En Güvenli ve Kanser Yapan Süt Markaları Hangileridir?



En Güvenli Süt Markaları Hangileridir,Son günlerin uzun haftalar konuşulacak gündemlerinden biri de Tarım Bakanı Mehdi Eker’in doğruladı fakat binde 1 oranında dediği sütteki kanserojan maddelerdir.

Teknoloji inanılmaz bir hızla gelişirken bundan gıda maddeleri olumlu ve olumsuz yönde etkiye maruz kalıyor. Özellikle günümüzde bütün market ürünlerinde son tüketim tarihini uzun tutmak için bir sürü adını ve içeriğini bilmediğimiz madde kullanılıyor.

Bunların denetimi ise Tarım Bakanlığı tarafından yapılıyor. Eğer bilinçli bir tüketici değilsek kısa zamanda etkisini göstermese bile uzun vadede hastalıklar kaçınılmaz hale geliyor. Bunun en büyüt kanıtı ise son yıllarda %3′ten %20 lere dayanan kanser oranları.
Sütte bir kaç yıldır bazı araştırmacı doktorlar ezber bozacak şekilde sütün kanser yaptığını ile sürdüklerinde onlara inanan sayısı çok azdı.
Aslında süt doğal olarak tüketildiğinde çok yararlı bir gıda fakat yine problem aynı yere geliyor:
Aynı sütü daha uzun süre kullanabilmek için ömrünü arttırma katkıları işe aslı problem bu

üketici olarak süt alırken bilindik markaları tercih etmeliyiz, özellikle piyasada çok ucuz fiyata satılan içerisindeki karışım ve süt tozu miktarı çok fazla olup daha fazla satmak için kullanılan markaları kesinlikle tercih etmemeliyiz.
Tarım Bakanlığı henüz marka açıklamadı ama, basında oluşan haberlerden sonra önümüzdeki günlerde bir kaç marka belirtmesi bekleniyor.
En Güvenli Süt Markaları Hangileridir
En güvenli süt en doğal en katkısız olan süttür. 

Kanser Yapan Süt Markaları Hangileridir,Süt Kanser mi yapıyor,Hangi marka sütlerde kanserojen var,Sütte Kanser Yapan Maddeler,Sütte Kanserojen Maddeler,Süt,Güvenli Süt Markaları,En Güvenli süt
Gıdada GDO, kimyasal katkı, gluikoz şekeri tartışmaları bitmeden sütten de SOS sinyalleri gelmeye başladı. Sütteki tehlike en üst seviyeden telaffuz edilmeye başlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, piyasadaki sütlerde karaciğer kanseri, sarılık ve siroza yakalanma riskini arttıran antiyobik kalıntısı ve aflatoksin M1 olduğunu söyledi. Eker, “Bakanlığımızca yürütülen kontrol ve denetimlerde sütlerde antibiyotik kalıntısına ve aflatoksin M1′e rastlanabilmekte olup bunların oranı BİNDE 1 bile değil dedi.Bunlarla ilgili gerekli yasal işlem yapılmaktadır” dedi.
Problemin UHT sütlerdeki zararlı maddeleri yok etmek için kullanılan maddelerin sütteki yararlı mikro organizmaları da öldürdüğü ve zararlı hale getirildiği belirtiliyor.
Koruyucu maddeler bakımından değerlendirildiğinde, market ürünlerinin yüzde 95′inde koruyucu maddelerin bulunduğu ve bu koruyucu maddelerin oranlarının miktarlarının çok az miktarlarda artırıldığında bile, gıda maddelerini uzun sürede zararlı hale getirilebileceği çok uzun zamandır gıda uzmanları tarafından konuşulmaktadır.
Son günlerde basında ayyuka çıkan süt olayında ise durum doğru olabilmekle beraber;

geçmiş 10-15 yıl içinde ortaya çıkan kuş gribi,domuz gribi,grip aşısı, kene gibi ısmarlama problemleri ortaya çıkaranlar olduğunu da düşünmeden edemiyor.
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından Önümüzdeki Günlerde Binde 1 oranında bile Aflatoksin M1 ve antibiyotik kalıntısı içeren süt markalarının açıklanması bekleniyor. Bu durumda en güvenli sütler doğal kaynağından UHT işlemi geçirmemiş sütler oluyor. Fakat bu sütleri de çok iyi kaynatarak tüketmeliyiz.


Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek için 2008 yılında başlayan Kutu sütü savaşları ile ilgili haberimizi okuyabilirsiniz

Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu


Etiketler: aflatoksin içermeyen sütler,aflatoksin nedir,antibiyotik kalıntısı içeren süt markaları,antibiyotik kalıntısı nedir,En Güvenli süt,En Güvenli Süt Markaları Hangileridir,Güvenli Süt Markaları,hangi marka sütler güvenli,Hangi marka sütlerde kanserojen var,hangi marka sütleri içmeyelim,hangi sütler güvenli,hangi sütleri içelim,Kanser Yapan Süt Markaları Hangileridir,kanserli süt markaları,M1 aflatoksin içermeyen sütler,M1 aflatoksin nedir,Süt,Süt Kanser mi yapıyor,Sütte Kanser Yapan Maddeler,Sütte Kanserojen Maddeler aflatoksin nedir,antibiyotik kalıntısı nedir,En Güvenli süt,Güvenli Süt Markaları,Hangi marka sütlerde kanserojen var,Kanser Yapan Süt Markaları Hangileridir,kanserli süt markaları,M1 aflatoksin nedir,Süt,Süt Kanser mi yapıyor,Sütte Kanser Yapan Maddeler,Sütte Kanserojen Maddeler

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More