Dul Maaşı Nasıl Alınır? Ne kadar?





Dul maaşı devlet tarafından 8 Mart 2012 den beri yürürlükte. Eşi vefat eden ve eşinin sigortası olmayan kadınlara yapılan 250 TL lik yardımdır.

Dolayısı ile dul maaşı olarak da özellikle sigortası varsa ölen eşinin o halde ölüm maaşı bağlanır ve eşinden dolayı emekli maaşını hayat kalan kadın alır. Dul maaşı kapsamında en çok uygulanan durum arasında en çok dul maaşı uygulaması dikkati çekmiş ve devlet bu durumda kayıtsız kalmamıştır.


Eşiniz veya babanız vefat etti ise bu durumda istediğiniz kişinin maaşı hangisinin yüksek ise o kişinin maaşını alma hakkınız var fakat her ikisinin maaşını alamıyorsunuz.

YAŞLILIK AYLIĞI OLAN DA ALACAK

Vatandaşların kafasını karıştıran ‘Yaşlılık aylığı alanlar, dul maaşı alabilecek mi?’ sorusunun cevabı da yazımızda. Benzer durumda olup ‘Ben yaşlılık aylığı değil dul maaşı almak istiyorum’ diyen kadın sayısı şu ana kadar 2 bin kişiyi buldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu kişilere ‘Bizden maaş almanız da bir sakınca yok’ cevabını verdi. 2022 sayılı yasa çerçevesinde kocası hayatta olmayıp 110 lira yaşlılık aylığı alanlar 250 lirayı tercih edebilecekler. Hatta mahkeme kararıyla hem yaşlılık aylığı hem dul maaşı almak da mümkün olabilecek.
Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemleri İçin Tıklayın

Maaş almak için yapılması gerekenler

Dul Maaşı Nasıl Alınır?

1- Kadınlar, kayıtlı oldukları il/ilçe sınırları içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvuracak.

2- Başvurudan itibaren tüm işlemler, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yürütülecek.

3- Sistemde dosyası bulunanların, durumu güncellenecek ve mütevelli heyetine gönderilecek.

4- Dosyası bulunmayanlar için dosya oluşturulacak. Hane ziyareti yapılarak, sosyal inceleme raporu düzenlenecek yine mütevelli heyetine gönderilecek.

5- Başvuru sahibi çalışabilecek durumdaysa İŞKUR’a kaydı yapılacak.

6- Yardım yapılıp yapılmayacağına mütevelli heyeti karar verecek.

7- Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, nakdi yardımı bankaya yatıracak.

8- Hak sahiplerinin sosyo-ekonomik ve medeni durumlarında değişiklik olup olmadığı, her ay sistemden yapılacak sorgulamalar ve her yıl yapılacak sosyal incelemelerle takip edilecek.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More