Arap Usulü Yogurt Corbasi
Malzemeler:

2,5 kahve fincani pirinç
1 kg yogurt
1 yemek kasigi misir unu
1 çay kasigi tarçin
1 çay kasigi kuru nane
500 gr kemikli kuzu eti
2 çorba kasigi zeytinyagi
birkaç taze nane yapragi
tuz-karabiber

Etli Bulgur Köftesi için:

100 gr kuzu ve dana kiymasi karisimi
2 kahve fincani köftelik bugur
1 adet yumurta
1 çorba kasigi ekmek içi
1 küçük sogan
1 çorba kasigi kavrulmus çam fistigi
1 çay kasigi kimyon tarçin karisimi
tuz-karabiber


Yapilisi:

Bulgurun yumusamasi için ilik suda yarim saat bekletin.
Suyunu süzüp,iyice sIkin. Kiyma ve sogani robotta püre haline getirin. Baharatlari, islatilmis ekmek içini, yumurtayi ve çam fistigini ekleyip, harci hazirlayin. Bu harçtan ceviz büyüklügünde oval köfteler hazirlayin.

Kemikli kuzu etini yagda kizartin. Nane ve tarçin ekip, üzerini örtecek kadar su koyup kaynatin. Üzerine biriken köpükleri aldiktan sonra, kisik ateste 3 saat pisirin. Etleri kemiklerinden ayirin 3,5 bardak et suyu ve tarçinla birlikte bir tencereye koyun, kaynayinca pirinci ekleyin. Pirinç ve etler 10 dakika kadar kaynarken, misir ununu yogurtta eritin ve tencereye koyun. Tekrar kaynamaya baslayinca köfteleri ilave edip, kisik ateste 20 dakika pisirin. Gerekli olursa et suyu ilave edin. Sicak olarak servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More