THY'de Ruj Neden Yasaklandı ?




KIRMIZI RUJ YASAĞI
Kabin ekiplerinin, kılık-kıyafet ve makyaj kriterlerinin dışına çıkması üzerine hazırlanan yönetmelikte, geçen yıl 12 Temmuz’da da değişikliğe gidilmiş, frapan ve simli makyaj, pastel renklerde makyaj malzemesi kullanımı, kızıl kırmızı ve platin sarısı renkli saçlar yasaklanmıştı. Son hazırlanan yönetmelikte ise kabin
memurlarının kırmızı ruj kullanmasına yasak geliyor. Yönetmelikte, kırmızı ruj yerine abartı olmayan, daha pastel renklerde rujlar kullanılması istenirken saçların da üstten topuz değil arkadan toplanıp topuz yapılacağı ifade edildi. Hosteslere gönderilen Kabin Memuru Üniforma Yönetmeliği’ndeki revizyon değişikliğinin kısa süre sonra duyuru şeklinde yayımlanarak uygulamaya geçeceği belirtildi.


SADE VE TEN RENGİNE UYGUN RUJ
Yönetmelikte ‘kırmızı, bordo, pembe diğer frapan renkli rujlar kullanılamaz‘ ifadelerine yer veren THY yönetimi daha sade ve ten rengine uygun ruj tercih edilmesini istedi. Gerekçe olarak yolcuların şikayetini gösteren Türk Hava Yolları‘nın kabin memurlarına uygulayacağı yeni ‘ruj‘ ve ‘saç‘ yönetmeliği de ortaya çıktı. 

Bu habere dikkat! Ana diliniz gibi ingilizce konuşmanın sırrı çözüldü. Nasıl mı? Tıklayın! 
KIRMIZI RUJLARIN DİŞE BULAŞMASI
Ruj ve saç yönetmeliğindeki en ilginç ayrıntı, kırmızı rujun dişlere bulaşmasının kötü bir görüntü oluşturmasının ifade edilmesi.


DAHA ÖNCE DE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTI
Kabin ekiplerinin, kılık-kıyafet ve makyaj kriterlerinin dışına çıkması üzerine hazırlanan yönetmelikte, geçen yıl 12 Temmuz’da da değişikliğe gidilmiş, frapan ve simli makyaj, pastel renklerde makyaj malzemesi kullanımı, kızıl kırmızı ve platin sarısı renkli saçlar yasaklanmıştı.

Hosteslere gönderilen Kabin Memuru Üniforma Yönetmeliği’ndeki revizyon değişikliğinin kısa süre sonra duyuru şeklinde yayımlanarak uygulamaya geçeceği belirtildi.

İşte THY‘nin kılık-kıyafet yönetmeliği

Kaynak; http://www.haberkacmaz.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More