Kasım Ayı Memur Alımları 8.234 Kadro

Kasım Ayı Memur Alım Kılavuzu 8.243 Kadro Branş Sayıları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Kasım Ayı içerisinde 8243 memur alımı.

Merak Ettiniz Mi? Dünyada Kaçıncı Kişiniz?

Bilmem hiç merak edeniniz oldu mu? Ben doğduğumda dünyadaki kaçıncı kişi idim.Ya da benden önce kaç kişi dünyaya geldi. Bir başka soru ise ortalama kaç yaşında öleceğim?

En Güncel Memur Maaşları

Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarının 2012 Memur Maaşları ve İmkanları

Türkiye ve Dünya Haritası 3 Boyutlu

Tam Ekran / Google Map Haritası, Türkiye ilçe Haritaları ve Cadde Sokak sorgulama imkânı, Mesafe - Alan ölçümü, Yol Tarifi, Rakım ve koordinat belirleme ve Dünyanın tüm ülkelerinin 3 Boyutlu Görüntülerine Hayran Olacaksınız

SEO Yarışması

Telemarketingürünleritürkiyesatışlideritvshopsanalmağazacılık kelimesinde Googlede ilk sırada çıkan kişi yarışmayı kazanacak

ÖSYM 2012 Sınav Takvimini Açıkladı

ÖSYM’nin açıkaldığı sınav takviminde 28 sınav yer alıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre sınav takviminin güncel gelişmelere göre değişebileceği

Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları

22011 yılının 5. ve son ehliyet sınavı 10 Aralık 2011 Cumartesi günü yapılacak. Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayı Sınavı

Sümela' nın Şifresi İzle

Filmde, “halk kahramanı” Temel, az bilinen bir sır olan Sümela’nın sırrını çözmeye çalışacak.İşte Detaylar

2011-2012 Eğitim Yılında Burs Veren Kurumlar

2011-2012'de üniversite öğrencilerine burs verecek kurumlar. 2011-2012 Burs başvuruları. 2011-2012 Özel burslar ve iletişim.

Window 7, XP'nin Gerisinde Kaldı

Windows 7'nin satışa sunulmasının ardından geçen 18 ayda Microsoft, 350 milyon adet lisanslı Windows 7 satmayı başardı.

Sebze Ezme Çorbas
Malzemeler
200 gr temizlenmis, küp seklinde dogranmis dolma kabagi
200 gr soyulmus ve küp seklinde dogranmis havuç

150 gr soyulmus ve küp seklinde dogranmis
patates
2 adet ince dogranmis kuru sogan
200 gr kabugu soyulmus ve dogranmis
domates
2 adet çekirdekleri çikmis ve dogranmis dolma biber
4 dis soyulmus ve dogranmis
sarimsak
150 gr tereyagi veya margarin
Yeteri kadar
tuz
6 bardak su

Yapilis Tarifi
Önce tencereyi atesin üzerine koyun ve içine yagi ekledikten sonra sirasiyla sarimsak, sogan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun.
Domatesi ilave edip suyu koyarak kaynamaya birakin. Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pisirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirerek sicak servis

Turkısh Mini Pizza

Malzemeler :
1 kg Un
375 gr Yağ(pasta ve börek yağı)
5 adet Yumurta(birini üstüne sürmek için ayırın)
225 ml Su
35 gr Maya
60 gr Şeker
30 gr Tuz
İsteğe Göre İç Malzeme:
Ketçap

Hazırlanışı : Tezgahımıza unu eleyelim ve ay kırteri gibi açalım. Yağımızı yoğurup dinlendirelim oda sıcaklığında sırasıyla unumuza malzemelerimizi koyalım. İyice yoğuralım ve 30 dak dinlendirelim. Hamurumuz dinlendikten sonra eşit parçalara bölelelim. Avucumuz hamur parçalarından alalım ve tezgahımızın üstünde dairesel hareketlerle yuvarlıyalım pürüz ve çatlak olmamasına itina gösterlim. Hamurlarımızı toplar haline getirdikten sonra 30 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendirelim. Hamur ğarçaları dinlendiği zaman hamurların üstüne dört parmağımızla bastırıp yuvarlak ve ince daire yapalım.

Fırça yardımıyla ketçabımızı sürelim. Çimdik yardımıyla malzemelerimize saplayalım. Hamurlarımızı elimize alıp üç parmağımızı birleştirip bastırırak kenarların kıvırıp ve ahamurlarımızı açalım. Yağlanmış tepsimize dizelim. Üsalerine yumurtalarımızı sürelim. 180c fırınımızda pişirelim.

Kadınbudu Köfte

Malzemeler :
• 500 gr. Kıyma

• 1 iri soğan (ince kıyılmış )
• 1 çay bardağı pirinç ( haşlanmış )
• 3 yumurta
• ½ su bardağı un
• 1 su bardağı sıvıyağı
• Karabiber
• Tuz

Hazırlanışı :
1 kaşık yağda soğanı ve kıymanın yarısını kavurup ılıtın. Haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kalan çiğ kıymayı da ekleyip 1 yumurta kırarak iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yassı köfteler yapın.2 yumurtayı iyice çırpın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp servis tabağına dizin.

Yalancı İçli Köfte

MALZEMELER:

• 3 adet patates
• 2 su bardağı ince bulgur
• 2 adet yumurta sarısı
• Tuz, karabiber ve kimyon
İçi İçin:
• 200 gr. kıyma
• 2 adet soğan
• 2 çorba kaşığı ceviz içi
• Yarım demet maydonoz
• Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlayın bulgurun üzerine bir bardak kaynar su koyup üzerine kapak kapatın. Haşlanmış patatesleri rendeleyip bulguru ekleyin. Tuz, karabiber ve 2 adet yumurtanın akını içine koyup yoğurun. Yumurta iriliğinde parçalar kopartın. Her parçanın içini ıslatmış olduğunuz parmağınızla oyun. Bir tavada margarini, soğanı ve kıymayı iyice kavurun. Ceviziçi, maydonoz ve baharatları da ekleyin. Patatelerin içine hazırladığınız harcı koyup yuvarlayarak kapatın. Köfteleri yumurta sarısına bulayıp çok kızgın yağda kızartın.

Tekirdağ Köftesi

Malzemeler :
• Yarım kilo köftelik kıyma
• 1 yumurta

• 2-3 dilim kuru ekmek
• 1 baş orta boy kuru soğan
• tuz
• Karabiber
• Kimyon

• Nane

Hazırlanışı :
Kıymaya rendelenmiş kuru soganı ve rendelenmiş emekleri ilave edelim. Yumurtayı da ilave ederek hamur gibi yoğuralım. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyerek harç elimizi bırakana dek yoğuralım. Yuvarlak köfteler yapalım ve yağlı tavada kızartalım.

Bezelyeli Yumurta Salatası

Malzemeler :
• 3 adet iri patates
• 6 adet yumurta

• 1 su bardağı haşlanmış bezelye
• ½ su bardağı haşlanmış tane mısır
• 4 adet taze soğan

• 1 demet maydanoz
• 3 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Sos İçin:
• ½ su bardağı yoğurt
• 100 gr krem peynir
• 5 çorba kaşığı mayonez
• 1 çorba kaşığı toz hardal
• Yarım çay kaşığı toz kişniş
• Yarım çay kaşığı kimyon
• Tuz, kırmızıbiber

Hazırlanışı :
Patatesleri bir tencerede haşlayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun. Halka halka dilimleyin. Taze soğanları ve maydanozu yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Sos için; yoğurt, krem peynir, mayonez, hardal, toz kişniş ve kimyonu bir kâsede koyun iyice çırpın. Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra biraz daha karıştırın. Geniz bir salata kasesinde haşlanmış ve kuşbaşı olarak doğranmış patates, iç bezelye, mısır, taze soğan ve maydanozu salata kâsesinde harmanlayın.


Yumurta dilimlerini salata tabağının kenarlarına dizin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Kıyılmış taze dereotlarını da üzerine serpip servis yapın.

Ançuvezli Omlet

Malzemeler :
• 8 tane ançuvez salamurası
• 5 büyük diş sarımsak
• 2 çay kaşığı karper peyniri
• 100 gr siyah zeytin
• 8 tane yumurta
• 1 çay kaşığı domates konsantresi
• 3 çay kaşığı süt
• 1 tutam arnavut biberi
• Zeytin yağı

Hazırlanışı :
Ançuvezleri yıkayın ve kılçıklarını ayıklayın. Sarımsakları kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Sarımsak, karper peyniri, zeytin ve ançuvezlere pürüssüz bir şekil vererek yayın. Yumurtaları çırpın ve domates konsantresi, süt ve bir tutam arnavut biberi ilave edin. Ancak sakın tuz atmayın. Bunları mixerde iyice karıştırın. Bir tavayı yağlayp hafifce ısıtın ve omleti pişirin.

Krem Peynirli Yaş Pasta

MALZEMELER:
Pandispanya İçin :
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı su
Kremanın Malzemesi :
3 yaprak jelatin
1 kutu krem peyniri
1 kahve fincanı toz şeker
2 adet yumurta
1 paketten hazırlanmış krem şanti
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu

HAZIRLANIŞI:
Pandispanyanın Hazırlanışı: Oda ısısında bekletilmiş yumurtaları şekerle beraber koyu yoğurt kıvamında çırpın. İçine vanilya ve kabartma tozu eklenmiş un ilave edip karıştırın. Yağlanmış unlanmış kalıba dökün. 170 derece sıcaklıktaki fırında pişirin. Arzu ettiginiz meyve suyu ve nescafe (şekerli) ile ıslatın. Üzerine krema dökün. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servise sunun.

Kremanın Hazırlanışı: Jelatinleri ıslatın. Suyunu süzdürüp içine limon suyu ekleyerek ateşte eriyene kadar karıştırın, sonra ateşten alın. Ayrı bir kapte krem peynir, yumurta sarıları ve toz şekeri beraberce çırpın. Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını, eritilmiş jelatinleri ve krem şantiyi de ilave ederek hepsini birbirine iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı pandispanyanın üzerine dökün. Buzdolabında bekletin.

Muzlu Kalp Pasta

MALZEMELER:
Pandispanya İçin:
8 Yumurta Akı,
8 Yumurta Sarısı
120 gr Toz Şeker
180 gr Un
Krema İçin:
1 Yumurta
75 gr Toz şeker
1 Çay Kaşığı Vanilya
50 gr Un
250 gr Süt
50 gr Margarin
5 Muz
300 gr Çırpılmış Kremşanti

HAZIRLANIŞI:
Pandispanyayı Hazırlamak İçin;
yumurta aklarına tozşekeri ilave edip iyice koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpma teli veya bir çatal ile çırpın. Karıştırmaya devam ederek yumurta aklarına ilave edin. İyice yedirene kadar karıştırın. Unu ilave edip kevgirle yavaş yavaş karıştırın. Karışımın sulanmamasına dikkat edin.Yağlı kağıt üzerine aynı büyüklükte 3 adet kalp şekli çizip bir fırın tepsisine yerleştirin. Sıkma torbasının ucuna 1 cm çapında düz bir uç takın ve hazırladığınız hamuru torbaya doldurun. Yağlı kağıtlara çizdiğiniz kalp şekillerinin içine hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pişirin.


Kremayı hazırlamak için yumurta, toz şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp benmari usulü ısıtarak un ilave edip karıştırın. Bu arada sütü kaynatın ve yavaş yavaş unlu karışıma ilave ederek orta ateşte 1-2 dakika pişirin. Kremayı soğuması için bir tepsiye boşaltın. Soğuduktan sonra margarini ilave edin ve mikserle düşük hızda 1-2 dakika çırpın.Kalp şeklindeki pandispanyaların birini düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremayı sürün. Muzları ince ince dilimleyip kremanın üzerine yerleştirin. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve muzların üzerine sürün. Ikinci pandispanya dilimini kapatıp aynı işlemi tekrarlayın. En üste üçüncü dilimi kapatın ve 1 saat buzdolabında bekletin.Turtayı buzdolabından çıkarıp üzerini ve yan kısımlarını krem şanti ile kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyıp servis yapın.

Dikkat: Hazır pandispanya alıp kalp şeklinde keserek kullanabilirsiniz. Hazırladığınız pandispanya hamurunu kalp şeklindeki teflon kek kalıbında da pişirebilirsiniz. Artan hamuru buzlukta saklayabilirsiniz.

Elmalı Milföy Pasta

Malzemeler :
250 gr Milföy Hamuru
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
60 gr Bademezmesi, Şeker
3 Çorba Kaşığı Kanyak
5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz İçi
4 Elma
1/2 Su Bardağı Süt Kreması
50 gr Bal
3 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Kayısı Reçeli
Tarçın


Hazırlanışı :
Dondurulmuş milföy hamuru kullanıyorsanız açılmasını bekleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Üzerine limon suyu gezdirin. Bademezmesi, kanyak ve ceviz içini karıştırıp yoğurun. Milföy hamurlarını üstüste yerleştirip 3 mm inceliğinde açın. Hamurdan 14 cm çapında yuvarlak 4 parça çıkarın. Hamurları fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine bademezmeli karışımdan sürün. Elma dilimlerini bademezmesinin üzerine yerleştirip tarçın ve şeker serpin.


Fırında 15 dakika kadar pişirin. Bir kasede süt kreması, bal, yumurta sarısı, tarçın ve kalan kanyağı benmari usulü karıştırın. Kaseyi soğuk su ile dolu bir başka kaba alıp soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin. Elmalı pastaların üzerine kayısı reçeli sürün. Elmalı pastaları tarçınlı krema eşliğinde servis yapın.

Çilekli Kivili Pasta

Malzemeler :
1 adet hazır pasta keki
2 paket krem şanti
3 su bærağı süt
Çilek
Kivi
Süslemek için nar


Hazırlanışı :
Pasta kekini ikiye bölerek bir bardak sütle ıslatın. Yuvarlak bir kabın içine kekin bir parçasını yerleştirin. Krem şantinin bir paketini hazırlayın. Kaptaki kekin üzerine birazını sürün, çilekleri dizin ve tekrar krem şantiyi sürün. Kekin diğer parçasını krem şantinin üstüne koyun. Bir gece bu şekilde buzdolabında bekletin.


Pastayı düz bir tabağa ters olarak çevirin. Kalan krem şantiyi hazırlayın ve kekin üzerine sıvayın. Kivi, çilek, nar veya tercih ettiğiniz başka meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Elmalı Pasta

Malzemeler :

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tane dilimlenmiş elma
Tarçın
Sosunun Malzemesi:
2 su bardağı süt
1 kaşık un
2 kaşık şeker
1 kaşık nişasta
3 kaşık kakao
1 kaşık margarin


Hazırlanışı :
Önce hamur kabına yumurtaları kırıp şeker ilave ederek çırpın. Şeker eriyince yoğurt ve yağ ilave edip fındık, un ve kabartma tozunu içine koyun. Yuvarlak kek kabını yağlayın, dilimlenen elmaları içine dizerek üzerine tarçın serpin. Daha sonra kek hamurunu tepsiye dökerek, sıcak fırında 170 derecede pişirin. Pişen hamuru 30 dakika soğutup servis tabağına ters çevirin. Üzerine sos koyarak servise hazır hale getirin.


Sosunun Hazırlanışı: 2 bardak su veya süte un, şeker, kakao koyup iyice karıştırarak ateşe koyun. Sıcakken içine margarini koyup eritin. Ilık hale gelince kekin üstüne dökerek, üzerine fındık ve tarçın serpin. Karıştırarak pişirin.

ALMAN PASTASI















Malzemeler:

  • Kek için :
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1,5 çay bardağı şekeri
  • Kreması için :
  • 2 Su bardağı süt
  • 1 Adet yumurta sarısı
  • 1 Çorba kaşığı margarin
  • 3 Çorba kaşığı un
  • 1 Çay bardağı şeker
  • üzeri için pudra şekeri

Hazırlanışı: Yumurta ve şeker çırpılır, yoğurt ve margarin eklenir ve mikserle çırpmaya devam edilir. Son olarak un ve kabaertma tozu eklenir karıştırışır, Yağlanmış ve unlanmış kalıba döküp, 180 dereceli fırında pişirilir. Süt, şeker, yumurta sarısı ve unu karıştırarak muhallebi gibi pişirilir. Ocaktan alınca içine 1 çorba kaşığı margarin, vanilya ilave edilip, 4-5 dakika mikserle çırpılır. Hazırlanan kek ikiye kesilir. Hazırlanan kremayı soğuduktan sonra kekin üzerine sürülür ve diğer kek üzerine kapatılır. Kekin üstüne bol miktarda pudra şekeri serperek, mevsim meyveleri ile süslenip, servis yapılır. Afiyet olsun.

KÜNEFE




















Malzemeler :

-500 gr tel kadayıf
-250gr tereyağı
-1,5 Çorba kaşığı üzüm pekmezi

-(pekmez yerine toz şeker kullanılabilir)

-300 gr künefe peyniri (veya dil peyniri)

Süslemek için :
-Ceviz yada antep fıstığı
Şerbeti için :
-4 su bardağı şeker

-3 su bardağı su,

-2 damla limon suyu

Hazırlanışı :
Önce şerbeti hazırlanır. Bunun için 3 su bardağı su ve 4 su bardağı tozşeker, 5 damla limon kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Tere yağı (veya margarin) tavada eritilir, 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı üzüm pekmeziyle karıştırılır ve tepsiye dökülür. Kadayıflar bir kapya eritilen tereyağı ile billite karıştırılır, ardından kadayıfın yarısı tepsiye konur ve elinizle iyice bastırılır üzerine dil peyniri eşit miktarda yayılır.Kalan kadayıf döşenir. Elle bastırılır ve üzerine ağırlık kullanarak preslenir. 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbet dökülür. Yeşil fıstık veya ceviz serpilir. Kaymakla servis yapılır. Afiyet olsun.

AKDENİZ SALATASI

















Malzemeler:

· 2 demet Akdeniz yeşillikleri

· 1 demet roka

· Çeri domates

· Yarım demet maydanoz

· 150 gr eski kaşarpeynir

· 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

· 1 çorba kaşığı nar ekşisi

· 2 çorba kaşığı limon suyu

· Tuz


Hazırlanışı: Salatalar temizlenip yıkanır ve büyük parçalara bölünür. Domatesler yıkanır. Peynir doğranır. Maydanoz yaprak yaprak ayırılır.Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırılır. Yeşillikler servis tabağına alınır. Domates eklenip harmanlanır. Zeytinyağlı sos üzerine gezdirilir. Üzerine maydanoz yaprakları ve peynir serpilir. Afiyet olsun.

BOŞNAK BÖREĞİ

















Malzemeler:

  • 1 kg. un
    1 fincan ayçiçekyağı
    1 yumurtanın sarısı
    Yeterince su
    Tuz
    İç Malzemesi
  • 5 adet büyük patates
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı ayçiçekyağı
  • Karabiber, Tuz
Hazırlanışı : Unun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan zeytinyağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamur 9 eşit parçaya bölünüp bezeler hazırlanır. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açılır. Bezelerin üzerine zeytinyağı sürülür. 20 dk bekletilir.
Patates ve soğanlar soyulup rendelenir tavada 10 dk. kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.
Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açın. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılmalıdır.) Hazırlanan patatesli karışım yufkaya serpilir, yufkayı rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır, Afiyet olsun.

ÜZÜMLÜ KEK









Malzemeler:

  • 3 Adet yumurta
    3 Kahve fincanı tozşeker
    3 Çorba kaşığı yoğurt
    100 gr margarin
    1 Çorba kaşığı kakao
    1 Paket kabartma tozu
    3 Kahve fincanı un
    3 Kahve fincanı mısırunu
    3 Çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
Hazırlanışı : 3 Adet yumurta ve 3 kahve fincanı tozşekeri 5 dakika mikserle çırpılır.· 3 Çorba kaşığı yoğurt, 100 gr margarin, 1 çorba kaşığı kakao, 1 kapet kabartma tozu, 3 kahve fincanı un ve 3 kahve fincanı mısır ununu ilave edilip karıştırılır. Margarin ile yağlanmış kalıba dökülür. Üzerine 3 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm serpilir. 170 dereceli fırında 40 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

MAKARNA&BROKOLİ SALATASI
















Malzemeler:

  • 1 su bardagi burgu makarna
  • 1 brokoli nin tek ustu cicek kismi
  • 1/2 yesil dolmalik biber
  • 1/2 sari dolmalik biber
  • 1 havuc rendelenmis
  • 1 salatalik
  • Maydonoz
  • Taze sogan
  • Limon suyu, tuz
  • Karabiber ve zeytinyagi

Hazırlanışı: Makarna tuzlu suda haslanir süzülür. Derince bir kaseye biberler dogranır, brokolileri eklenir rendelenmis havuclari, dogranmis soganlarida ve salataliklarida ilave edin makarnayla birlikte karıştırılır. Zeytinyagi, limon, tuz ve kar biber ilave edilip soguk servis yapılır. Afiyet olsun

GÜLLAÇ



















Malzemeler:

· 8 Su bardağı süt

· 2,5 Su bardağı tozşeker

· 1 Paket güllaç

· 300 gr dövülmüş ceviz

· Çeyrek çay bardağı gül suyu

· 1 Adet nar


Hazırlanışı: Süt ısıtılır tozşer ilave edilip, kaynatılır. Geniş bir tepsiye dökülür, güllaçları parçalara ayırıp, tepsi içinde şekerli süt ile ıslatılır, derin servis kabına güllaç yapraklarının yarısı dizilir, sonra ceviz eklenir, kalan güllaç yaprakları bitene kadar dizilir. Kalan süt üzerine dökülür. Gül suyu ilave edilip, üzerine nar taneleriyle süsleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.

MUSAKKA























MALZEMELER:

4 adet patlıcan
2 adet orta boy soğan
250 gr. kıyma
2 adet domates
1 bardak et suyu
1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI: Patlıcanlar alaca soyulup içinde bol tuz ve su bulunan bir kapta yarım saat bekletilir. Daha sonra iyice yıkayıp bir kenarda süzülmeye bırakılır. Soğanlar zar şeklinde doğranır. Domateslerin kabuklarını soyulup küçük doğranır. Patlıcanlar bir bezle kuruladıktan sonra bir kapta çiçek yağını kızdırıp bu yağda patlıcanlar hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Delikli bir kepçeyle alıp fırın tepsisine dizilir. Bir tavada 2 kaşık margarini kızdırıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurulur ve üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurulur. Domatesler eklenir, hafif pişene kadar kavurulup tuz ve karabiber ilave edilir. Patlıcanların üzeri bu harç ile tamamen kapatılır ve 1.5 bardak et suyunu da ilave edilir, domates ve biber dilimleriyle süslenip fırında 175 derecede 40 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.

ÇİKOLATA SOSLU KEK




















Malzemeler:

  • 1 adet yumurta,
  • 1,5 su bardağı tozşeker,
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un.
    Sos için:
    1 büyük paket fındıklı çikolata
  • yarım su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao

6 kişilik:

Hazırlanışı : Yumurta ve bir buçuk su bardağı tozşekeri mikserle çırpılır. Bir buçuk su bardağı sütü ve sıvı yağı ilave edilir tekrar çırpılır. Ayrı bir kabda vanilya,kabartma tozu ve unu karıştırılır ve süte ilave edilir. Çırpmaya devamedin, sonra karışım yağlanmış unlanmış fırın tepsisine yayılır. Orta ısılı fırında 40-45 dakika pişirilir. Fırından çıkarılır, sosu için, çikolata benmari usulu eritilir.Yarım su bardağı süt ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip karıştırılır. (hazır çikolata sosunda kullanabilirsiniz) Kek dilimlenir, hazırladığınız sosu sıcak sıcak kek dilimlerinin üzerine gezdirip servis yapınlır. Afiyet olsun.

NAR EKŞİLİ ACILI EZME




















Malzemeler:

* 3-4 domates

* 2 soğan

* Yarım demet maydanoz

* 2 çorba kaşığı nar ekşisi

* 1 tatlı kaşığı sumak

* 1 tutam kimyon

* Yarım limon suyu

* 3 çorba kaşığı zeytinyağı

* Tuz, kırmızı pulbiber



Hazırlanışı:
Domates ve soğanları soyup bıçakla ince ince kıyılır. Maydanoz incecik doğranır. Domates, soğan, maydanoz, nar ekşisi, sumak, 1 tutam kimyon, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kırmızı pulbiberi derin bir kâsede çatalla ezerek karıştırılır. Servis tabağına alıp servis yapın.

FIRINDA HİNDİ













Malzemeler

1 adet orta boy hindi
6 diş sarımsak
3 adet soğan
2 adet limon
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet kesme şeker
Tuz ve tane karabiber
Zeytinyağı
Yarım fincan doğal kekik aromalı zeytinyağı

Hazırlanışı: Orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün. Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin. Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın. İçine 2 limon suyunu ilave edin. Salçayı, kekiği, şekeri, tuzu ve tane karabiberi ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine doğal kekik aromalı zeytinyağını ilave edin. Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında bir gece bekletin. Sosun arta kalanını saklayın. Ertesi gün fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün. Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin.

FIRINDA ISPANAKLI MANTAR


















Malzemeler:
  • 500 gr. ıspanak
  • 500 gr. mantar
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • sıvı yağ
  • Karabiber, pulbiber
  • Beşamel sosu için ;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 500 gram kaşar peyniri

Hazırlanışı: Ispanaklar temizlenip yıkanır, kaynar suda azar azar 2 dakika kadar haşlanır süzerek çıkarılır. Mantar ve soğan doğranır, tavada kavrulur (mantar suyunu verip tekrar çekmeli) baharatlarla tatlandırılır. Borcama yada fırın tepsisine önce ıspanaklar dizilir onun üzerini kavrulmuş mantarlar konur. Tencerede un ve yağ kavrulur sonra soğuk süt eklenir başemal sos hazırlanır ve mantarların üzerine yayılır, en üste rendelenmiş kaşar serpilir. Önceden ısıttıgımız fırında 180 derecede kaşar peyniri eriyip kızarıncaya kada pişirilir. ( Sebzeler piştiği için fırında fazla kalmasına gerek yok.) Afiyet olsun.

KROKANLI PASTA















MALZEMELER:

  • 30 Adet Kakaolu Petibör Bisküvi
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1 Su Bardağı Soğuk süt
  • 1 Adet Fındık Aromalı Nescafe Üçübirarada
  • 1 Su Bardağı Damla Çikolata
  • Krakon için Malzeme:
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri kırılmış fındık
  • Yağlı pişirme kağıdı
  • Bisküvileri Islatmak İçin
  • 1,5 Su Bardağı Süt
  • Bir Paket Çikolara Sosu
  • Süslemek İçin Fındık ve Antepfıstığı

HAZIRLANIŞI: Ön Hazırlık olarak krokan hazırlanır, 5 çorba kaşıgı şeker teflon tavada karamelleşinceye kadar karıştırarak eritilir. Şeker eriyince fındıklar eklenir, yağlı kağıt tezgaha yayılıe ve bu karışım üzerine dökülür soguması için bekletilir soğuyunca küçük parçalara bölünür. Krem şanti ve neskafe 1 su bardağı soğuk süt ile karıştırılır krema hazırlanır. Bisküviler süte batırıp ıslatılır ve kare borcama bir kat dizilir, üzerine kremanın yarısı sürülür, krokanların yarısı eklenir ve damla çikolara serpiştirilir. Üzerine bir kat daha sütle ıslatılan bisküvi dizilir ve kalan krema üzerine yayılır. Çikolara sosu üzerindeki tarife göre hazırlanır (yarım paket yeterli gelir) soğuyunca pastanın üzerine dökülür. Fındık ve antepfıstıgıyla süsledikten sonra en az 5 saat buzdolabında bekletilir soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.

Nar Ekşili Kısır

Malzemeler
  • 2 Su bardağı ince bulgur
  • 4 Domates
  • 1 Bağ taze soğan
  • 1 Kuru soğan
  • 4,5 diş sarımsak
  • 4,5 Yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 7,8 dal taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 2,3 yeşil sivri biber
  • 1 Çay bardağı sıcak su
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası yada 1,5 yemek kaşığı domates salçası
vYapılışı

Bulguru bir tepside 1 çay bardağı sıcak suyu ilave ederek 5 dakika bekletin. Üzerine 2 domatesi rendeleyip karıştırın birkaç dakika yoğurun ve 5 dakika daha yumuşaması için bekletin. Bulgur beklerken. Diğer taraftan . biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Kuru soğanı ve sarımsağı çok ince doğrayın.maydanozu, naneyi, yeşil soğanı ince kıyın. Domatesin kabuklarını soyup küp olarak doğrayın. Ve tüm doğradığınız malzemeyi yumuşayan bulgura ekleyin. İlave olarak (kanka.net) sıvı yağı, nar ekşisini, baharatı ve salçasını , tuzunu ekleyerek bütün malzemeyi harmanlayın. Ve yumuşamakta olan bulgura ilave edip 2,3 dakika daha yoğurun. Servis tabağına alın Servis yapın. Afiyet olsun….

Aşure



MALZEMELER
2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
1/2 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 - 15 su bardağı Su

Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri


HAZIRLANIŞI
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.

Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.

Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.

Şehriyeli Güveç


Gereçler:Koyun eti (kemiksiz) - - 360 gram
Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Arpa şehriye 1 2/3 su bardağı 300 gram
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram
Su 3 1/2 su bardağı 700 gram

Yapılışı:Eti 2 santimetreküp irilikte doğra. Kendi suyu ile kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişir. 1/2 tatlı kaşığı tuz ekle ve yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam et. Salçayı koy, karıştır, 1-2 dakika daha pişir, kara biberi kat. şehriyeyi, yağla hafif pembeleşinceye değin 3-4 dakika kavur, suyu ve kalan tuzu koy, karıştır. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin, 15-20 dakika pişir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Servis tabağına al, ortasını aç, pişen eti yerleştir.

Soya Soslu Makarna

Gereçler:
1 paket burgu makarna,
2 adet orta boy domates,
1 orta boy soğan,
3/4 çay bardağı sıvı yağ,
3/4 çay bardağı soya sosu
1 yemek kaşığı domates salçası,
4-5 dal maydanoz,
yeteri kadar tuz,
karabiber

Yapılışı:Öncelikle makarna tuzlu suda kaynatılır, daha sonra süzülür.
Diğer taraftan halka halka doğranmış soğanlar tuz ilave edilerek pembeleşinceye kadar kızartılır. Domates salçası ilave edilirek biraz karıştırılır. Soyularak küp küp kesilmiş domatesler ilave edilir 5-10 dk. kadar kapağı kapatılarak pişirilir. Karabiber, soya sosu ve maydanoz ilave edilir.3 dakika kadar karıştırılır ve haşlanmış makarna ile birlikte 5 dk. daha pişirilir.

Makarna( Domates soslu ve peynirli)


Gereçler:500 gr (1 paket) veya 7 bardak yüksük makarna
100 gr margarin
Haşlamak için: 11 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üstü için: 1 bardak domates sosu
150 gr kaşar peniri
Yapılışı:1. Makarnayı az tuzlu suda haşlayın. Eritilmiş yağla karıştırın ve üzerine domates sosu döküp rendelenmiş kaşarpeyniri serpin.

Patlıcan Kızartması

Gereçler:
4-5 adet patlıcan
1 su bardağı ayçiçek yağı
Sosu:
3-4 adet domates
3-4 adet sarmısak
Tuz
1 yemek kaşığı sirke
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Yapılışı:1. Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak ince dilimler halinde doğrayın. Üzerlerine tuz serperek yarım saat beklertin. Sonra yıkayıp temiz bir peçeteyle kurulayın. Kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın ve kevgirle yağını süzdürerek alıp kağıt peçete üzerine koyun.
2. Domatesleri ortalarından enmesine bölüp çekirdeklerini çıkartın, irice rendeleyin. Bir tavaya zeytinyağla birlikte koyun, biraz tuz atıp 10-15 dk pişirin. Dövülmüş sarmısak ve sirke katıp ateşten indirin.
3. Kızaran patlıcanları servis tabağına alın, üzerine de domates sosunu döküp servis yapın.

Patlıcanlı Pilav ( Zeytinyağlı)

Gereçler:
2 bardak pirinç
4 bardak et suyu veya su
2 çay bardağı zeytinyağı
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
2 küçük boy patlıcan
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz- karabiber

Yapılışı:1. Pirinci yıkayıp suda beklettikten sonra iyice süzün ve 1 çay bardağı yağın içinde10 dk karıştırarak kavurun.
2. Patlıcanları alacalı soyup küçük parçalara bölün. Üzerine tuz serperek biraz bekletin ve suyunu sıkın.
3. Kalan yağda önce doğranmış soğanları börttürün; sonra da patlıcanları karıştırarak kavurun. Doğranmış domatesleri katıp 5-10 dk daha kavurun.
4. Yukarıdaki karışıma, kavrulan pirinci, et suyunu veya suyu, tuz, biber ve şekeri koyup önce harlı sonra hafif ateşte pişirin. Üzerine nane serpin, ılık olarak servis yapın.

kumpir


Gereçler:patates
ketçap
mayonez
kaşar peyniri
turşu
tereyağ

Yapılışı:patatesi mikrodalga pisirdikten sonra icini acip yagi surun daha sonra rendelenmis kasari ustune koyun arzuya gore ketcap ve mayonez ilave edip yiyin afiyet olsun.

Peynirli Fırın Sebze

Gereçler:
500 gr. ıspanak
750 gr. patates
2 demet maydanoz
60 gr. margarin
ml. PINAR krema
300 gr. bezelye (donmuş)
4 yumurta
50 100 gr. PINAR rende peynir
Tuz, karabiber, muskat
(küçük hindistancevizi rendesi)
30 gr. dolmalık fıstık

Yapılışı:Ispanağı yıkayın, bir tencerede kendi suyu ile 1-2 dk. sönene kadar pişirin ve süzgece alın. Patatesleri kabuğu ile haşlayın, sıcakken soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Maydanozu ayıklayıp yıkayın. İyice suyunu sıktığınız ıspanaklarla birlikte bıçakla kıyın. Fırını 175 C ısıtın. 1,5 lt. hacimli bir fırın kabını 20 gr. yağ ile yağlayın. Yumurta ile kremayı çırpma teli ile çırpın. Patates, ıspanak, maydanoz ve bezelyeleri, peynirin 3/4'ü ve yumurtalı krema ile karıştırın. Tuz, biber ve muskat ile tatlandırıp fırın kabına yayın. Kalan peyniri üzerine serpin. Yağın kalanını fındık büyüklüğünde parçalar halinde üstüne koyun. Fıstıkları da en üste yerleştirin. 30 dk. fırınlayıp sıcak sıcak servis yapın.

Meyve Salatası

Gereçler:
3 adet şeftali
3 adet muz
2 adet elma
2 adet sulu armut
1 çorba kaşığı likör
1 çorba kaşığı vişne suyu
2 çay kaşığı hindistan cevizi
bal
çikolata parçacıkları
krema
dondurma
biraz limon suyu
Yapılışı:tüm meyveleri küp küp doğradıktan sonra içine limon suyunu sıkınz (meyvelerin kararmaması için)
arıdndan likör,meyve suyu,hindistan cevizinide ekleyip karıştırın..meyve kuplarının altına istenilen ölçüde bal ilave edip üzerine çikolata parçacıklarını koyun..sonra sırasıyla hazırladığınız meyve salatasını ; dondurmayı ve krem şantiyi koyun..üzerine çekilmiş fındık ya da ceviz koyabilirsiniz.

Cevizli Patlıcan Salatası

Gereçler:
Patlıcan 3 orta boy 600 gram
Yeşil biber 5 büyük boy 100 gram
Ceviz (dövülmemiş) 1/2 su bardağı 50 gram
Sarmısak 3 diş 10 gram
Maydanoz 1/3 demet 20 gram
Yoğurt 1 1/2 su bardağı 330 gram
Zeytinyağı 3 yemek kaşığı 30 gram
Sirke 2 yemek kaşığı 20 gram
Tuz 1 1/3 tatlı kaşığı 8 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Yapılışı:Patlıcan ve yeşil biberi yıka, kurula, ocakta çevirerek közle, kabuklarını soy, saplarını kes, biberin çekirdeklerini ayır, her ikisini de ince ince kıy. Cevizi döv. Sarmısağı soy, yıka, ez. Maydanozu ayıkla, yıka. Maydanoz dışındaki tüm malzemeleri iyice karıştır, servis tabağına al, düzgünce yay. Üzerini maydanoz yaprakları ile süsle.

Çoban Salatası

Gereçler:
Salatalık 2 orta boy 220 gram
Domates 3 büyük boy 375 gram
Yeşil biber 4 orta boy 60 gram
Yeşil soğan 7 orta boy 150 gram
Maydanoz 2/3 demet 40 gram
Taze nane 7-8 dal 20 gram
Zeytinyağı 2 yemek kaşığı 20 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
Tuz 1 tatlı kaşığı 6 gram
Yapılışı:Sebzeleri yıka, salatalığı soy, biberin sap ve çekirdeklerini ayır, soğan, maydanoz ve naneyi ayıkla. Soğan ve yeşil biberi 1 santimetre kalınlıkta, domates ve salatalığı 1 santimetreküp irilikte doğra. Nane ve maydonozu ince ince kıy. Yağa limon suyu ve tuzu kat, iyice çırp, salatanın üzerinde gezdir.

Patetes Salatası

Gereçler:5OO gr. Sarı patates
2-3 adet yeşil soğan veya 1 orta boy kuru soğan
½ demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
3 çay kaşığı kimyon
Tuz
Yapılışı:1-Patatesleri haşlayın.Kabuklarını soyup iri rendeden geçirin ya da küçük parcalara doğrayın.
2-Soğan ve maydanozu ince doğrayın.Tuz,limon suyu,kimyon,zeytinyağı,soğan ve maydanozun yarısını patatesle karıştırın.Bir salata tabağına alıp uzerini kalan maydanozla süsleyin.

Söğüş Salatası

Gereçler:
2-3 adet bayır turpu
2-3 adet domates
½ demet maydanoz
100 gr. iri siyah zeytin
100 gr. Tuzlu sardalya
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke
Tuz
Yapılışı:1- Turplarin kabuklarını yıkayıp soyduktan sonra irice rendeleyin.Biraz tuz serperek hafifçe ovup suyunu sıkın.
2- Balıkları temizleyip kılcıklarını çıkardıktan sonra sirkede bekletin. Sirkeyi süzün, balıkları ince ince kıyın, bir kaşık kıyılmış maydanozla karıştırın.
3- Zeytin çekirdeklerini çok dikkatli çıkartın. Boşlukları balık karışımıyla doldurun.
4- Turbu bir salata tabağına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Kenarlarına domates dilimleri, doldurulmuş zeytin yerleştirin. üzerine zeytinyağı, sirke karışımı gezdirin.

Çikolatalı Puding

Gereçler:
150 gr tereyağı veya margarin
150 gr pudraşeker( 1 bardak)
150 gr kavrulmuş fındık içi( 1 ½ bardak)
150 gr sütsüz çikolata
100 gr ( ¾ bardak) galeta unu
6 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:1. Tereyağla pudraşekerini karıştırarak beyazlatın. 6 yumurta sarısını teker teker katıp yedirin.
2. Yumurta aklarını çırparak kar halinegetirin. Kıyılmış ya da makineden geçirilmiş fındık, su buharı üzerinde yumuşatılmış çikolata ve vanilyayı yumurta aklarıyla birlikte yağlı kremaya karıştırın.
3. Yağlanmış ve fındık, galeta unu serpilmiş bir puding kalıbına boşaltın. Kapağını kapatın. Yukarıda açıkladığımız gibi 1 saat 15 dakika pişirin.
4. Kalıptan çıkartın. Üzerine “ çikolatalı sos” döküp servis yapın.

Fındıklı Puding

Gereçler:
150 gr tereyağı veya margarin
3/ 4 bardak pudraşeker
1 1/ 2 bardak kavrulmuş iç fındık
3/ 4 bardak galeta unu
6 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:1. Porselen bir kasede tereyağla pudraşekerini tahta kaşıkla karıştırarak krema haline getirin.
2. Yumurta akını ve sarısını ayırın. Sarıları kremaya katıp yedirin. Çırpılmış yumurta akını, kıyılmış veya çekilmiş fındıkla galeta ununu ve vanilyayı kremaya karıştırın.
3. Yağlanmış, galeta unu ve çekilmiş fındık serpilmiş bir puding kalıbının 3/ 4’ üne dolacak şekilde yukarıdaki karışımı boşaltın. Kapağını kapatın. Kalıbın yarısına gelecek şekilde su dolu bir tencerede üstü kapalı olarak 1 saat 15 dakika pişirin.
4. Sudan çıkarın, ılık halde iken bir servis tabağına ters çevirin. “ Fındıklı sos” ile servis yapın

Jöleli Çilekli Tart

Gereçler:
Hamuru;
3 adet yumurta
5 dolu yemek kaşığı un
3 dolu yemek kaşığı tozşeker
Biraz vanilya
Üstü için;
1/2 paket çilek jöle ( 3/4 bardak sıcak su, jöleyi eritmek için)
300-400 gr çilek
2 yemek kaşığı kayısı veya ağaç çileği marmelatı
Kreması;
1 bardak süt
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
Biraz vanilya
Süslemek için;
1/2 poşet krem şantiy ( süt katılarak mikserde karıştırılır)
1/2 bardak süt
1/2 su bardağı kıyılmış fındık

Yapılışı:1. Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu kıvama getirilir. Un ve vanilya katıp hafifçe karıştırın. Yukarıdaki açıkladığımız gibi, 25 cm çapındaki teflon tart kalıbını yağlayıp unlayın ve karışımı içine boşaltın. Orta ısılı fırında 30 dk pişirin.

2. Pandispanya ılık hale gelince kalıptan çıkartın. Uzun keskin bir bıçakla pandispanyayı tam ortasından iki kısma ayırın. Biraz likörlü ve şekerli suyla üstünü ıslatıp kremanın yarısını içine sürün; pandispanyayı üst üste kapatın. Kenarlarına da kalan kremayı sürün ve kıyılmış fındık yapıştırın.

3. Pandispanyanın çukur yüzüne önce marmelat sürün; yıkanmış ve sapları çıkarılmış çilekleri yerleştirin. Çileklerin kenarına krem şantiy sıkın. Sıcak suda erittiğiniz jöleyi soğumuş olarak üzerine dökün ve dolapta bekletin.

Yoğurt Tatlısı

Gereçler:
3 adet yumurta
250 gr yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker
1,5 su bardağıun+ Yarım bardak irmik
1 kahve kaşığı karbonat
1 kahve fincanı tereyağı veya sıvıyağ
Yarım limon kabuğu rendesi
Şurubu;
2,5 bardak tozşeker
2 bardak su
Yarım limon

Yapılışı:1. Yoğurtla şekeri porselen bir kapta tahta kaşıkla karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp karıştırmayı sürdürün. Un, irmik, limon kabuğu rendesi, karabonat ve eritilmiş yağ ilave edin.

2. Hamuru, yağlanmış bir tepsiye boşaltın ve 45-50 dk pembe renkte pişirin. Fırından çıkartıp üzerine sıcak şurubu dökün; kapalı olarak soğutun ve parçalara bölerek servis yapın.

Taze börülce salatası

Gereçler:
1/2 kg.taze börülce
1/2 kg.koruk(olmamış üzüm)
3 ç.k elma sirkesi
3 ç.k z.yağ
1 ç.k tuz
5 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı k.pulbiber


Yapılışı:Börülceler iki uçlarından koparılarak ayıklanır,kaynayan suda 20 dakika haşlanır,suyu süzülerek bir kaba alınır.
İçine z.yağ,koruk(bulunmazsa)
elma sirkesi ve sarımsaklar
ince kıyılarak karıştırılır.
Servis tabağına alınır,üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dere otu serpilir üzeri k.pul biberle süslenerek servis edilir.

Servis Önerileri: Servisten önce üzerine 3 ç.k, yoğurt 1 ç.k su ile ezilerek konup 1 ç.k z.yağ gezdirilerek 1 çay kaşığı k.pulbiberle süslenerek servis edilirse, göze hitap ederek iştah açar.

havuçlu patates salatası

Gereçler:
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet salatalık
sarımsak
yağurt
mayonez
dereotu
tuz

Yapılışı:patatesin kabuklarını soyarak haşlayın.haşlandıktan sonra rendeleyin.bu arada salatalık (kabuğunu soymadan)ve havucu rendeleyin ve iyice suyunu sıkarak bir kaba ayırın.sarımsakları soyup ezdikten sonra yoğurt ve mayonezle karıştırın.rendelemiş olduğunuz patatesin içine rendeleyip suyunu sıktığınız havuç ve salatalığı,sarımsaklı mayonezli yoğurdu ve ince kıyılmış dereotunu katıp iyice karıştırın.servis tabağına koyarak servis yapabilirsiniz.

Servis Önerileri: isteğe göre üzerine, sıvıyağ ile kırmızı toz biberi kızdırıp gezdirebilirsiniz.

Pirinç Unu Helvası

Gereçler:250 gr pirinç unu
1 tepeleme yemek kaşığı badem veya çam fısıtığı
125 gr tereyağı veya margarin
Yarım lt süt
1 tepeleme su bardağı tozşeker
1 kahe fincanı pudraşeker

Yapılışı:1. Bir tencerede kabuğu çıkarılmış badem veya çamfıstığı yağla beraber pembe renkte kavurun. Pirinç ununu katın ve rengi dönünceye dek karıştırarak kavurun.

2. Sütle şekeri bir taşım kaynatıp helvaya boşaltın; arada karıştırarak tanelendirin. Servis tabağına boşaltın ve üzerine pudraşeker serpin.

Ali Nazik

Gereçler:6 adet patlıcan
250 gr kıyma
1 kg yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz,kırmızı biber,karabiber
1 fincan zeytinyağı

Yapılışı:Patlıcanları közleyip soyalım daha sonrada iyice ezelim.

Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım ve içerisine ezdiğimiz közlenmiş paylıcanları ekleyip bulamaç haline getirelim.

Bir yandan zeytinyağ ile kıymayı kavuralım indirirken sonra içerisine tuz ve karabiberi ekleyelim ve karıştıralım.

Servis Önerileri: Karışımlı yoğurdu servise koyduktan sonra kavurduğumuz kıymayı sıcak olarak üzerine servis yapalım en son yağda kavurduğumuz kırmızı biberi ali naziğin üzerine dök. Kıymanın sıcak servis yapılması şart.

mayonezli tavuk

Gereçler:
500gr tavuk göğsü
500gr süzme yoğurt
150gr mayonez
sıvı yağ
kırmızı biber
tuz
karabiber

Yapılışı:tavuk göğsü iyice haşlanır. süzme yoğut mayonez bir tutam karabiber ve tuz karıştırılır. haşlanan tavuk didik didik edilip mayonezli karışıma eklenir. üstüne kırmızı biberle yağ yakılır.

Servis Önerileri:üstüne taze nane konabilir.

Lahana ( Yoğurtlu)


Gereçler:
1/2 küçük boy beyaz lahana
1 orta boy yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz
Acı pul biber
ceviz içi

Yapılışı:1. Lahanayı yıkayın ve tuzlu suyla biraz haşlayın. İnce ince kıyın. Sarmısaklı yoğurt, pul biber ve kıyılmış ceviz katıp ordövr olarak değerlendirin. Soğuk olarak servis yapmayı unutmayın.

patlican ezme


Gereçler:
1 buyuk boy patlican
2 orta boy domates
1 sivri biber

sirke
hakiki zeytin yagi
tuz
2 dis sarimsak

Yapılışı:1)onceden isitilmis firinimiza uzerine bicagin ucuyla deldigimiz patlicanimizi koyuyoruz.yumusayana kadar cikarmiyoruz.

2)domatesleri baska bir yerde rendeliyoruz.

3)sosu icin:sarimsagi tuzla dovup sirke ve zeytinyagi ile karistiriyoruz...

4)firindan cikardigimiz patlicanin kabugunu soyuyoruz ve once bicakla kucuk parcalara ayirip sogutuyoruz.sonrada domatesi ekleyi elimizle eziyoruz.icine karistirdigimiz sosu ekliyoruz sevis tabagina alip uzerine ince dogranmis yesil biberimizi ekliyoruz...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More