Yeni Fındık Alım Fiyatları Belli Oldu



Giresun'da serbest piyasada ocak ayı başlarında 8 lira seviyelerini zorlayan fındığın fiyatı 6,70 liraya kadar geriledi.


Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, fındık fiyatındaki düşüşü Cihan muhabirine değerlendirdi. Akbaşlı, TMO'nun piyasaya zamansız olarak sunduğu 2008 mahsulü fındık satışının, serbest piyasada fındık fiyatını olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.


İhracatçının fındık fiyatını düşürmek amacıyla sürdürdüğü mücadelesini kazandığını kaydeden Akbaşlı, "Aralık ayı sonunda TMO'ya eski fındıklar hakkında yolladığımız raporda, ofisin elinde bulunan fındıkları nisan ayından önce satışa çıkarılmamasını ısrarla istemiştik. Aksi halde fındık fiyatının düşeceğini belirtmiştik. Ancak TMO yetkilileri bizleri dinlemedi ve satışa çıktı. Ofis elindeki fındığı satılığa çıkartmadan önce serbest piyasada ürün fiyatı 7,80 liraydı. Şu anda bu fiyat 6,70 liraya indi. Halen çiftçimizin köylümüzün elinde 50 bin tonun üzerinde fındık var. Bu da basit bir hesapla 50 milyon lira çiftçi kaybı demektir. İhracatçının fındık bulamıyoruz, fındık rakamları düştü gibi açıklamalarına inanan TMO yetkilileri, fındığı satışa çıkarttı. Ancak bakıyoruz ki TMO 1 ayda toplam 2 bin ton fındık satabildi." dedi.

CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..





TMO'nun 2008 ürünü fındığını 6,50 liradan sattığını, Giresun serbest piyasasında ise 2011 mahsulünün 6,70 liradan satıldığına dikkat çeken Akbaşlı, şöyle konuştu: "Sezon başlangıcı ile fındık fiyatları neredeyse aynı seviyeye geldi. 4 yıllık eski ve bayat fındık ile yeni ve taze fındık aynı paradan alınıp satılıyor. Bu durum takdirini kamuoyuna bırakıyoruz."


Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

2010 2011 2012 2013 2014

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More