Kurbanlık Fiyatları Ne Belli Oldu





Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlıkların fiyatları da şekillenmeye başladı. İşte kurbanlık fiyatları...
       
Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlıkların fiyatları da şekillenmeye başladı. Geçen seneye göre fiyatlarda çok farklılık beklemeyen et sektörü temsilcileri, dana fiyatlarının kilosuna göre 3 bin 500 ile 7 bin lira arasında değişeceğini söyledi.

Kurban Fiyatları Ankara

2012 Yılı Ankara Kurbanlık Koyun Fiyatı
Koyun (tane) 500 – 800 TL
Canlı Kilo: 15-17 TL
2012 Yılı Ankara Kurbanlık Büyükbaş / Tosun Fiyatı
Canlı tosun (tane) 2500 – 8500 TL
Canlı Kilo: 11-13 TL



Kurban Fiyatları İstanbul

2012 Yılı İstanbul Kurbanlık Koyun Fiyatı
Koyun (tane) 600 – 800 TL
Canlı Kilo: 10-14 TL
2012 Yılı İstanbul Kurbanlık Büyükbaş / Tosun Fiyatı
Canlı tosun (tane) 5000 – 7000 TL
Canlı Kilo: 10-13 TL


Emin Et Yönetim Kurulu Başkanı Emin Arslan, yem fiyatlarıyla paralel olarak kesime giden hayvan sayısının da arttığını buna karşın, bunların dişi hayvan olması nedeniyle fiyatlarda değişikliğe neden olmayacağını ifade etti. İthalatın, Türkiye'de hayvan sayısını artırdığını kaydeden Arslan, “Bu yıl Kurban'da canlı dana, kilosu 12-14 liradan satılır. Bu da fiyatın 3 bin 500-7 bin lira arasında olacağını gösteriyor. Koç fiyatları ise 15-16 lira bandında olur. Yani kilosuna göre 500 lira ile bin 200 lira arasında değişir” diye konuştu.

2012 Kurban bayramı yaklaşıyor ve kurbanlıklar (kurbanlık koç ve dana başta olmak üzere) artık hayvan pazarına iniyor. Ankara ve İstanbul'da kurbanlık fiyatları geçen yıla göre 2012 yılında değişmeyeceği beklentisi var. Fiyatlar ise büyükbaşlarda 2.500 ile 10.000 TL arasında değişiyor. 7 kişi ile kesilebilecek bir inek 4.000 liradan başlarken, 7 kişilik boğalar 5.000 TL'den alıcı buluyor. 7 kişilik hayvandan en az 40 kilo et alınabileceğini aktaran hayvan sahipleri büyükbaş hayvanın küçük başa göre çok daha avantajlı olduğunu belirtiyor.
Küçük hayvan fiyatları ise etine göre cep yakıyor. 500 TL fiyattan başlayan küçükbaşlarda normal bir aile için 750 TL vermek gerekiyor. Hayvan yetiştiricileri, kendileri için en önemli satış dönemi olan Kurban Bayramı'nı dört gözle bekliyor. Bayrama hazırlık yapan köylüler ve hayvan yetiştiricileri, kurbanlıkları toptan veya perakende olarak satıyor.
2012 Kurban Bayramı Yaklaşıyor ve Merak edilen konu 2012'de Kurbanlık Fiyatları Ne Olacak!
Küçük Baş Kurbanlıklar (koç, kuzu, dana vb..) 500-800-1000 TL aralarında değişmesi bekleniyor! Büyük baş hayvanlar ise 4.000 TL – 15.000 TL arasında olması bekleniyor. Nadirde olsa 20.000 TL lik güçlü iyi beslenmiş boğalarında satışı gerçekleşecek.


'İTHAL KURBAN OLMAYACAK'

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasına karşın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Et ve Balık Kurumu'nun 'ithal kurbanlık' konusunda adım atmadığının altını çizen Arslan, Türkiye'de yeterli sayıda kurbanlık olduğunu söyledi. Bayramın 10 gün olması durumunda zaten insanların tatili tercih edeceğine değinen Arslan, vakıf ve dernekler yoluyla satışın daha çok olacağını belirtti.

'YEM FİYATI DÜŞMELİ'

Saray Çiftliği Genel Müdürü Nadir Yürüktümen de bayramda kurbanlık fiyatlarında bir artış beklemediklerini ifade etti. Yem maliyetlerindeki artışın ithalat nedeniyle et fiyatlarını etkilemediğini kaydeden Yürüktümen, “Kurbanlıklarda artış beklemememin bir nedeni de bu. Çünkü yemdeki artış nedeniyle besici zarar eder noktaya geldi. Zaten hayvanları elden çıkarmanın yolunu arıyorlar; bayram bunun için bir neden olacak. Yem fiyatlarını düşürmenin bir yolunu bulamadığımız sürece hayvancılık sektörü bundan zarar görecek” diye konuştu.

Habertürk

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More