AMETİST TAŞI NEDİR - STRESİ AZALTAN AMETİST TAŞININ FAYDALARI NELER - AMETİST TAŞININ İNSAN ÜZERİNDEKİ ETKİSİ



ametist taşı nedir, ametist taşı nın özellikleri, ametist taşının faydaları, ametist taşı stresi azaltan taş, ametist taşının özellikleri neler, ametist taşının ne gibi özellikleri var, ametist taşını nerden alabilirim, ametist taşı nerde satılıyor, ametist taşı kaç para, ametist taşı ve stres, stresi azaltan taş hangisidir,



Hepimiz gündelik yaşamımızda stresten uzak kalmanın yollarını aramak yada denemek için büyük uğraşlar veririz. Gerek işyerlerimizde, gerek evimizde hatta en çok da yollarda trafikte sakin olmaya
çalışmak hepimizin çilesidir. Ne kadar uzak kalmaya çalışsaak da stres her yerde bir şekilde bizi bulur. Stresten uzak kalmak için hemen hemen herkesin kendine göre yöntemleri vardır.

Stresten kurtulmanın ve stresi uzaklaştırmanın dağıtmanın en bilindik yöntemi ise Ametist taşıdır. Geçmişten beri insanların gündelik yaşamdaki  olumsuzluklara karşı koruduğuna inandığı taş olan Ametist taşını üzerinizde bulundurmanız yetiyor. Huzur ve sakinlik veren bu taş tüm olumsuzlukları üzerinizden atmaya birebirdir.

Sizlere bu yazımızda Ametist taşı nedir, Ametist taşının özellikleri neler, Ametist taşını nasıl kullanmamız gerekir, nerden bulabiliriz ve nerelerde durması gerekiyor gibi Ametist taşının özelliklerini ve Ametist taşının faydalarını sizler için derledik.


Ametist Taşı Nedir

Ametist  taşı gündelik yaşamımızda kesinlikle üzerimizde bulundurmamız gereken stresten ve gün içindeki bütün olumsuzluklara karşı bizi koruyan muhteşem bir taştır.
Ametist, genellikle mücevher olarak kullanılan mor renkli bir Kuvars (Silisyum dioksit, SiO2) türüdür. Pembemsi menekşe renginden koyu mor renge doğru geniş bir renk skalasına sahip olan Ametist, bu renkleri içeriğinde bulunan demirden almaktadır.


Tarihte Ametist Taşının Sağladıkları

Ametist çağlar boyunca çok çeşitli uygarlıklar tarafından sıkça kullanılan bir taş olmuştur. Büyük maden yataklarının keşfine kadar Ametist, Elmas ve benzeri kıymetli taşlarla aynı kategoride bulunmuştur.

Eski mısırlılar Ametist taşını oyma desenler ile süsleyip mücevher olarak kullanmışlardır. Eski yunanlılar Ametist taşının sarhoşluk giderici özelliği olduğuna inanırken, orta çağ Avrupasında askerler iyileştirme ve insanı soğukkanlı tutma özelliği olduğuna inanarak savaşlarda Ametist taşı takmışlardır. Yine Avrupa içerisinde bulunan bazı Anglosakson mezarlarında Ametist taşından yapılma tespih taneleribulunmuştur.

Leonardo Da Vinci, Ametist taşının şeytani ve günahkar düşünceleri yok ettiğini ve zekayı canlandırdığını yazmıştır. Dindarlığın ve saflığın sembolü olarak görülen Ametist, orta çağ boyunca başta Katolik Kilisesi olmak üzere diğer dini grup ve kiliselerde değer verilmiş ve özellikle oymalarda çokça kullanılmıştır.
Ametist taşının bir diğer özelliği ise zihinsel konsantrasyonu sağlamada yardımcı olmasıdır. Geçmişte düşünürlerin ve filozofların daima kuvars küreler bulundurmaları, bir kuvars çeşidi olan Ametistin zihinsel konsantrasyonu pozitif yönde nasıl etkilediğinin bir kanıtıdır. Tüm bunların yanısıra Ametist, insanda ve ortamda bulunan negatif enerjiyi kendisine çekmektedir.



Ametist Taşının İnsan Üzerindeki Etkileri Nelerdir

Fiziksel Özellikleri

- Bedende oluşan fazla elektriksel yükleri bünyesine çekip absorbe ederek beynin daha verimli çalışmasını sağlar.
- İçinde bulunduğu ortamın (ev, ofis vb.) negatif enerjisini bünyesine çekerek ortamın pozitif enerjisini arttırır. - Ametist taşının yaydığı enerji doğrudan sinir sistemini etkileyerek, aşırı yorgunluğu giderir ve stresi azaltır.
- Bilinen tüm elektronik cihazların sebep olduğu elektromanyetik alanın büyük bir kısmını yakalayarak absorbe eder.

Zihinsel Etkileri 

- Yaydığı enerjinin zihinsel etkilerinden en önemlisi odaklanma probleminin giderilmesine yardımcı olmasıdır.
- Kişiyi rahatsız eden  düşünceleri uzaklaştıran yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.
- Ametist taşı astroloji biliminde manevi dünyaya açılan üçüncü gözün simgesi olması sebebiyle “Ruhun Taşı” olarak da bilinmektedir.
- Ametist taşı yaydığı enerji sayesinde kişide uyum ve dengenin oluşup korunmasında yardımcıdır.



Ametist Taşından Faydalanma Şekilleri 

- Ametist taşını odanızda bulundurarak çok çalışmanın verdiği yorgunluk, huzursuzluk ve baş ağrısından kurtulabilirsiniz.
- Bilgisayar ve televizyon gibi kuvvetli elektromanyetik alana sahip olan cihazların yanında bulundurarak bu elektromanyetik alanların etkilerini azaltabilirsiniz.
- Kolye, küpe, yüzük, broş, tesbih yada ham kayaç şeklinde üzerinizde bulundurabilirsiniz.
- Konsantrasyon ve odaklanma problemleri için çalışma masanızın üzerinde vücudunuza yakın bir konumda bulundurabilirsiniz.
- Yatmadan önce bir süre Ametist taşını elinizde tuttuktan sonra yastığınızın altına koyarak uyku kalitenizi arttırabilirsiniz.





Ametist Taşı Hakkında YORUM Yapabilirsiniz.
Ametist Taşı Kullananlar Var mı ?






stresi hangi taşa alıyor, stresi hangi taş azaltıyor, iyi uyku uyumak için ne yapmak gerekir, ametist taşı ve stresi, ametist taşı gerçekten stresi azaltıyormu, ametist taşı gerçekten etkili mi, ametist taşı nasıl kullanılır, ametist taşını nerelerde bulundurmamız gerekir, freeimle.blogspot.com, ametist taşını evde nereye koymalıyız, ametist taşı, ametist, ametist taşı etkileri gerçek mi, ametist taşı stresi alıyor mu, olumsuzlukları alan ametist taşı, olumsuzlukları alan taş hangisi, stresi alan taşın ismi, olumsuzlukları alan taşın ismi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More