LG G5 & Galaxy S7





Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy, LG G5 specs, MWC 2016, Galaxy S7 vs LG G5, new Android smartphone, Samsung vs LG
Samsung Galaxy S7 vs LG G5. Image: igalaxys7.com
2016 yılının en önemli Android günlerinden birisini hatta belki ilkini geride bıraktık. Bugün itibarı ile resmi olarak başlayan ve üç gün sürecek olan MWC 2016'nın hemen öncesinde Samsung da LG de bu yılki tepe seviye akıllı telefonlarının tanıtımını gerçekleştirdi.
Modellere ilişkin ayrıntıları
aşağıdaki haberlerimizde verdiğimizden bir kez daha üzerinden geçmeyeceğiz. Bu yazımızın teması Galaxy S7 ile LG G5'e yakından bakmak ve pek çok okurumuzun kafasını kurcalaması muhtemel 2 soruyu cevaplandırmak.
Hangisi daha iyi?
Aylarca yapılan sızıntı ve söylentilerden sonra en sonunda Samsung ve LG amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S7 ve LG G5’i resmen tanıttı.  Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi kapsamında yapılan etkinlik ile Güney Koreli iki şirkette aynı gün son model telefonlarını tanıtarak büyük bir rekabete imza attı.
Peki telefonlar hangi özelliklerle geldi? Sizlere bu haberimizde, LG G5 ve Galaxy S7’nin özelliklerinin karşılaştırmasını sunacağız. Aşağıda ve sonraki sayfalarımızda bu karşılaştırmayı inceleyebilirsiniz.
Özellikleri inceledikten sonra yorum kısmından bizlere hangi telefonu daha çok beğendiğinizi belirtebilirsiniz.
Tasarım
Samsung Galaxy S7
Galaxy S7 geçen yılın amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S6 ile hemen hemen aynı tasarıma sahip olarak geldi.  Anca dikkatli bakılınca Galaxy S7 yanlara hafif kavisli ekran gibi farklılıklar içeriyor. Ayrıca Galaxy S7’nin su ve toza dayanıklı olduğunu gösteren IP68 sertifikasına sahip. 142.4 x 69.6 x 7.9mm ölçülerinde olan Galaxy S7, 152gr ağırlığında.
LG G5
LG G5’in 5.3 inç Quad HD IPS Quantum ekranı aynı zamanda bir akıllı telefon ana ekranında ilk defa her zaman erişilebilir olma özelliğine imkan tanıyor. İlk olarak LG V10’ın ikinci ekranı olarak tanıtılan her zaman erişilebilir ekran konsepti (Always-on), LG G5 ile birlikte ana ekrana taşınarak, uyku modunda olsa bile, ana ekranda tarih ve saat kesintisiz olarak gösterebilmesi için genişletildi.
Galaxy S7
Samsung Galaxy S7’nin başka yeni bir özelliği LG G5’te de olduğu gibi ekranının her zaman açık kalması oldu. Bu açık ekran size, telefonu uyandırmanıza gerek kalmadan saat, takvim ve bildirim gibi temel özellikleri görmenizi sağlayacak. Galaxy S7’nin Quad HD AMOLED ekranında devamlı açık ekran özelliğinde sadece birkaç piksel yandığı için çok fazla pil tüketimi olmuyor.
LG G5
LG G5 tasarımı ile hiç şaşırtmadı ve beklendiği gibi çift kamera kurulumu ve çekmece sistemli çıkarılabilir pil özelliği ile geldi. Arka kısmına parmak izi tarayıcı eklenen LG G5’in LG G2’den bu yana arka kısımda bulunan ses tuşları yan tarafa alındı. Oval köşeli tasarıma sahip LG G5, metal malzemeden yapılmış. 149.4 x 73.9 x 7.7~8.6mm ölçülerinde olan LG G5, 159 gr ağırlığında.
Donanım
LG G5
LG G5 güçlü olmasının yanı sıra bir enerji tasarrufu sağlayan Snapdragon 820 işlemcisiyle kullanıcılarına gelişmiş 64-bit performansının ayrıcalıklarını sunuyor. Adreno 530 grafikleri ve enerji tasarruflu Qualcomm Hexagon DSP ve aynı zamanda Qualcomm Spectra14-bit çift görüntü sinyali işlemcisiyle (ISPs), yüksek çözünürlüklü DSLR kalitesindeki görüntüleri önemli bir enerji tasarrufuyla birlikte sunabiliyor. Snapdragon 820 işlemci aynı zamanda entegre edilmiş X12 LTE modemiyle 600 Mbps'ye kadar olan Category 12 indirme hızlarını ve 150 Mbps'ye kadar olan LTE Category 13 uydu hızlarını da destekliyor. Ayrıca telefonda, 4GB LPDDR4 RAM, 32GB UFS ROM ve microSD (2TB'a kadar) mevcut.
Galaxy S7
Samsung Galaxy S7'nin Qualcomm'un en yeni ve en güçlü işlemcisi Snapdragon 820 ile güçlendirilmiş olması telefonun performansını Galaxy S6'ya göre yüzde 60 arttırıyor. Ayrıca yüzde 30 kadar da grafik performansında iyileşme oldu.  Galaxy S7, 4 GB LPDDR4 RAM ve 200GB'a kadar genişletilebilir microSD kart özelliği ile geldi.

Bu soruya x daha iyi demek imkansız. Çünkü her iki model de farklı ihtiyaçlarda öbürünün önüne geçebiliyor. Haliyle madde madde gidelim, artık sizin öncelikleriniz ne ise ona göre karar verin.
İşletim sistemi: Her ikisi de Android 6.0.1 ile gelecek ama iş güncellemeye gelince LG kesinlikle önde.
Arayüz: Samsung'un Touchwiz'ine karşı LG'nin Optimus'u. Samsung'unki biraz daha işlevsel ama LG daha stabil ve kaynakları az sömürüyor. Yine LG'den yana ibre.
Tasarım: Düşünmeye bile gerek yok. Kesinlikle Samsung. Özellikle de S7 Edge.
Ekran: Her ikisi de kendi sınıflarının en iyisi. AMOLED daha cafcaflı göz doyurucu bir renk sunarken IPS daha doğal ve doğruluğu yüksektir. AMOLED uzun süreli kullanımda gözü daha çok yorar ama buna karşın siyah piksel avantajından ötürü daha tasarrufludur. Galip yok. Berabere.
Performans: Yongasetleri zaten aynı. Her ikisinde de Snapdragon 820 var. Samsung'un ABD ve Çin harici pazarlara göndereceği modellerde ise Exynos 8890 olacak. Exynos bir adım önde ama genel kullanımda fark hissetmek güç. RAM'leri de keza aynı. Buna karşın Samsung'un sıvı soğutma düzeneğinin özellikle uzun kullanımda fark yaratması muhtemel. Keza Vulkan API'si oyunlarda da ibreyi Samsung'a çeviriyor. Haliyle cevabımız Samsung.
Kamera: LG G4 uzun bir süre boyunca en iyi kameraya sahip olmuş ardından liderliği Samsung'un S6'sına devretmişti. Şimdi de yeni nesilde rekabet başladı. Eğer düşük ışık performansı derseniz Samsung öne çıkar geniş açı derseniz LG ipi göğüsler. Kesin olan şu ki her ikisi de sınıfının en iyileri. Bir beraberlik daha.
Bağlantılar: Zaten artık hepsinde aşağı yukarı aynı özellikler var. Cat 12 modemin sağladığı 600Mbps'lik indirme ve 150Mbps'lik yükleme desteği ile her ikisi de ülkemizde kullanmaya başlayacağımız 4.5G'yi destekliyor. Wi-Fi, BT ve GPS zaten aynı. Samsung mobil ödeme sistemi Samsung Pay ile önde görünse de Türkiye'de geçmiyor. LG'nin USB Type C bağlantısına karşı Samsung'un micro USB ile devam etmesi ibreyi LG'den yana çevirmeye yetiyor. Galip LG.
İşlevsellik: Samsung'un parmak izi okuyucusunun önde olması avantaj. Keza IP68 sertifikası da bir diğer güzelliği. Ekran daima açık özelliği ise ikisinde de var. Galip Samsung.
Yan faydalar: LG, başta Cam Plus olma üzere LG Friends ismi altında tanıttığı envai çeşit aksesuarı ile burada bir adım önde. Gerçi Samsung'un da 360 derece kamerası ve VR aleti var ama LG ile boy ölçüşecek denli zengin bir ekosistem değil kesinlikle. LG burada da önde. Ama tabii bunların münferit satılacağını atlamayalım.
Batarya: Tabii ki LG. Değiştirilebilir bataryası olan başka bir amiral gemi de yok zaten! Gerçi S7 Edge 3600mAh gibi oldukça kallavi bir kapasiteye sahip ama ne olursa olsun tak/çıkar form yapısının yerini tutamaz.
Sonuç: LG: 5 Samsung: 3

Yükseltmeye değer mi?
Bir kafa karıştırıcı soru da bu tabii ki. Açıkçası ilk olarak hiçbir telefona 3,000 TL vermeyi akıl karı bulmadığımızı söyleyelim. Ama illa da alacaksanız ya da kafanız gidip geliyorsa şöyle bir özet geçelim:
Eğer Samsung cephesinde S6, Note 4, A9 veya Alpha gibi bir telefon kullanıyorsanız geçmeyin deriz. Galaxy S5 veya Note 3'ten geçiş fark hissettirse de devrim yaratacak bir fark olmaz bu. Aşağısı ise kesinlikle değer.
LG tarafındaki tavsiyemiz de benzer: G4 sahibiyseniz hiç düşünmeyin yükseltmeyi. G3 hatta G2 sahibiyseniz de geçerseniz fark hissedersiniz ama aradaki fiyat farkına değer mi derseniz bizce hayır.


An LG executive told the Korea Times that they no longer want to be behind Samsung. Earlier this year LG challenged the flag-ship product from Samsung, the Galaxy S7 with the launch of the LG G5 at MWC 2016. You will see a new war between LG G5 vs Samsung Galaxy S7.

The Mobile World Congress (MWC) takes place in Barcelona, Spain, at two venues, Fira Gran Via and Fira Montjuïc. If you have spare time, you can see the appearance of LG G5 and Samsung Galaxy S7 at the MWC 2016, which will be held starting on Monday, 22 February and continue through Thursday, 25 February. However, sebeluma you book tickets and hotels, then you can see the battle of the G5 vs. the S7 in this article, and physically see their performances in Barcelona. Perhaps you can also meet Lionel Messi when you sightseeing in the city of Barcelona.
 
Samsung Galaxy S7 key specifications:

Display: 5.1 inch 4K display
(Super AMOLED with Force TouchWIZ UI)
Processor: Octa Core Snapdragon 820, 64 bit Chipset
GPU: Adreno 530
OS: Android v6.0 (Marshmallow OS)
RAM: 4 GB
Memory: 32/64/128 GB with Micro SD Card Support
Protection: Corning Gorilla Glass 5
Camera: 12.2 MP primary camera with BRITECELL Sensors,
5 MP Front facing camera with Dual Video call

Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy, LG G5 specs, MWC 2016, Galaxy S7 vs LG G5, new Android smartphone, Samsung vs LG

Samsung Galaxy S7. Image: smeaker.com
Networking: 2G, 3G, 4G LTE, HSPA, GSM support
v4.2 Bluetooth, NFC, Wi-Fi, A-GPS, GLONASS
Sensors: Fingerprint, Retina Scanner (expected), Gyro,
Accelerometer, Barometer, Proximity, Heart Rate etc.
Battery: 4000 mAh battery with fast charging

LG G5 key specifications:

Display: 5.6 inch IPS LCD
(1440 X 2560 pixels Resolution) 
~525 ppi Display Density  OS Android v6.0 (Marshmallow)
Protection: Corning Gorilla Glass 4
LG Optimus UX 5.0 Interface Storage: 4GB RAM, 64GB Internal
External MicroSD: support (up to 200GB)
Processor: 64bit Qualcomm Snapdragon 820 SoC
GPU: Adreno 520
Network Support: 2G, 3G, 4G LTE, HSPA, EDGE, GPRS etc.
Camera: 20 MP Primary camera (2160p@30fps video)
8 MP Front facing camera (1080p@30fps recording) Camera features Optical Image Stabilization, Laser Autofocus, LED Flash
Geo-tagging, touch focus, 1/2′ camera sensor, Face detection,
HDR, Panorama
Battery: 4000 mAh Li-ion battery with fast charging

Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy, LG G5 specs, MWC 2016, Galaxy S7 vs LG G5, new Android smartphone, Samsung vs LG

                         LG G5. Image: gospelherald.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More