Kasım Ayı Memur Alımları 8.234 Kadro

Kasım Ayı Memur Alım Kılavuzu 8.243 Kadro Branş Sayıları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Kasım Ayı içerisinde 8243 memur alımı.

Merak Ettiniz Mi? Dünyada Kaçıncı Kişiniz?

Bilmem hiç merak edeniniz oldu mu? Ben doğduğumda dünyadaki kaçıncı kişi idim.Ya da benden önce kaç kişi dünyaya geldi. Bir başka soru ise ortalama kaç yaşında öleceğim?

En Güncel Memur Maaşları

Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarının 2012 Memur Maaşları ve İmkanları

Türkiye ve Dünya Haritası 3 Boyutlu

Tam Ekran / Google Map Haritası, Türkiye ilçe Haritaları ve Cadde Sokak sorgulama imkânı, Mesafe - Alan ölçümü, Yol Tarifi, Rakım ve koordinat belirleme ve Dünyanın tüm ülkelerinin 3 Boyutlu Görüntülerine Hayran Olacaksınız

SEO Yarışması

Telemarketingürünleritürkiyesatışlideritvshopsanalmağazacılık kelimesinde Googlede ilk sırada çıkan kişi yarışmayı kazanacak

ÖSYM 2012 Sınav Takvimini Açıkladı

ÖSYM’nin açıkaldığı sınav takviminde 28 sınav yer alıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre sınav takviminin güncel gelişmelere göre değişebileceği

Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları

22011 yılının 5. ve son ehliyet sınavı 10 Aralık 2011 Cumartesi günü yapılacak. Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayı Sınavı

Sümela' nın Şifresi İzle

Filmde, “halk kahramanı” Temel, az bilinen bir sır olan Sümela’nın sırrını çözmeye çalışacak.İşte Detaylar

2011-2012 Eğitim Yılında Burs Veren Kurumlar

2011-2012'de üniversite öğrencilerine burs verecek kurumlar. 2011-2012 Burs başvuruları. 2011-2012 Özel burslar ve iletişim.

Window 7, XP'nin Gerisinde Kaldı

Windows 7'nin satışa sunulmasının ardından geçen 18 ayda Microsoft, 350 milyon adet lisanslı Windows 7 satmayı başardı.

ÇİKOLATALI PASTA


Dilek'in, oğlu Bora için yaptığı 2. yaş partisindeki çikolatalı pasta. Tarifini Dilek'in bana yazdığı şekliyle aynen ekliyorum.

Keki icin :
  • 4 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vaniya
  • 3 yemek kasigi kakao
  • Yarim cay bardagi su
Kremasi icin :
  • 2 paket krem santi
  • 1 kutu krema (200ml)
  • 1 bardak sut (200ml)
Yapılısı:
  1. Ilk önce krem santi sut ile birlikte hazirlayip icinede kremayi katip 3-4 dakika mikserle cirpin..Buzdolabına koyun.
  2. Keki icin, Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Beyazlarını seker ile birlikte vanilyayıda ekleyip iyice kopurup seker eriyene kadar cirpin..Daha sonra sarilarini ilave edin.Elenmis un, kabartma tozunu ve kakao yuda ekleyim tahta kasikla karistirim ..En son yarım cay bardagi suyuda ilave edip.Kelepceli kaliba dokun.. 170 derecede 40 dakika kadar pisirin..
  3. Firindan cikip soguyunca ikiye kesin..Arasina hazirladiginiz kremanin yarisini surun. Dilerseniz icine rendelenmis cikolata parcalari ve findikda koyabilirsiniz. Kekin diger yarisini kapadiktan sonra kremasini surup..Cikolata,findik vb. malzemelerle dilediginiz gibi susleyin.

LAHANA SARMASI



Malzemeler :
  • Orta boy lahana
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 3 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Birer çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
  • Tuz

Yapılışı :
  1. Lahananın orta kısmını bıçak yardımı ile çıkarıp parçalara ayırın, kaynar ve tuzlu suda haşlayın ve soğumaya bırakın. Pirinci yıkayın ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Tencerenin en alt kısmına lahananın sert yapraklarından koyun.(Lahanalar pişerken yapışmasın diye)
  2. Lahanadan dilediğiniz büyüklükte yapraklar keserek iç malzemeden koyup kıvırın ve tencereye dizin. Küçük bir kapta zeytinyağı, salça ve kaynar su ekleyip karıştırın tencerenin üzerine gezdirin. Lahanaları kapatacak şekilde tabak koyarak tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirin.
  3. Afiyet bal şeker olsun.

RUS SALATASI


Bora'nın doğum gününde yapılan lezzetlere devam... Yine Dilek'in elinden çıkmış, sunumunu çok beğendiğim rus salatası.

Malzemeler :
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 4 çorba kaşığı mayonez
  • 2-3 adet kornişon salatalık turşusu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
  1. Havuç ve patates haşlandıktan sonra küp küp doğranarak, diğer malzemelerle karıştırılıp streç filmle kaplanmış derin kaseye konulup, servis tabağına ters çevirilerek ketçapla süslenir.
  2. Afiyet bal şeker olsun.

EVDE YOĞURT YAPIMI


Nazlı'ya ek gıdalara geçtiğinden bu yana her gün yoğurt yedirmeye gayret ediyoruz. İlk aylarda yoğurdu günlük olarak küçük cam kavanozlara yapıyordum. Son bir kaç aydır ise yoğurdu 3 günlük olarak 100gr'lık kavanozlara yapıyorum. Son kavanoza gelince mayalık ayırıyorum, 3 kavanoza yetecek kadar. O nedenle yaptığım yoğurttan mayam hazır oluyor.

Yoğurdu ilk yaptığım zaman mayasını hazır sütten kullanmıştım. Ancak kıvamı çok sulu oluştu. Mayasının miktarını artırınca yoğurdun kıvamı biraz katılaşmaya başladı. Ancak, köy yoğurdu ile denediğimde yoğurdun kıvamı daha güzel oldu ve kolayca tuttu. Eğer bulabilirseniz yoğurdun mayasını köy yoğurdundan yapmanızı öneriyorum. Hazır yoğurttan yaptığınızda ise mayasının miktarını artırmanızda fayda var.

Yukarıdaki resim bundan bir kaç ay önce annemin yayladan getirdiği 2.5 kilo taze sütten yaptığım yoğurt.

Yoğurdun yapılışı:

Malzemeler: (100gr yoğurt için)
  • 100 gr süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt(maya)
Yapılışı:
  1. Küçük bir cezvede kısık ateşte sütü bir kaç dakika kaynatın. Kavanoza koyup ılıktan biraz sıcak olana kadar ılınmaya bırakın. Üzerinde birikmiş kaymağı çay kaşığıyla çıkarın. Küçük bir fincanda mayayı çay kaşığıyla karıştırıp süte ekleyip iyice karıştırın. Kavanozun kapağını kapatıp 2 adet mutfak havlusu ile iyice sarın. Üzerine ise tekrar iki kat havlu ile kapatın.
  2. Oda ısısında 4-5 saat bekletin. Buzdolabında 1 gece dinlendirin.
  3. Küçük şampiyonunuzun yoğurdu hazır:)
*Bir sonraki yoğurt yapımında kullanmak üzere yoğurttan bir miktar mayalık ayırmayı unutmayın.

YEŞİL MERCİMEK KÖFTESİ

Malzemeler :
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 litre soğuk su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Birer tatlı kaşığı karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber
  • 1 adet limonun suyu
Yapılışı :
  1. Mercimeği iyice yıkadıktan sonra, tencereye koyup 1 litre suda iyice haşlayın. Haşlandıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, bulguru ekleyip 15 dk bekletin. Tavaya sıvı yağı koyup, küçük küçük doğranmış soğanı ve sarımsakları koyup pembeleşince salçayı ve baharatları ilave edip 5 dk kavurun.
  2. Mercimek ve bulguru biraz karıştırıp üzerine yarım su bardağı sıcak su gezdirip salçalı sosu döküp karıştırın ve 5 dk bekletin. İnce ince kıyılmış maydonozları ve 1 adet limonun suyunu ekleyin. Köfteden cevizden büyük parçalar koparıp şekil vererek servis tabağına dizin. Nane yaprakları ve limonla süslayip servis yapın.
  3. Afiyet bal şeker olsun.

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE


Malzemeler :
  • 1 kilo taze fasülye
  • 2-3 adet domates
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Kaynar Su
  • Tuz
Yapılışı :
  1. Tencerede zeytinyağı ve soğanı kavurun. Küçük doğranmış domatesi biraz kavurduktan sonra salçayla birlikte kavurmaya devam edin. Doğranmış fasülyeleri ekleyip, üzerini 1-2 parmak aşacak kadar kaynar su ekleyip kısık ateşte pişirin.
  2. Afiyet olsun.

TAVUKLU YAZ TÜRLÜSÜ


Malzemeler:
  • Tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 3 adet domates
  • 4-5 adet biber
  • 5-6 adet patates
  • 4-5 adet patlıcan
  • 7-8 adet küçük soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çorba kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, kimyon, kekik, kırmızı pul biber
Yapılışı:
  1. Kuşbağı doğranmış tavuk, kızartmalık doğranmış patates, bir kaç parçaya kesilmiş biber, doğranmış ve tuzlu suda bekletilmiş patlıcan, kabuğu soyulmuş bütün soğan ve diğer tüm malzemeler geniş bir kapta karıştırılarak fırın tepsisine yayın. Üzerine yuvarlak dilimlenmiş domatesleri dizerek önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  2. Afiyet bal şeker olsun.

ELMALI KURABİYE


Uzun yıllardan beri diyalogum olan, ancak yüzyüze görüşme fırsatım olmayan sevgili Dilek'in kendi mutfağında pişen(Ukrayna) ve kendi dilinden anlattığı tarifle, bir süredir taslakta duran elmalı kurabiyeyi fırsat bulmuşken ekleyeyim.
.
Hamuru için

  • 1 cay bardagi yogurt
  • 1.5 cay bardağı pudra şekeri
  • 250 gram margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldigi kadar un
İçi icin
  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım portakalın suyu
  • Tarçın,Fındık

Yapılışı,
  1. Once elmaları rendeleyelim,icine şekeri ve portakal suyunu katıp ocakta pişirelim..
    Daha sonra ocağı kapatıp içine tarçını ve fındığı ilave edip soğumaya bırakalım..
  2. Hamuru, yumuşamış margarin,pudra şekeri,yoğurt,vanilya ve elenmiş un ve kabartma tozunu karıştırırarak yapalım..
  3. Merdane yardımıyla 0.5 cm kadar acalım..Çok ince olmasın lezzetli olmazlar..Bıçakla kare kare keselim..İçine elmalı malzememizi koyup kapatalım..
  4. 175 derecelik fırında ustlerini fazla kızartmadan pişirilerim..20 dakika civari..
    Çıkında üstlerine pudra şekeri serperek süsleyelim..

Tramisu Pastası Tarifi Yapılışı Malzemeler

TRAMİSU

MALZEMELER:

KEKİ   İÇİN:  
3   YUMURTA
3   FİNCAN   ŞEKER
2   FİNCAN   SÜT
1   FİNCAN   SIVIYAĞ
1   FİNCAN   KAKAO
4   FİNCAN   UN
1   PAKET   VANİLYA
1   PAKET   KABARTMA  TOZU
 
KEKİ   ISLATMAK   İÇİN:  
1   SU  BARDAĞI   SICAK   SU
2   YEMEK   KAŞIĞI   ŞEKER
2   YEMEK   KAŞIĞI  NESKAFE
1   TATLI   KAŞIĞI   KAKAO

KREMA   İÇİN:  
4   SU   BARDAĞI  SÜT
3   FİNCAN   ŞEKER
3   FİNCAN   UN
MERCİMEK   BÜYÜKLÜĞÜNDE   DAMLA    SAKIZI
1   PAKET   LABNE ( 200  GR. )

ÜZERİ   İÇİN: KAKAO

NOT: TÜM   FİNCAN   ÖLÇÜLERİ   TÜRK   KAHVESİ   FİNCANI   İÇİNDİR.

YAPILIŞI:
Kek   için olan   malzemeleri   sırasıyla   çırpın. 
Yağlanmış   ve   yuvarlak   bir   kalıba  boşaltın.
175   derecede   pişirin.
Pişen  ve  ılıyan  keki  ortadan  ikiye  kesin.
Keki  ıslatmak  için; sıcak  suya  şeker, neskafe  ve  kakaoyu  katıp, karıştırın.
Her  iki  kek  parçasınıda  eşit  miktarda  ıslatın.
Tencereye  süt, şeker, damla  sakızı  ve  unu  alın.
Kremayı  karıştıra  karıştıra  pişirin.
Pişen  kremayı  ocaktan  alın  ve  10  dakika  soğutun.
Kremaya  labneyi  ekleyin  ve  çırpın.
Kekin  bir  parçasını  servis  tabağına  yerleştirin.
Üzerine  kremanın  yarısını  boşaltın.
Diğer  kek  parçasını  üzerine  kapatın.
Kalan  kremayla  kekin  her  yerini  sıvayın.
Son  olarak  üzerine; bol  kakao  serpin.

Kedili Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

Kedili Pasta






MALZEMELER:

Pandispanya:
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sıcak su
7 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Islatmak için; süt

Krema:
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
50 gr. margarin
1 poşet krem şanti+1 bardak süt

Kedi için; 40 gr. bitter çikolata,  80 gr. beyaz çikolata

YAPILIŞI:

Öncelikle kendinize bir model belirleyin ve bunu yağlı kağıda çizin.Ben bu transfer yöntemini ilk kez yaptığım için çok kolay ve güzel bir model olan kediyi seçtim.
Düz bir zemin üzerine yağlı kağıdı ters çevirip, kaymaması için kenarlarından bantlayın.Modeli çizdiğimiz kısım altta olmalı.
Şimdi transfer kedimiz için; bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
Yağlı kağıda çizdiğiniz kedi modelinin ana hatlarını, ince uçlu bir duy taktığınız krema torbası ile çizin.Ben yağlı kağıttan külah yapıp,krema torbası olarak kullandım.Ve duy kullanmadan,kağıdın ucunu çok küçük keserek sıktım.
Burda önemli olan modelin en üst katmanından başlamak.Yani en üste gelecek olan kısmı ilk önce sıkıyoruz.Modeli katman katman çalışmak gerekiyor.Ben ilk olarak kedinin bıyıklarını,burnunu,gözlerini ve kurdelasını yaptım.Daha sonra baş çevresini dolandım.
Daha sonra beyaz çikolatayıda benmari usulü eritin ve 1 kaşık ayırın. Ayırdığınız bir kaşık beyaz çikolataya pembe gıda boyası katıp,karıştırın.Pembe olan kurdelasını ve burnunu doldurun.
Daha sonra geri kalan beyaz kısımları doldurun ( resimlerdeki gibi ). İşlemimiz tamam. Yağlı kağıdı dikkatlice bir tepsinin içine alın ve bir gece buzdolabında bekletin.
Model için çikolata yerine yağlı kremada ( buttercream ) kullanabilirsiniz. Kek için olan malzemeleri sırasıyla çırpın ve 175 derecede pişirin.
Streç filme sarıp, 1 gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün pandispanyayı ikiye kesin ve iki parçayıda süt ile ıslatın.
Krema için; süt,şeker,pirinç unu,nişasta ve unu tencereye alın.
Orta ateşte karıştırarak pişirin. Margarin ile vanilyayı ekleyip,çırpın. Şantiyi 1 bardak süt ile çırpın ve ılımış olan kremaya ilave edip,çırpın. Kremanın yarısını pandispanyanın ilk katına yayın. Bu aşamada içine istediğiniz malzemeyi katabilirsiniz.Ben çikolata ve fındık koydum.Meyvede olabilir.
Pandispanyayı kapatın ve kalan kremayı üstüne,yanlarına sıvayın. Kenarlarını dilediğiniz gibi süsleyin.Ben renkli boncuklar kullandım.
Son olarak dolaptan çikolata kediyi çıkarın ve çok dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan ayırın.Çabuk eriyebilir ve kırılabilir. Çikolata kedinin tersi yani altta kalan kısmı pastanın üzerine gelecek şekilde pastanın tam ortasına yavaş ve dikkatlice yerleştirin.
Pastamız hazır.Ben en son olarak üzerine sim serpiştirdim.
Pastayı buzdolabında birkaç saat dinlendirin ve servis yapacağınız zaman çıkarıp, dilimleyin. AFİYET OLSUN.
Biliyorum çok uzun anlattım ama tüm detayları vermeye çalıştım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Rokoko Pastası Tarifi Yapılışı Malzemeler

ROKOKO
 
 MALZEMELER:
2 paket kakaolu bisküvi ( ETİ )
2 poşet kremşanti
Şanti için; 2 su bardağı süt
1 büyük çay bardağı ceviz kırığı
3 yemek kaşığı damla çikolata
Yarım poşet çikolata sos

Çikolata sos için; 1,5 su bardağı süt

YAPILIŞI:
Derin bir kapta 2  bardak sütle 2 poşet şantiyi çırpın.
Üzerine 2 paket kakaolu bisküviyi çok fazla ufalamadan kırın.
Son olarak ceviz ve damla çikolatayıda ekleyip, kaşıkla karıştırın.
Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirdikten sonra kelepçeli kalıba döşeyin ve üzerini düzleştirin.
Kelepçeli kalıbınız yoksa borcam tepsiye yapabilirsiniz.
Buzdolabına kaldırın.
Rokoko dolapta dinlenirken çikolata sosu hazırlayın.
Bunun için; 1,5 bardak süt ve yarım poşet çikolata sosu pişirin.
Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sos soğurken, ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını engelleyin.
Soğuyan rokokoyu dolaptan alın ve üzerine yine soğumuş olan çikolata sosu yayın.
Tekrar dolaba kaldırın ve birkaç saat dolapta dinlendirin.
Servis yapıcağınız zaman rokokoyu dolaptan alın ve kelepçeli kalıptan çıkarın.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve dilimleyerek servis edin. AFİYET OLSUN.

Croissant / Kruvasan Tarifi Yapılışı Malzemeler

 
Malzemeler
40 gr şeker
10 g rtuz
300 ml su
17 gr taze maya

25 gr süt tozu
500 gr sert un (ekmek unu)
300 gr yağ
1 tatlı kaşığı süt ile çırpılmış yumurta sarısı (egg wash)

Hazırlama Süresi: 1/2 saat
Kabarma Süresi: 2.5 saat
Pişirme Süresi: 15 dakika

Bu ölçüden her biri 55 ile 60 gr ağırlığında 16-18 adet kruvasan yapabilirsiniz.

Hamur
Hamuru 10-12 saat önceden hazırlayın.

Şekeri ve tuzu, soğuk suyun 3'te birinde eritin. Ayrı bir kasede, ilk önce geri kalan suyla mayayı, daha sonra da süt tozunu karıştırın.

Elektrikli mikserin kasesine, unu yerleştirin ve daha sonra düşük hızda, mikserin hamur karıştırma aparatını kullanarak, ilk önce şeker ve tuz karışımını, daha sonra da maya karışımını çırpın. Çırpma işlemine, hamurun içindeki maddeler iyice karışana kadar ve hamur kasenin kenarlarından kendiliğinden ayrılana kadar devam edin. Bu işlem 1.5 saatten fazla sürmemelidir; hamur üzerinde gereğinden fazla işlem yapmayın.

Kabarma
Hamurun üzerini bir havlu ile örtün ve ılık bir yerde 30 dakika kadar kabarması için bırakın. Hamur ölçü olarak iki misli kabarmalıdır.

Karbon gazlarını serbest bırakmak için hızlıca hamuru parmaklarınızla çevirin ve hamuru yuvarlayın. Hamurun ağır olmaması için üzerinde gereğinden fazla işlem yapmayın.

Streç film ile hamuru kaplayın ve 6-8 saat kadar dondurucuda bekletin.

(Eğer hamur 1 saat geçtikten sonra kabarmışsa, yukarıda açıklandığı gibi hamuru tekrar yuvarlayın.)

Yuvarlama ve Şekillendirme
Hamurun üstünden, çapraz şekli kesin. Hafif unlanmış yüzeyde, hamuru 4 ayrı yerde açın, her seferinde 4'te birini döndürün ki sanki küçük bir kafanın çevresinde 4 büyük kulak gibi bir görünüm oluşsun. Yağı orta kısma yerleştirin, sıkı olmalı, fakat çok da sıkı olmamalı, aynı zamanda da hamurun ısısı ile aynı olmalıdır.

Bu 4 kulağı yağın tam üzerine katlayın ve yağı tamamıyla kapadığından emin olun. Böylelikle yağ dışarı sızmaz, çalışma yapacağınız yüzeyi hafifçe unlayın ve dikkatlice hamuru, dikdörtgen olarak 40x70 ölçüsünde açın.

Hamurun üzerindeki fazlalık unu temizleyin. Hamuru 3'e katlayın ve streç filmle sarın. En az 20 dakika kadar buzdolabına koyun, işlemi tekrar edin, daha önceki yönünden başka zıt bir yöne doğru yuvarlayın. Tekrar sarıp, daha önce olduğu gibi buzdolabına koyun, işlemi bir kere daha tekrar edin. Hamuru, 40x75 dikdörtgen ölçüsünde, açın ve hamuru açtıkça, çalışma alanınızı hafifçe unlayın.

Hamuru havalandırmak için iki kere çevirin ki, fire vermesini engelleyin ve aynı zamanda da dikdörtgenin şeklinin bozulmamasına dikkat edin. Büyük bir bıçakla, kenarları temizleyin ve hamuru uzunlamasına, 2 eşit şerit halinde kesin. Üçgen kalıbın kısa kenarını, hamurun bir uzun kenarı boyunca yerleştirin ve bıçağın arkasıyla kontürünün sınırlarını çizin.

Üçgeni tersine çevirin ve daha önce olduğu gibi bordürün kenarlarını çizin. 16-18 üçgen çizene kadar bu şekilde devam edin ve daha sonra keskin bir bıçakla bunları kesin, (ilk başta şekilleri çizmek hata yapmanızı engelleyecektir.)

Üçgenleri, fırınlama kağıdı üzerine yerleştirin. Streç filmle ile kaplayın ve birkaç dakika buzdolabına koyun, eğer hamur çok ısınırsa, yumuşayabilir ve çatlar.

Üçgenleri her seferinde bir tanesini koyarak, uzun uç size yakın olacak şekilde, çalışma yüzeyi üzerine yerleştirin, iki kısa ucu gerdirin ve daha sonra, sizden uzak olan kenardan başlayarak, kendinize doğru üçgenleri yuvarlayın. Merkezi sivri ucun ortada ve altında olduğundan emin olun ki, pişirme sırasında kabarmasın.

Şekil aldıkları zaman, kruvasanlan fırınlama kağıdına yerleştirin. Kıvrılmış hilal şekli yapmak için, sivri ucun olduğu yönde gelenleri içeri doğru çevirin.

Fırının kenarları her zaman en sıcak olduğu için, son sıradaki kruvasanların yüzü arkaya doğru bakmalıdır, yoksa uç kısımları kurur ve yanar. Kruvasanların üzerine, içten dışa doğru, fırça yardımı ile yumurta sürün, böylelikle hamurun katmanları birbirine yapışmaz bu da kruvasanların usulüne uygun şekilde kabarmasını engeller. Nemin olmadığı, (24-30°C) çok sıcak yerde, ölçü olarak iki misli olana kadar bırakın, bu yaklaşık 2 saat alır.

Pişirme
Tekrar, hafif bir şekilde kruvasanların üstüne yumurta sürün.

Fırını 230°C'de ısıtın.

Daha önceden ısıtılmış fırında kruvasanlan 15 dakika pişirin.

Hemen tel raf üstüne aktarın ve birbirine değmemelerini sağlayın.

Saklama
Kruvasanlar, 2 haftaya kadar çok iyi donar. Pişirildiklerinde ve hala sıcak iken, plastik torbalara sarın ve anında dondurun. Servis yapmak için, dondurulmuş şekilde 250°C'deki fırına yerleştirin ve 5 dakika pişirin. Pişirilmemiş kruvasanlan dondurmak için, fırınlama kağıdına yerleştirin ve kabarmadan dondurun. Servis yapacağınız zaman kabarmasına izin verin. 8 günden fazla dondurmayın.


Afiyet olsun...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More