Borsch (rus yemeği)
Malzemeler:
Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg.
Tereyağı 1/4 bardak
Havuç (dilinmiş) 3 adet
Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak
Soğan (kıyılmış) 4 adet
Et suyu 2 kg.
Pancar (kıyılmış) 4 adet
Patates (küp küp dogranmis) 3 adet
Lahana (kıyılmış) 1 bardak
Domates 2 bardak
Defne yaprağı 1 adet
Sarımsak (dövülmüş) 1 diş
Tuz 2 çay kaşığı
Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak
Maydanoz 1-2 sap
Şeker 1 çorba kaşığı
Yoğurt (veya smetana, her servis için) 1 çorba kaşığı
Yapılışı:
Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur.
Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir.
Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir.
Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir.
*Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilir. 8-10 kişiliktir
Bu yazı;
ETLİ YEMEK VE KEBAPLAR kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!






0 yorum:
Yorum Gönder