Son Dakika Sözleşmeliler Kadroya Geçirilecek Babacanın Açıklaması VİDEO




Davos’da TRT Haber’in canlı yayınına katılan Babacan’a sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusu ve Toplu Sözleşme Yasası soruldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik katıldığı bir televizyon programında, Başbakan Erdoğan’ın belediye sözleşmelileri için bir çalışma yapılması yönünde kendisine bir talimat verdiğini açıklamıştı.
Çelik’in ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan da bu konuda bir açıklama geldi.
“Sözleşmelilerin Kadroya Geçirilmesi Konusunda Kararımızı Almış Bulunuyoruz”
Davos’ta TRT Haber’e konuk olan Babacan, “Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda bir müjde verecek misiniz, Bu konuda çalışmalar ne aşamada?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Biz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda siyasi kararımızı zaten almış bulunuyoruz. Bundan sonrası uygulama meselesi doğrusu. Yani bu artık verilmiş bir karar. Bunun sadece uygulama takvimi söz konusu. Zaten özlük hakları bakımında bir şey değişmiyor. İş güvencesi konusunda zaten sözleşmeliler de iş güvencesine sahip.Ama o her yıl sözleşme yenilirken bir heyecan sebep oluyor çalışanlarımızda. Belki o heyecana ortadan kalkacak. Yoksa fiilen ‘senin sözleşmen doldu seni işten çıkarıyorum’ şeklinde bir uygulama kamuda yok.Yani yasal olarak da sözleşmelileri daha kalıcı bir güvenceye ulaştırmış oluyoruz. Zaten karar aldıktan sonra onun gerisi gelir, onda bir endişeye gerek yok.”
Toplu Sözleşme Yasasını da Değerlendirdi
Bu arada kamu çalışanlarının gözü toplu sözleşme düzenlemesinde. Babacan, düzenlemede gelinen son nokta ile ilgili de bilgi verdi .
Yasama süreci biter bitmez müzakerelerin başlayacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Babacan, şunları söyledi:
“Meclis’te bunlar görüşülecek. Komisyon aşaması var, Genel Kurul aşaması var. Ama hükümet içinde çok yoğun ve uzun süre değerlendirdik. Nihayetinde gönderdiğimiz tasarının uygun olacağını düşündük. Bu yasama süreci biter bitmez hemen müzakereler başlayacak. Yani yasama süreci Meclis’te ne kadar sürer bilmiyorum.. Birkaç hafta belki olabilir. Ondan sonra da yanılmıyorsam 1 aylık bir süreç tanımlandı. Bir aylık takvim başlayacak, o bir ayın sonunda şöyle ya da böyle neticelenecek. Kuşkusuz orada nihai karar neyse biz Ocak ayından itibaren verilen kararı maaşlara yansıtacağız. Zaten bütçede üç aşağı beş yukarı belli bir artış öngördük.”
Kaynak: TRTHaber



CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..







Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More