2020 Yaz Olimpiyatları



2020 Olimpiyatları adaylığı tehlikede mi?
2020 Yaz Olimpiyat Oyunları için İstanbul ile birlikte aday kentler arasında yer alan Roma’nın adaylık dosyasına ekleyeceği hükümetin destek mektubunun Başbakan Mario Monti tarafından henüz imzalanmadığı ve bu durumun da Roma’nın adaylığı konusunda soru işaretlerine yol açtığı belirtildi.
İtalya’nın önemli gazetelerinden biri olan ”Corriere della Sera”da yer alan haberde, Roma’nın 2020 Olimpiyat Oyunları’na evsahipliği adaylığında soğuk rüzgarların estiği bildirildi.

Haberde, Avrupa’yı etkisi altına alan ve İtalya’yı da fazlasıyla etkileyen mali borç krizi nedeniyle Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından görevlendirilen teknokrat Başbakan Mario Monti’nin, Roma’nın 2020 adaylığını destekleyecek mektubu imzalamak için tam olarak ikna olmadığı ifade edildi. Bununla birlikte başbakanlığın, Roma’nın 2020′den bir sonraki olimpiyatlara yani 2024′e aday olma seçeneğini değerlendirdiği kaydedildi.

CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..





Gazetedeki haberde, İtalyan başkentinin 2024 oyunlarına evsahipliği yapabilmesi için İstanbul ya da Madrid’in aralarında bulunduğu iki Avrupa kentinin, 2020 oyunlarına evsahipliği hakkını kazanmaması gerektiğine dikkat çekildi. İstanbul ya da Madrid’in 2020′yi kazanması durumunda, Roma’nın 2024 için şansının çok azalacağı bunun da nedeninin, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) peşpeşe iki olimpiyatı, aynı kıtaya vermeme ilkesinden kaynaklandığı belirtildi.
Görüşlerine yer verilen Roma Belediye Başkanı Gianni Alemmano da hükümetin kısa bir süre önce ciddi ve büyük sorunlar karşısında göreve geldiğini ifade ederek, ”Henüz bu konu üzerinde çalışacak zamanları olmadı. Sunduğumuz adaylık dosyasında çok iyi belgeler var. Ben, Monti’nin incelemesini bitirdikten sonra bu adaylığa ve adaylık için oluşan isteğe destek vereceğine eminim. Olimpiyatlar, sadece Roma için değil tüm ülke için önemli bir kalkınma aracı” dedi.
İtalyan başkentinin düzenlendiği son büyük organizasyon ise 2009 yılındaki Dünya Yüzma Şampiyonası idi.
Şu ana kadar İstanbul, Madrid, Tokyo ve Roma’nın resmen aday olduğu 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan kent, IOC’nin 113 üyesince verilecek kararın ardından, 7 Eylül 2013 tarihinde Buenos Aires’de açıklanacak.

2020 Yaz Olimpiyati 2020 Yaz Olimpiyatları

kaynak mobil.stargazete.com

Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More