Ağustos 2012 Eğitim Öğrenim Tayinlerinde Son Durum



2012 Ağustos ayında Yüksek Lisans eğitiminden dolayı öğrenim özründen tayin bekleyen öğretmenleri son durumdan haberdar etmek için bu yazımızı yazdık. Birçoğumuzun bildiği üzere yüksek lisans eğitimini teşvik eden ancak aynı zamanda yüksek lisans yapan öğretmenin önünü tıkayan farklı bir Milli Eğitim Bakanı ile karşı karşıyayız. Sayın Ömer DİNÇER , her toplantı da idarecilere öğretmenlere yüksek lisans olanağı sağlanması konusunda telkinlerde bulunuyor. Başka bir konuşmasında ise öğretmenleri , bir patron edasıyla “Şurada burada yüksek lisans yapmayın !” diye çeşitli kısıtlamalara gideceğinin sinyalini
veriyor. Aslında bu yazımızda belli olan bir sonuca karşı neler yapılabilir bunları irdeleyeceğiz.

2012 Ağustos Ayında Öğrenim Özrü Tayini Yapılacak mı ?
Milli Eğitim Bakanımız Ömer DİNÇER’in son söylemlerini göz önünde bulundurursak maalesef yeni çıkacak olan “Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği” nde öğrenim özründen tayinler kaldırılacak. Her ne kadar kimi öğretmenlerimiz son dakikaya kadar umudunu korusa da “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.” diyoruz.
Yeni Atama Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Öğrenim ( Eğitim ) Özrü Tayinleri Olmayacaksa Neler Yapılabilir ?
2011 Aralık ayında yapılan özür grubu atamalarında öğrenim özründen atamalara yer verilmeyince haliyle mağdur olan öğretmenler haklarını hukuki zeminde aramaya başladılar. Şu ana kadar alınan sonuçlara baktığımızda kimi arkadaşlarımızın davalarında yürütmeyi durdurma kararı çıkmış ve tayinleri öğrenim gördüğü illere yapılmıştır ancak dava açan çoğu arkadaşımıza da maalesef YD ret kararları çıkmıştır. Aynı mağduriyetten açılmış davalardan farklı farklı sonuçlar çıkmasını da gelişmiş ve adaletli (!) Türk hukuk sistemimizin bir sonucu olarak görüyoruz.
Bölge idare mahkemelerinden çıkan bireysel Yürütmeyi Durdurma (YD ) kararları sadece dava açan kişiyi bağladığı için maalesef her mağdur için emsal teşkil etmemektedir. Her kişiyi bağlayan bir karar olması için , YD kararının Danıştay’dan çıkması gerekmektedir. Açıkçası bizler bu ihtimali de zayıf görüyoruz. Sebebini de ne olabileceğini sizlerin irdelemesini istiyoruz. Ayrıca, hükümete yakın olarak bilinen ilgili sendikanın Danıştay’a açtığı 2011 Aralık Eş Durumu Atama Kılavuzunun yürütmesinin durdurulması talebinde de 13 Haziran 2012 tarihi itibariyle “ret” kararı çıkmıştır.

Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ömer DİNÇER, her öğretmenin kendi çalıştığı ilde yüksek lisans yapmasını istiyor. Öğretmenler de haklı olarak sitem ediyorlar , “Hakkari’de ya da şırnak’ta istediğimiz yüksek lisans programı var da biz mi yapmıyoruz ? ” Ya da yüksek lisans eğitimini daha kaliteli eğitim veren bir üniversitede yapmak varken kim daha kötü bir yerde yapmak ister ?
Ne Yapılmaya Çalışıldığını Anlamak Oldukça Güç
Geçmişte zorunlu hizmet affı , sözleşmeli öğretmenlerin şartsız bir şekilde kadroya geçirilmeleri ve buna bağlı olarak anlamsız bir şekilde batıdaki okulların uzun bir süre dolu bırakılmasına sebep olacak uygulamalara imza atıp ; doğuda ya da memleketinden uzak yerlerde görev yapan öğretmenlerin istedikleri illere tayinlerini zorlaştıran bir Milli Eğitim Bakanlığı Sistemi , şimdi de kalkıp bunun üzerini sıvamak adına özür grubu tayinleri içerisinde sadece %10 luk bir dilime sahip olan öğrenim özrünü kaldırıyor. Bu özür grubu kaldırılırken, yapılan suistimaller gerekçe olarak gösterilmektedir. Eğitim almak isteyen personele , bir bakıma “Belli bir şehirde öğrenim görmek istiyorsanız gerçek – sahte nikah ya da sahte sigorta primleri ile istediğiniz yere gidin.” denilmektedir.
Bugün bütün kurumlarda yüksek lisans eğitimine dayalı özür grubu atamaları varken, işi eğitim olan Milli Eğitim Bakanlığında bunun kaldırılması da komik bir durum olarak da bizleri tebessüme sevketmektedir. Umarız böyle bir yanlışa düşülmez.
Öğrenim Özrü Kaldırılabilir mi ?
Mevcut T.C Anayasasında öğrenim hakkı başlığı bulunduğu sürece bunun teknik olarak imkanı bulunmamaktadır. Yani, çıkacak olan Atama Yer Değiştirme Yönetmeliğine dava açılması durumunda sadece bu başlıktan dolayı yönetmeliğin yürütmesi durdurulabilir. Böyle bir başlığa rağmen YD kararının çıkmaması ihtimalini düşünmek istemiyoruz. Böylesine talihsiz bir sonuç çıkarsa , yargının neye göre karar verdiğini sorgulamaya başlayacağımız su götürmez bir gerçektir.
Eğitim Özrü atamaları son durum, öğrenim özrü tayinleri kaldırıldı mı kalkacak mı, yeni atama yer değiştirme yönetmeliği ve öğrenim özür grubu atamaları

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More