Joomla Sayfalarına Google Maps Ekleme




Aşağıda ekran görüntüsü verilen Phoca Google Mapsss eklentisini sayfamıza ekeleye bilmemiz için öncelikle eklentimizi internetten indirip bilgisayarımıza yüklemeliyiz.(Joomlanın kurulu olduğunu varsayıyoruz."Joomla kurulumu için Kurulu değilse TIKLAYINIZ")
http://www.phoca.cz/download/category/37-phoca-maps-component adresten eklentimizi indire biliriz.
(Hangi joomla sürümünü kullanıyorsanız 1.5, 1.6, 1.7, 2.5)
Eklentimizi de bilgisayarınıza indirdiğinizi düşünerek nasıl sayfaya ekleneceğini anlatmaya başlayabiliriz.

1)Joomla ile hazırladığımız sayfalara Google maps eklentisi eklemek için öncelikle Joomla yönetici panelimize giriş yapıyoruz. Aşağıdaki ekran görüntüsünü alınca "EXTENSİONS" menüsünden "EXTENSİONS MANAGER" sekmesi tıklanır.

2)"EXTENTİONS MANAGER" menüsünde kırmızı daire ile işaretlenmiş olan "DOSYA SEÇ" sekmesini tıklıyoruz.

3)Açılan pencereden eklentimizi hangi klasör dizini içine yüklediysek seçiyoruz ve "AÇ" sekmesini tıklıyoruz.

4)Dosyamızı seçtikten sonra alt resimde kırmızı daire içine alınmış "UPLOAD&İNSTALL" sekmesi tıklanarak işleme devam edilir.

5)Upload&İnstall sekmesi tıklanınca aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü gelir Kırmızı daire içine alınmış "İNSTALL" sekmesi tıklanarak işleme devam edilir.

6)Aşağıdaki ekran görüntüsünü elde ettiyseniz eklentimizi sağlıklı bir şekilde kurdunuz demektir. Aşağıda görünen ekran çıktısı Phoca Maps eklentisinin yönetim panelidir. Sırası gelmişken kısaca yapacağımız işlemlerden bahsedelim aşağıda görünen  a)MAPS b)MARKERS  sekmelerini sırayla açıp gerekli işlemleri yapacağız.Önce "MAPS" sekmesini tıklayarak işlemimize başlayalım...

7)Maps sekmesini tıkladıktan sonra aşağıdaki yönetim paneli açılır. İlk olarak kırmızı daire içine alınmış olan "NEW" sekmesini tıklayarak yeni bir harita oluşturacağız.

8)NEW sekmesi tıklanınca aşağıdaki gibi bir ekran gelir sırayla "TİTLE", "ALİAS"  ve "SET CORDİNATES" kısımları doldurulur. (1, 2, 3 numarayla aşağıdaki resimde gösterilmiştir.) DİKKAT edilmesi gereken yer "set cordinates" kısmıdır. 
Bu kısımda (3 numarayla belirtilen kısım) diğer kısımlardan farklı olarak bir buton bulunmaktadır.(set cordinates) Title ve alias kısmı doldurulduktan sonra bu butona basılarak google maps haritası görüntüsü görülür.


Bu harita üzerinde google maps eklentimizin sayfamızda nereyi göstermesini istiyorsak orası işaretlenir ve sağ üst kösedeki kapatma düğmesinden kapatılır başka bir işlem yapılmaz. Örneğin alt resimde Ankara işaretlenmiş.

9)Açılan google maps haritasını kapattıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü gelir dikkat edilirse seçtiğimiz yerin koordinatları görünmektedir. Şimdi Kırmızı daire içindeki "SAVE&CLOSE" sekmesi tıklanarak bir sonraki aşamaya geçilir.

10)Eklentinin yönetici panelinden "Markers" sekmesi tıklanarak işleme devam edilir. Haritamızı oluşturmuşduk şimdi "MARKERS"(işaretleyici) ile haritamızda neresinin görünmesini istiyorsak o bölgeyi işaretleyeceğiz.Kırmızı daire içine alınmış "MARKERS" sekmesini seçerek işlemimize devam edelim.

11)Aşağıda açılan sayfada kırmızı ile işaretli "NEW" sekmesi işaretlenerek işleme devam edilir.

12)Aşağıda açılan sayfada "8". maddede anlatılan işlemlerin aynısı tekrarlanır. "
"TİTLE", "ALİAS"  ve "SET CORDİNATES" kısımları doldurulur. (1, 2, 3 numarayla aşağıdaki resimde gösterilmiştir.) DİKKAT edilmesi gereken yer "set cordinates" kısmıdır. 
Bu kısımda (3 numarayla belirtilen kısım) diğer kısımlardan farklı olarak bir buton bulunmaktadır.(set cordinates) Title ve alias kısmı doldurulduktan sonra bu butona basılarak google maps haritası görüntüsü görülür."


Bu harita üzerinde google maps eklentimizin sayfamızda nereyi göstermesini istiyorsak orası işaretlenir ve sağ üst kösedeki kapatma düğmesinden kapatılır başka bir işlem yapılmaz.


13)Maps te yapılan işlemlerden farklı olarak aşağıdaki resimde kırmızı daire içine alınmış "SELECT MAPS" açılır butonu tıklanarak bir önceki aşamada oluşturduğumuz (maps kısmında) harita seçilir. "save&close " sekmesi tıklanarak bir sonraki aşamaya geçilir.

14)Google maps'imizi oluşturduk şimdi oluşturduğumuz eklentiyi bir menü ye bağlayıp sayfamızda yayınlayalım. Aşağıdaki resimde kırmızı daire içine alınmış olan "MENÜS" sekmesinin altında bulunan "MAİN MENÜ" ve onunda altında bulunan "ADD NEW MENÜ ITEM" sekmesini tıklayarak bir sonraki aşamaya geçelim.

15)Aşağıdaki menüdekırmızı daire içine alınmış "MENÜ İTEM TYPE" başlığının yanında bulunan "SELECT" sekmesi tıklanarak menümüzün hangi tür bir menü olduğunu belirleyeceğiz. "SELECT" sekmesine tıklayarak bir sonraki aşamaya geçelim

16)Aşağıdaki ekran görüntüsü açılınca bu kısımda PHOCA MAPS başlığı altında bulunan "map view" sekmesine tıklanarak menü tipimizi seçiyoruz ve bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

17)Aşağıdaki ekran da "1" ile işaretlenen kısım; Menü başlığımız olup sayfamızda görünecek olan Menü başlığıdır."2" ile işaretlenen yerde Alias kısmıdır. Menü başlığımızla aynı ismi taşıması gereken Google indexlemelerinde faydalı olan bir ağaçlandırma yapısıdır. Dikkat edilmesi gereken şey "Alias" kısmı Menü başlığıyla aynı olmalı ancak; a)kelimeler bitişik yazılmalı b)küçük harf kullanılmalı c)Türkçe karekterler kullanılmamalıdır. "3" ile işaretlenmiş kısımda ise "SELECT MAP" açılır menüsünde oluşturduğumuz haritamızı seçerek işlemimize devam ediyoruz.

18)Gerekli yerleri doldurduktan sonra kırmızı ile işaretli olan "SAVE&CLOSE" sekmesine tıklayarak işlemimize devam ediyoruz.







UMARIM FAYDALI OLMUŞTUR.............


Kaynak: http://seriiilan.com/index.php/joomla/6-googlemaps

Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More