Kadro Bekleyen Sözleşmelilere Müjde




Bakan Çelik, müjdeyi verdi: 200 bin memur ve 127 bin işçi kadrolu oldu. Şimdi 151 bin sözleşmeli için rapor hazır. Bunların arasında 17 bin 800 belediye çalışanı da var.

Kadro bekleyen sözleşmelilere müjde geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sözleşmeli personelin dört gözle beklediği çalışmayı tamamladıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini ve onay vermesi halinde
sözleşmeli çalışanların kadroya alınacağını söyledi. Katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan Çelik, sözleşmeli personeli kadrolu yapacak yasada sona gelindiğini, son söz Başbakan Erdoğan’ın söyleyeceğini belirtti. Çelik, “Sözleşmeliler ile ilgili ifademiz net. Çalışmayı tamamladık; Başbakan’a takdim edeceğiz” dedi. Daha önce 200 bine yakın memur ve 127 bin işçiyi kadrolu yaptıklarını anlatan Çelik, “Şimdi 151 bin sözleşmeli için bir rapor hazırladık. Bunların içinde 17 bin 800 belediye çalışanı ve 800 kadar TRT çalışanı da var. Başbakanımız onayladığı zaman bunlar da kadroya geçecek” şeklinde konuştu.

YABANCIYA SINIRLAMA

Ev hizmetlerinde çalışan yabancı kadınlara yönelik düzenlemeyle ilgili olarak ise Bakan Çelik, şunları kaydetti: “Yabancı bir işçiyi ev hizmetlerinde çalıştırmak isteyenlere, ’1 Şubat’tan itibaren kayıt dışı çalıştırmayın’ dedik. İzin sorunları var ise 15 gün içerisinde hallediyoruz. Kişinin kendisi de, çalışan da rahat eder. Devlet de alacağı hakkını alır. Yabancıdan alınan primi de düşürdük. Kayıt dışı olursa yakalandığı an yurt dışına gönderilir. Bir daha bu kişiyi bulamazsınız.” “Yüzde 41 kayıtdışı istihdam olur mu?” diye soran Çelik, “Kayıt dışı çalıştıran vatandaş bu memleketin geleceğinden yiyor” dedi.

DÜZENLEMELER MECLİS’E GÖNDERİLDİ

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, işçiler, memurlar ile ilgili kanun, emekliler ile ilgili intibak yasası ve taşeron işçilere yönelik çalışmaların TBMM’ye gönderildiğinin altını çizdi. Bakan Çelik, şunları kaydetti: “Komisyonlarda konuşulup Cumhurbaşkanı’na sunulması gerekiyor ki, onaylansın. ‘Salı günü danışma önerilerini konuşalım ve bitirelim’ diyoruz. Ama muhalefetin bakış açısı; Salı, Çarşamba ve Perşembe de kavga edelim oluyor.”

Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More