Joomla Kurulumu Resimli Anlatım.




JOOMLA KURULUMU
Joomla kurulumunu 2 başlıkta inceleyecek olursak 1.kısım database oluşturma 2.kısım domain adresiniz üzerinden joomla nın kurulumudur. ilk aşam olarak database işlemlerimizi yapalım; 
DATABASE OLUŞTURMA
1) Joomla kurulumu için elinizde  bir  DOMAİN (www.siteniz.com) ve
bu adresi bağlayacağınız bir HOSTİNG(site dökümanlarımızın barındığı yer)  olduğunu düşünerek joomla kurulumuna  başlayalım.
2)Hosting firmamızın verdiği "cpanel" kullanıcı adımız ve şifremizi www.siteniz.com/cpanel adresinde açılan giriş bölümüne yazıyoruz.
3)Kullanıcı adı ve şifrenizi yazdıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran açılacaktır. Bu ekranda MySQL@ veritabanları sekmesini tıklayarak giriş yapın.

4)Aşağıdaki gibi bir ekran açılacak "New Database" başlığının hemen yanındaki kutuya Oluşturacağımız database'in adını yazıyoruz. Ör: ahmet_sitem buradaki "ahmet" ekranda sabit olarak görünecek "sitem " kısmını kendiniz gireceksiniz database ismini girdikten sonra Create Database butonuna basıyoruz. Data base oluşturduk şimdi kullanıcı tanımlayacağız...   NOT: Bu aşama ve sonraki aşamalardaki database adı, şifre, kullanıcı adı vb. oluşturacağımız isimleri KESİNLİKLE bir kenara kaydetmeyi unutmayın. Joomla kurulumunda tekar gerekli olacak.
5)Aşağıdaki sayfa database'in oluşturulduğunu gösteriyor. Go Back Butonunu tıklayarak bir sonraki aşamaya geçelim.

6)Bu kısımda Database kullanıcısı oluşturacağız. Aşağıdaki sayfada görünen kısımlara User Name ve şifre tanımlayıp Create User butonunu tıklayacağız. NOT: User name ve şifrenizi bir kenara not almayı unutmayın !!!!! 

7)Kullanıcının eklendiğine dair aşağıdaki gibi bir sayfa gelecek bu kısıma da "Go Back"  diyerek bir sonraki aşamaya geçeceğiz. 
8)Bu aşamada aşağıdaki sayfada bulunan "Add User To Database" başlığı altında bulunan "Kullanıcı" ve "Database" kısmına biraz önce oluşturduğumuz "Kullanıcı adı" ve "Database"  adlarını açılan listeden seçiyoruz ve "Ekle" butonuna basıyoruz.  
9)Ekle butonuna bastıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran açılır. Açılan bu sayfada "ALL PRIVILEGES" (Aşağıdaki resimde  "1" sayısıyla işaretli) sekmesini tıklanır. (Bu aşamada kullanıcı yetkileri belirlenir)

10)Ekran aşağıdaki gibi bütün seçenekler seçili hale gelir artık kullanıcımız bütün yetkilere sahiptir. ekranın altındaki "Değişiklik Yap" butonu tıklanarak Data base oluşturma işlemi tamamlanır.  

11)Aşağıdaki pencerede database mizin oluşturulduğu mesajını gördükten sonra "Go Back" butonuna tıklayarak Cpanel ekranına dönüyoruz.Böylece database  oluşturma işlemimizi bitirmiş oluyoruz.



HABERİN DETAYLARI VE KAYNAK İÇİN: TIKLAYINIZ

http://gokalpgencosmanoglu.com/index.php/joomladersleri






Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler


Joomla nedir? Joomla nasıl kurulur? Joomla hakkında tüm bilmeniz gerekenler! Tek tek özel resimli anlatım!Joomla 1.7 kurulumu resimli anlatım dersi. Hosting üzerine kolay kurulum nasıl yapılır. Joomla Kurulum Resimli Anlatim. JOOMLA KURULUM RESİMLİ ANLTIM 1- Joomla kurmak için hosting önemlidir. Hosting şirketinizle iletişime Windows 8 KurulumuResimli Anlatım. ... JOOMLA; WORDPRESS; NOISE FILTER; CSS JQUERY SLIDE; NAVIGATION. joomla. wordpress

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More