Kamaboko (Balik Köftesi)

Malzemeler:

Dil (Veya pisi balığı filetosu) 500 gr.
Mısır unu 2 çorba kaşığı
Şeker 1 çay kaşığı
Soya sosu 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Soguk Su 1 bardak
Siviyag veya icyagi


Yapilisi:

Balığın bütün kılçaklarını ayıklayın ve kıyma kivamina gelene kadar makineden çekin.
Mısır ununu, şekeri, soya sosunu ve tuzu,bu kıymayailave edip karistirin.
Bu arada yağı harlı ateşte kızdırın.
Balık karışımını küçük toplar halinde, nar gibi kızartın.
Sonra kâğıt peçetede yağını süzerek sıcak sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More