Acılı Tavuk ve Pirinç

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu

Yapilisi:
Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın.
Etler pişince bir kenara alın.
Ayrı bir tavada yağı kızdırıp, un esmerleşene kadar unu kavurun.
Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun.
İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun.
Sıcak pilav üzerinde servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More