkenti Cardiff'te karşı karşıya gelecek.Cardiff Şehir Stadı'nda oynanacak ve iki İspanyol takımını karşı karşıya getirecek maç TSİ 21.45'te başlayacak. Karşılaşmayı İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. Clattenburg'un yardımcılıklarını aynı ülkeden Simon Beck ve Stuart Burt yapacak. Darren England ise dördüncü hakem olarak görev alacak. Real Madrid, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalde kendi ülkesinden Atletico Madrid'i 4-1 yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı. Sevilla ise UEFA Avrupa Ligi finalinde Portekiz temsilcisi Benfica'yı normal süresi 0-0 biten maçta penaltılarla 4-2 yenerek, kupayı müzesine götürmüştü.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile Avrupa Ligi'nde zirveye çıkan Sevilla, 39'uncu UEFA Süper Kupası'nı müzesine götürmek için Galler'in başkenti Cardiff'te kozlarını paylaşıyor... İki İspanyol ekibinin düellosuna Cardiff Şehir Stadı ev sahipliği yapacak. TSİ 21.45'te başlayacak mücadeleyi, Star Tv yayınlıyor. Türkiye'den sadece Galatasaray'ın havaya kaldırdığı UEFA Süper Kupası'nı en çok (5 kez) müzesine götüren ise İtalya temsilcisi Milan.

Real Madrid mi, Sevilla mı? Avrupa'nın devi bugün belli oluyor

UEFA Süper Kupa maçında geçen sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla bugün karşılaşacak.

UEFA Süper Kupa maçında geçen sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla, Galler'in başkenti Cardiff'te bugün karşı karşıya gelecek. TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek.Real Madrid, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalde ezeli rakibi Atletico Madrid'i 4-1 yenerek şampiyonluğu kazanmıştı. Sevilla ise UEFA Avrupa Ligi finalinde Portekiz temsilcisi Benfica'yı normal süresi 0-0 biten maçta penaltılarla 4-2 yenerek, UEFA Kupasını 3. kez müzesine götürmüştü.

REAL MADRİD'İN YENİ YILDIZLARI SAHADA OLACAK

Real Madrid, yeni sezon öncesi kadrosunu 3 yıldız transferle takviye yaptı. Fransa'nın Monaco takımından 80 milyon euro bonservis bedeli karşılığı Kolombiyalı James Rodriguez'i transfer eden Real Madrid ayrıca Almanya'nın Bayern Münih takımından Toni Kroos ve İspanya'nın Levante takımından Kosta Rikalı kaleci Keylor Navas'ı transfer ederek 2014 Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan 3 oyuncuyu kadrosuna katmış oldu.
Yeni transferlerin bu akşam ki maçta kadroda olması beklenirken, Real Madrid'de tek eksik cezalı olan Xabi Alonso olacak.

SEVİLLA'DA RAKITIC BARCELONA'YA GİTTİ YERİNE 6 YENİ TRANSFER YAPILDI

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla yeni sezon için kadrosuna 6 yeni oyuncu kattı. Takımın yıldızı konumunda ki isim olan Hırvat Ivan Rakitic'i 20 milyon euro karşılığı Barcelona'ya veren Sevilla , Las Palmas'tan kaleci Mariano Barbosa, Osasuna'dan Alejandro Arribas, Fransız ekibi Rennes'den Grzegorz Krychowiak, Barcelona'dan Denis Suarez, Almeria'dan Aleix Vidal ve Liverpool'dan Iago Aspas'ı transfer etti.

"Evde olmak harika" 
Real Madrid'in Tottenham Hotspur'dan renklerine bağladığı Galli futbolcu Gareth Bale de ülkesinde final maçı oynayacak olmasıyla ilgili, "Evde olmak harika. Ancak daha önemlisi maçı kazanmamız. Umuyorum kupayı alacağız" dedi. Sevilla maçı için çok çalıştıklarını dile getiren Bale, "Üzerimde bir baskı yok, sadece önümüzde kazanmamız gereken bir maç ve almamız gereken bir kupa var. Ben de yarın elimden geleni yapacağım. Kondisyonum ve fiziğim çok daha iyi, dolayısıyla gelecek sezona daha iyi başlayacağımı düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 30' Cristiano Ronaldo 1-0 // 49' Cristiano Ronaldo 2-0 



Real Madrid starting lineup vs Sevilla Super Cup 2014:- Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, Kroos, Modric, James, Bale, Cristiano Ronaldo, Benzema.

Sevilla starting XI vs Real Madrid 2014 Super Copa:- Beto, Fazio, Navarro, Pareja, Coke, Krychowiak, Carriço, Suarez, Vitolo, Parreu, Bacca.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More